Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Noraidījumi, vārtu stabi un veiksme - "Atletico" iegūst Karaļa kausu

Agris Suveizda

Noraidījumi, vārtu stabi un veiksme - "Atletico" iegūst Karaļa kausu
"Atletico" pirmo vārtu autors Djēgu Košta
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar "Santiago Bernabeu" stadionā Madridē tika aizvadīts Karaļa kausa izcīņas fināls, kurā savā starpā tikās divi spēcīgākie Spānijas galvaspilsētas futbola klubi - "Real" un "Atletico". Krištianu Ronaldu jau 14.minūtē vadībā izvirzīja "Real", tomēr "Atletico" prata panākt izlīdzinājumu un pagarinājumā arī izraut uzvaru - 2:1."Real" spēles laikā trīsreiz trāpīja pa vārtu stabu, vēl divas reizes fantastiski glāba Tibo Kurtuā, bet uz ģērbtuvēm tika padzīts gan "Real" galvenais treneris Žuzē Mourinju, gan Ronaldu. "Atletico" šāvakara pretinieci nebija uzvarējusi jau 25 spēles pēc kārtas.

Abu treneru rīcībā bija praktiski labākie sastāvi - vienīgi Madrides "Real" savainojuma dēļ nevarēja spēlēt franču centra aizsargs Rafaels Varāns. Viņa vietā pamatsastāvā izgāja Rauls Albiols, bet atkal pat pieteikumā netika iekļauts Pepe, kurš nesen atļāvās publiski aizstāvēt Ikeru Kasiljasu. Kā jau to varēja gaidīt, bumbu vairāk kontrolēja "Real", savukārt "Atletico" vairāk spēlēja no aizsardzības. "Atletico" aizsardzības bastioni izturēja vien 14 minūtes. Rupja kļūda laukuma vidusdaļā noveda pie stūra sitiena, un urugvajiešu centra aizsargs Djego Godins pēc Mesuta Ezila centrējuma nespēja tikt galā ar Krištianu Ronaldu (1:0).

Pēc vārtu guvuma komandas mainījās lomām. Teritoriālais pārsvars un pēcāk arī iniciatīva pārgāja "Atletico" rīcībā, un Djego Simeones padotie 35.minūtē lieliskā pretuzbrukumā panāca izlīdzinājumu. "Atletico" uzbrukuma līderis Radamels Falkao pie centra apļa teicami apspēlēja Albiolu un Sami Kediru un šoreiz bija momenta radītājs, nevis noslēdzējs - kolumbietis pa skrējienam piespēlēja Djēgu Koštam, un Djego Lopess, lai arī aizskāra bumbu, nespēja glābt pēc brazīlieša sitiena tālajā apakšējā vārtu stūrī (1:1). Puslaika izskaņā "Real" pussargs Ezils no nepilnu 20 metru attāluma trāpīja pa vārtu stabu.

Otrā puslaika sākumā komandas apmainījās bīstamiem momentiem. Vispirms spēles 60.minūtē "Atletico" aizsargs Filipe Luišs pēc centrējuma uzreiz no gaisa sita garām tuvajam vārtu stūrim, bet nākamajā minūtē Simeoni&Co glāba tikai veiksme. Ronaldu, mēģinot tikt garām aizsargam, pēdējā brīdī kritienā piespēlēja uz soda laukuma vidu. Bumba pēc rikošeta nokļuva pie Karima Benzemā, un francūzis trāpīja pa vārtu stabu. Briesmas ne tuvu nebija garām - Ezils piemānīja aizsargu un no fantastiskas pozīcijas sita pa vārtiem, bet uz vārtu līnijas glāba Huanfrans.

Pēc septiņām minūtēm "Atletico" atkal glāba vārtu stabs. Godins pie sava soda laukuma neatļauti kavēja Benzemā, Ronaldu ar tiešo brīvsitienu bumbu raidīja zem sieniņas - Kurtuā nebija nekādu izredžu, taču portugālis trāpīja pa stabu. Atlēkusī bumba nonāca pie Maikla Esjēna, tomēr arī ganietis netrāpīja vārtu četrstūrī. Madrides "Real" pamazām krāja dzeltenās kartītes, bet pēc viena no pārkāpumiem uzsprāga Mourinju, kurš uzskatīja, ka "Atletico" spēlētājs simulēja. Mourinju nekavējoties tika padzīts no tehniskās zonas. Pamatlaika pati izskaņa aizritēja "Atletico" zīmē - tika izpildīti vairāki stūra sitieni pēc kārtas, bet "Real" izturēja nelielo ofensīvu.

Ja pamatlaikā neviena komanda neizdarīja nevienu spēlētāju maiņu, pirms pagarinājuma Aitors Karanka, visticamāk, konsultējies ar Mourinju, vienā mirklī iztērēja visas trīs maiņas. Papildlaika sākumā "Atletico" turpināja turēt sasprindzinājumā "Real" aizsardzību un radīja vairākas izdevības - vienā uzbrukumā glāba Lopess, nākamajā jau pēdējā brīdī vietā bija Esjēns. Tiesa, drīz pēc tam gan "Atletico" vārti nobrieda - Koke izdarīja centrējumu no labās malas, bet brazīliešu aizsargs Miranda pie tuvā vārtu staba apsteidza Lopesu (2:1).

Situācija laukumā bija nokaitēta, un neiztika arī bez noraidījumiem. 113.minūtē Ronaldu krita pēc divcīņas ar pretinieku un kritiena laikā izdarīja tīšu kustību Gabi virzienā, par ko tika izraidīts no laukuma. Sākās masveida grūstīšanās, iesaistījās arī rezervisti, bet pavisam citā laukuma vietā cieta "Atletico" vārtsargs Kurtuā, kuram no tribīnēm ar kādu priekšmetu tika iemests pa pakausi. Arī "Real" pagarinājumā bija izcilas iespējas - Kurtuā spīdoši nospēlēja gan pēc Gonsalo Igvaina, gan Ezila sitieniem.

Vēl kompensācijas laika izskaņā par otro brīdinājumu uz ģērbtuvēm devās arī Gabi, tomēr "Atletico" prata nosargāt minimālo pārsvaru un pēc teju 14 gadu pārtraukuma sakaut Madrides "Real". "Atletico" Karaļa kausu izcīnīja pēc 17 gadu pārtraukuma un pēdējo trīs gadu laikā uzvarēja jau piektajā no sešiem dažādu turnīru fināliem, kuros Madrides klubs ir spēlējis. Līdz ar Karaļa kausa iegūšanu vasarā "Atletico" gaida cīņa par Spānijas Superkausu - pretī stāsies valsts čempione "Barcelona".

Real Madrid - Atletico 1:2, pag. (1:1, 1:1)

Vārti: Ronaldu 14' - Košta 35, Miranda 98'.
Noraidījumi: Ronaldu 114' - Gabi 120'+5.
Brīdinājumi: Koentrau, Kedira, Ezils, Ramoss, Ronaldu, Esjēns, di Marija - Turans, Košta, Koke, Gabi.
Real Madrid: Lopess - Koentrau (Arbeloa 91'), Ramoss, Albiols, Esjēns - Alonso, Kedira - Ronaldu, Modričs (di Marija 91'), Ezils - Benzemā (Igvains 91').
Atletico: Kurtuā - Luišs, Godins, Miranda, Huanfrans - Turans (Rodrigess 111'), Gabi, Svaress, Koke (Garsija 113') - Košta (Adrians 105'+2), Falkao.

Desmit pēdējie kausa fināli

GadsUzvarētājsZaudētājsRezultāts
2012.BarcelonaBilbao Athletic3:0
2011.Real MadridBarcelona1:0 (papildl.)
2010.SevillaAtletico Madrid2:0
2009.BarcelonaAthletic Bilbao4:1
2008.ValenciaGetafe3:1
2007.SevillaGetafe1:0
2006.EspanyolReal Zaragoza4:1
2005.Real BetisOsasuna2:1 (papildl.)
2004.Real ZaragozaReal Madrid3:2 (papildl.)
2003.MallorcaRecreativo3:0

Titulētākie klubi

KlubsSk
Barcelona26
Athletic Bilbao23
Real Madrid18
Atletico Madrid10
Valencia7
1 2 49 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-05-18 01:13, pirms 11 gadiem
Ozilam veiksme šodien tiešām nebija sabiedrotā Vārtu stabs, bez vārtsarga tukšos vārtos trāpa pa aizsargu un papildlaikā praktiski 100% iespēju neizmanto. Kopumā nevarētu teikt, ka uzvarēja stiprākā komanda šodien, bet nu kā ir, tā ir un arī Reals nebija šodien pārāk "stiprs". Atletico aizsardzība atstrādāja godam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-18 01:13, pirms 11 gadiem
(&*&%^&%^*&()*

kaapeec vienmeer svariigaas spaanju klubu savstarpeejaas speelees panjem tiesnesi cirvi!????

p.s. krietni paarspeeleets ar Mourinjo nodziishanu...

  -4 [+] [-]

, 2013-05-18 01:13, pirms 11 gadiem
ai ai aii, nu ko briest lielais pārmaiņas Realam, nekas atriebs nākam gad ar uzviju

  +2 [+] [-]

, 2013-05-18 01:16, pirms 11 gadiem
Mourinju noraidījums mistisks, Atletico treneris ārdijās kā traks, tam neko...

 +12 [+] [-]

, 2013-05-18 01:16, pirms 11 gadiem
Vienīgais kurš šodien bija pelnījis uzvarēt bija Ronaldu. Lai kā man patiktu Simeone, viņa komanda šodien bija zem katras sportsmanship kritikas. Pat uz teātra skatuves tādus aktierus bieži negadās redzēt. Tai pašā laikā, vēlreiz jāuzsver - vienīgi Ronaldu bija pelnījis uzvarēt. Viņa sarkanā - loģisks iznākums šai sezonai - cilvēki, kuriem dzīvē neveicas, sapratīs. Neviens žūksnis, neviens psihologs nepalīdzēs vienam pašam izcīnīt titulus.
Mou dodas prom tikpat skaļi cik ieradās Spānijā.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-18 01:19, pirms 11 gadiem
Skumjš noslēgums šai neveiksmīgajai sezonai. Ja neveicas, tad līdz galam!

Vienīgi ceru, ka vienu dienu veisme atgriezīsies un tad viss būs savādāk.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-18 01:20, pirms 11 gadiem
Dzinch rakstīja: Vienīgais kurš šodien bija pelnījis uzvarēt bija Ronaldu. Lai kā man patiktu Simeone, viņa komanda šodien bija zem katras sportsmanship kritikas. Pat uz teātra skatuves tādus aktierus bieži negadās redzēt. Tai pašā laikā, vēlreiz jāuzsver - vienīgi Ronaldu bija pelnījis uzvarēt. Viņa sarkanā - loģisks iznākums šai sezonai - cilvēki, kuriem dzīvē neveicas, sapratīs. Neviens žūksnis, neviens psihologs nepalīdzēs vienam pašam izcīnīt titulus.
Mou dodas prom tikpat skaļi cik ieradās Spānijā.
taisnība un Maurs tā arī diži daudz nesasniedza ar Real.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-18 01:20, pirms 11 gadiem
Ronaldu nocīnījās tiešām godam!

     [+] [-]

, 2013-05-18 01:21, pirms 11 gadiem
Brīžiem likās, ka tiesnesis sodus svilpj vienai komandai, bet otrai nemaz. Ļoti nesportiska un nepatīkama brīžiem spēle no Atletico puses, un tiesnesim pilnīgi vienalga. Sarkanās Ronaldo un TSO loģiskas, nevar visu spēli izturēt cīnoties, ja tiesnesim viss pie vienas vietas. Jāsaka tā, ka tiesnesim izbojāja godīgu finālu, Ozils izniekoja 2-3 100% iespējas, vārtu stabi, un kopumā Mourinho izbojāja Real kā tādu. Lai pazūd prom ātrāk. Nākamajam trenerim būs ļoti smagi.

     [+] [-]

, 2013-05-18 01:21, pirms 11 gadiem
Dzinch rakstīja: Vienīgais kurš šodien bija pelnījis uzvarēt bija Ronaldu. Lai kā man patiktu Simeone, viņa komanda šodien bija zem katras sportsmanship kritikas. Pat uz teātra skatuves tādus aktierus bieži negadās redzēt. Tai pašā laikā, vēlreiz jāuzsver - vienīgi Ronaldu bija pelnījis uzvarēt. Viņa sarkanā - loģisks iznākums šai sezonai - cilvēki, kuriem dzīvē neveicas, sapratīs. Neviens žūksnis, neviens psihologs nepalīdzēs vienam pašam izcīnīt titulus.
Mou dodas prom tikpat skaļi cik ieradās Spānijā.
Nu nu - nedomāju ka Ramos rīkojās pēc fair play principiem pirmajā puslaikā. Nākamais gads Real būs .... interesants. TSO nevienu klubu (Chelsea, Inter) labā stāvoklī nav atstājis - un tas ka Pepe un Casiljas sēž uz benķa parāda ka Real diez vai būs izņēmums...

  +4 [+] [-]

, 2013-05-18 01:22, pirms 11 gadiem
Barsas aktieri šovakar nobālēja Atletico priekšā.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-18 01:22, pirms 11 gadiem
ļoti vēlos redzēt kārtīgu atkārtojumu epizodei,kur Ronaldu iedeva sarkano. Es varbūt esmu neobjektīvs,bet es tiešām neredzēju,ka kāja kaut aizskartu degunu. bet nu cienījamajam mesi elkam Koscinkevičam atliek ieraudzīt BALTU(neveinā mirklī netiku redzējis asinis) tamponu nāsī,kā šis uzreiz kā ekstrasens ziradins nosaka,ka Ronaldu kārtīgi pa tāsi būs iedevis! un Mourinju noraidīšana..liekas ja,ka tomēr mazleit pa traku!
žēl!
Slēpts komentārs: Bomzis007
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-18 01:27, pirms 11 gadiem
Es uzskatu, ka uzvaru bija pelnījuši abi klubi, bet tiesnesis galīgi garām. Šāda lîmeņa spēles šāds tiesnesis nevar tiesāt. Vispār nesaprotu kādā sakarā nodzina Mouriņo?
Jā, šis nav RM gads, apsveicu AM un viņa fanus!

  +2 [+] [-]

, 2013-05-18 01:39, pirms 11 gadiem
saiskis rakstīja: ļoti vēlos redzēt kārtīgu atkārtojumu epizodei,kur Ronaldu iedeva sarkano. Es varbūt esmu neobjektīvs,bet es tiešām neredzēju,ka kāja kaut aizskartu degunu. bet nu cienījamajam mesi elkam Koscinkevičam atliek ieraudzīt BALTU(neveinā mirklī netiku redzējis asinis) tamponu nāsī,kā šis uzreiz kā ekstrasens ziradins nosaka,ka Ronaldu kārtīgi pa tāsi būs iedevis! un Mourinju noraidīšana..liekas ja,ka tomēr mazleit pa traku!
žēl!
Piekrītu, ka Ronaldo visticamāk nemaz netrāpīja pa degunu, bet fakts ir tāds, ka viņš to gribēja un kājas kustība bija bīstama. TSO noraidīšana bija par traku, jā, tiesnesis 0.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-18 01:45, pirms 11 gadiem
shkura rakstīja: Piekrītu, ka Ronaldo visticamāk nemaz netrāpīja pa degunu, bet fakts ir tāds, ka viņš to gribēja un kājas kustība bija bīstama. TSO noraidīšana bija par traku, jā, tiesnesis 0.
viss kārtībā

 +12 [+] [-]

, 2013-05-18 01:49, pirms 11 gadiem
Bomzis007 rakstīja: Kristīne raud
ir 21. gadsimts. izdomā ko jaunu, bomzi

     [+] [-]

, 2013-05-18 02:23, pirms 11 gadiem
baigaa speele. es real fans, bet tik vai taa nu loti labs!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-05-18 03:24, pirms 11 gadiem
Visvairāk žēl Ronaldu, kurš cīnījās līdz galam, un var saprast ka nervi neuzturēja, gan dēl komandas biedru attieksmes, pretieku rupjībām un tiesnesis, kurš konkrēti iesū.kāja..

un Maurinjo, lūdzu tinies ātrāk prom no Madrides, visu tur esi sačakarējis un ņem Modriču sev līdzi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-18 08:29, pirms 11 gadiem
Kā ķirsis uz "Real" neveiksmju kūkas - "zāģis" derbijā, kausa izcīņas finālā pret klubu, kuru šosezon bija izdevies uzvarēt pat ar otro sastāvu. Uzskatu, ka šo zaudējumu visvairāk bija pelnījis tieši Morinju. Fināla cienīgs mačs ar Spānijai tik ierastajām emocijām un negācijām.
Īpašs sveiciens Nemiroff! Tātad nākamsezon "Real" jau par vienu kausu mazāk (skat. Spānijas Superkauss).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-05-18 09:07, pirms 11 gadiem
Lai nu kā neuzvarēja stiprākais klubs šajā spēlē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-05-18 09:17, pirms 11 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Kā ķirsis uz "Real" neveiksmju kūkas - "zāģis" derbijā, kausa izcīņas finālā pret klubu, kuru šosezon bija izdevies uzvarēt pat ar otro sastāvu. Uzskatu, ka šo zaudējumu visvairāk bija pelnījis tieši Morinju. Fināla cienīgs mačs ar Spānijai tik ierastajām emocijām un negācijām.
Īpašs sveiciens Nemiroff! Tātad nākamsezon "Real" jau par vienu kausu mazāk (skat. Spānijas Superkauss).
vispār nākamais gads arī varētu būts tāds slidens, nu vismaz uz sezonas sākumu uz pārmaiņu rēķina, cerams ātri savāksies. Galvenais lai paceļ LaLīgu un kādā no ČL spēlēm sasit kādu vācieti

     [+] [-]

, 2013-05-18 09:30, pirms 11 gadiem
reiz tam bija jānotiek,Athletico nevarēja Real uzvarēt 14gadus no vietas, šoreiz sanāca,Athletico pelnīts tituls,uzvarēja ar komandas spēli,lai gan Real bija vairāk momentu(kā jau būtu jābūt spēlējot savā laukumā),bet to,ka Real nespēlēja kā komanda,var pārliecināties arī šeit sarakstītajos komentāros,ka vienīgais,kas spēlēja ir Ronaldo,kura noraidījums bija no pirksta izzīsts,lai gan jāsaka,ka varēja dabūt to jau ātrāk,kad Mirandam no muguras pa kājām uzšāva,lai gan mierīgi varēja garām paskriet
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-05-18 10:01, pirms 11 gadiem
Vispār jau Kediras vārds ir Samirs.
Žēl, ka neredzēju spēli! Izklausās (lasās) ļoti aizraujoši.
1 2 49 komentāri