Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Porziņģim double-double, Dončičam 42 punkti, "Mavericks" revanšējas "Clippers"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Porziņģim double-double, Dončičam 42 punkti, "Mavericks" revanšējas "Clippers"
Kristaps Porziņģis. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ar 105:89 pārspēja Losandželosas "Clippers". Porziņģis tika pie sezonas 10. double-double, bet Luka Dončičs guva 42 punktus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 34 minūtes, kuru laikā guva 11 punktus (1p. 0/1, 2p. 4/10, 3p. 1/4). Latvietis izcīnīja arī 13 atlēkušās bumbas, bloķēja divus pretinieku metienus, četras reizes kļūdījās un nopelnīja divas piezīmes. Porziņģa +/- koeficients bija plus deviņi, kas bija sliktākais starp tiem, kuri izgāja starta pieciniekā.

Kristaps Porziņģis šajā spēle tika pie 10. double-double šosezon. Iepriekšējās divās spēlēs Porziņģis nespēja iekrāt vismaz 10 atlēkušās bumbas, lai gan guva attiecīgi 25 un 22 punktus. 11 vai mazāk punktus viņš guvis tikai otro reizi šosezon – 30. janvārī pret Jūtas "Jazz" Porziņģim arī tikai 11 gūtie punkti. Četras vai vairāk kļūdas Porziņģis arī pieļāva otro reizi šosezon, bet vismaz 13 atlēkušās bumbas latvietis iekrājis tikai piekto reizi šajā sezonā. Visās spēlēs, kuras aizvadītas martā, Porziņģis realizējis vismaz vienu tālmetienu.

Luka Dončičs laukumā pavadīja 43 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar 42 gūtajiem punktiem (1p. 4/5, 2p. 10/17, 3p. 6/11). Viņam arī deviņas rezultatīvas piespēles, sešas atlēkušās bumbas, trīs pārtvertās bumbas un divi bloķētie metieni. Slovēnim labākais +/- koeficients komandā – plus 29. Karjeras labākais rezultāts Dončičam ir 46 gūtie punkti, bet vismaz 40 punktus viņš guvis 11 reizes karjerā – trīs reizes tieši pret "Clippers".

Pēdējo 16 spēļu laikā "Mavericks" tikusi pie 12 panākumiem. Ar 21 uzvaru un 18 zaudējumiem Dalasa joprojām ir astotajā vietā Rietumu konferencē - priekšā esošajai Sanantonio "Spurs" ir 21 uzvara un 16 zaudējumi. Nākamo spēli Dalasa aizvadīs naktī uz sestdienu, kad tai jātiekas būs ar Portlendas "Trail Blazers", kuras rindās ar 50 punktiem nesen izcēlās Deimiens Lilards.

Divas dienas atpakaļ abas komandas jau tikās savā starpā, kad uzvaru ar 109:99 izcīnīja Losandželosas "Clippers". Šajā spēlē pirmos "Mavericks" punktus guva Kristaps Porziņģis, raidot "Clippers" grozā trejaci. Pirmajā ceturtdaļā ļoti bieži notika vadības maiņas, bet "Clippers" pašās ceturtdaļas beigās izdevās iekrāt piecu punktu pārsvaru. Puslaika turpinājumā uzlabojās rikšotāju metienu realizācija, un Dalasai izdevās puslaiku noslēgt ar piecu punktu pārsvaru (56:51). Rezultatīvākais "Mavericks" rindās bija Luka Dončičs, kurš bija paspējis gūt jau 22 punktus, bet Kristapam Porziņģim pirms otrā puslaika septiņi gūtie punkti.

Otrā puslaika sākumā "Mavericks" izdevās panākt 13 punktu pārsvaru, bet "Clippers" atbildēja ar izrāvienu 8-0 un samazināja deficītu līdz mīnus pieci. Trīs minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām Porziņģis iemeta "Clippers" grozā četrus punktus pēc kārtas, nokārtojot sev double-double. Lai arī "Mavericks" spēja atrauties, tomēr trešās ceturtdaļas noslēgumā "Clippers" vēlreiz samazināja deficītu, nonākot sešu punktu attālumā pirms noslēdzošās ceturtdaļas. Mača beigās labāk spēlēja "Mavericks", kas, revanšējās "Clippers" par piedzīvo zaudējumu pāris dienas atpakaļ (105:89).

"Clippers" rindās ar 28 punktiem izcēlās Pols Džordžs, bet Kavai Lenards spēli noslēdza ar 20 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un tikpat rezultatīvajām piespēlēm. "Clippers" rezervisti kopā guva tikai 11 punktus. Dalasas rindās viss starta piecinieks guva vismaz 11 punktus – otrs rezultatīvākais aiz Dončiča bija Tims Hārdevejs, kuram 15 punkti un sešas atlēkušās bumbas. Arī "Mavericks" rezervisti šonakt nebija līmenī – visi kopā arī guva tikai 11 punktus.

1 2 69 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2021-03-18 05:59, pirms 3 gadiem
KP šodien aizsardzībā ļoti labi izskatījās. Toties Lukam šodien sakrita. Attiecīgi kopumā uzvara.
Slēpts komentārs: Ubags

  +2 [+] [-]

, 2021-03-18 06:02, pirms 3 gadiem
Episka cīņa. Šoreiz noliecu galvu Lukas priekšā. Komanda defā nokapājās kā vilku mātes, Kristaps visu spēli spēlēja labi, diemžēl pēdējās 6 min. sanāca tādas lūzerainas.

     [+] [-]

, 2021-03-18 06:02, pirms 3 gadiem
Malači Mavs. Šonakt jau atkal izskatījās kā komanda. Dončicam labi sakrita viss, kas vien varēja sakrist.
KP izcils spēles sākums punktu izteiksmē, bet pēc tam kā ar nazi nogrieza. Labi ka aizsardzībā Kristaps super nokapāja. Savādāk būtu galīgi bāla spēle. Tā vismaz normāli nospēlēt sanāca.

  +5 [+] [-]

, 2021-03-18 06:02, pirms 3 gadiem
Ubags rakstīja: Makaronam pārliecinoši sliktākais +/- no pamatsastāva (kā parasti), absolūti nožēlojama metienu precizitāte (vieni vienīgi ķieģeļi) un nabaga cienīgi 11 punkti (vismazāk no pamatsastāva - ahahahahahhaahha).
Bet parunāsim labāk par slovēņu brīnumbērnu - fantastisks sniegums Lukam, burtiski aizvilka komandu līdz uzvarai. Bauda skatīties tādu talantu darbībā.
+9 ir slikti? Īpaši pie uzvaras pār LAC. Ko neteiksi.
Tā intereses pēc kāpēc visas pēdējās spēles nesalīdzināji KP un Lukas metienu precizitāti, bet tikai šodien!? Kāpēc nesalīdzini sezonas Ortg un vidējo metienu pecizitāti?

 +12 [+] [-]

, 2021-03-18 06:04, pirms 3 gadiem
Sporta domātājs rakstīja: +9 ir slikti? Īpaši pie uzvaras pār LAC. Ko neteiksi.
Tā intereses pēc kāpēc visas pēdējās spēles nesalīdzināji KP un Lukas metienu precizitāti, bet tikai šodien!? Kāpēc nesalīdzini sezonas Ortg un vidējo metienu pecizitāti?
Nebaro to d-auni!
Slēpts komentārs: Ubags

  -3 [+] [-]

, 2021-03-18 06:05, pirms 3 gadiem
Luka turpina viens pats dragāt. Uzvara protams foršā, bet ja zaudētu, tad atkal teiktu šis ir uz mani. Esmu 100% pārliecinàts ka mavs max, ja vispār tiks play-off ir pirmā kārta.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-18 06:07, pirms 3 gadiem
Ubags rakstīja: Ko tu te tagad raudi? Viss, ko es savā komentārā pateicu ir FAKTI. Samierinies.
Es arī tikai faktus minu.
Kāpēc izvairies no atbildes? Kā tad tur ir. Kāpēc visas iepriekšējās spēles nepieminēji metienu precizitāti, nepiemini sezonas vidējo metienu precizitāti un Ortg?
Bikses pilnas vai, ka rausties atbildēt!?

  +5 [+] [-]

, 2021-03-18 06:07, pirms 3 gadiem
Sanaca vairak melno darbu soreiz KP darit, bet Luka nokartoja ar uzbrukumu.

  +4 [+] [-]

, 2021-03-18 06:11, pirms 3 gadiem
Sporta domātājs rakstīja: Es arī tikai faktus minu.
Kāpēc izvairies no atbildes? Kā tad tur ir. Kāpēc visas iepriekšējās spēles nepieminēji metienu precizitāti, nepiemini sezonas vidējo metienu precizitāti un Ortg?
Bikses pilnas vai, ka rausties atbildēt!?
Nu tam dau nim atbildēt toč nevajag, iedomājies cilvēks ceļas agri no rīta un skatās spēles. Ja viņš tiešām tur īkšķus lai kristapam neveiktos, tad viņam ir ūdens galva, paviāna pakaļa, aknu desa un dārzeņa smaids.
Slēpts komentārs: Ubags

     [+] [-]

, 2021-03-18 06:13, pirms 3 gadiem
blitkotajs rakstīja: Nu tam dau nim atbildēt toč nevajag, iedomājies cilvēks ceļas agri no rīta un skatās spēles. Ja viņš tiešām tur īkšķus lai kristapam neveiktos, tad viņam ir ūdens galva, paviāna pakaļa, aknu desa un dārzeņa smaids.
Piekrītu. Tikai no otras puses ir kāar kremļa troļļiem. Jo vairāk netraucēsi darboties, jo vairāk un plašāk propagandu izplatīs. Ja var atspēkot preventīvi ar faktiem, tad var jautrības pēc izsmērēt ar tiem pa sienu viņu.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-18 06:14, pirms 3 gadiem
Ubags rakstīja: Kāds te sakars ar iepriekšējām spēlēm? Vai vispār - sezonu? Mans komentārs bija par šo spēli. Ja tu gribi runāt par kaut ko citu - lūdzu, raksti savus komentārus un runā (varbūt kāds atbildēs) - man taču vienalga. Tu domā, ka tu vari noteikt, par ko man būs runāt un par ko nē? hahahahahaha.

Es izceļu statistikas rādītājus, kas parāda, ka Podriņķis ir enkurs un Luka ir vilcējs. Un tā nu tas ir - samierinies. Nevienam neinteresē, ka makaronam tur pagājušajā spēlē bija laba precizitāte, ja spēli viņš pabeidza ar apkaunojošu -18 un zaudējumu. Fakts ir tāds, ka ar Podriņķi laukumā komanda ir sliktāka - to apstiprina visi statistikas rādītāji ieskaitot sezonas on-off statistiku.
KP ir gan labāks Drtg, gan Ortg kā Lukam.

  +7 [+] [-]

, 2021-03-18 06:14, pirms 3 gadiem
Sporta domātājs rakstīja: Piekrītu. Tikai no otras puses ir kāar kremļa troļļiem. Jo vairāk netraucēsi darboties, jo vairāk un plašāk propagandu izplatīs. Ja var atspēkot preventīvi ar faktiem, tad var jautrības pēc izsmērēt ar tiem pa sienu viņu.
Ja necilāsi viņa komentārus, tad agri vai vēlu viņam apniks rakstīt priekš sevis. Tagad sanāk, ka tu un tev līdzīgie barojat viņa niecīgo IQ. Un to viņš tikai vēlas.

     [+] [-]

, 2021-03-18 06:16, pirms 3 gadiem
Ubags - tas niks Tev ļoti piestāv... Paskaties statos cik Dončičam izmesti metieni un cik KP. Dončičam metienu realizācija ir zem 40 procenti. Arī sodiem vidēji 70 procenti. Ja visa pārējā komanda ne kapātu aizsardzībā, plus tad klauns nebūtu saspēles vadītājs, un mazāk saņemtu bumbu, diez vai tik daudz samestu. Pēc kārtējās raudāšanas pie tiesnešiem vienkārši izslēdzu ārā.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-18 06:17, pirms 3 gadiem
blitkotajs rakstīja: Luka turpina viens pats dragāt. Uzvara protams foršā, bet ja zaudētu, tad atkal teiktu šis ir uz mani. Esmu 100% pārliecinàts ka mavs max, ja vispār tiks play-off ir pirmā kārta.
Ja Mavs grib tikt Play Off, tad viņiem jāaizķer vismaz viena no divām nākošajām divām spēlēm pret Portlendu. Un tas nebūs viegli izdarāms, bet kurš saka, ka NBA vispār ir vieglas spēles.

     [+] [-]

, 2021-03-18 06:20, pirms 3 gadiem
Malacis KP, ar savu aizsardzību nokārtoja komandai svarīgu uzvaru. Vismaz nav kā citi komandā, kas turpina žirīt, ja tajā vakarā tik labi nekrīt. Protams spēles beigās clutch momentā Lukam atkal bija 20 sekundes jātur bumba un tad jāžirī tāls trīnis, kas pēc rebounda uzreiz rezultējās ātrā uzbrukumā no Clippers. Domāju, ka atkal nolies Luka uzvaru, bet vismaz komandas aizsardzība ar KP priekšgalā visu noturēja.

     [+] [-]

, 2021-03-18 06:22, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Malači Mavs. Šonakt jau atkal izskatījās kā komanda. Dončicam labi sakrita viss, kas vien varēja sakrist.
KP izcils spēles sākums punktu izteiksmē, bet pēc tam kā ar nazi nogrieza. Labi ka aizsardzībā Kristaps super nokapāja. Savādāk būtu galīgi bāla spēle. Tā vismaz normāli nospēlēt sanāca.
Beigās..punktu vieta..vēl vareji pateikt rikšotāji

  +4 [+] [-]

, 2021-03-18 06:23, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja Mavs grib tikt Play Off, tad viņiem jāaizķer vismaz viena no divām nākošajām divām spēlēm pret Portlendu. Un tas nebūs viegli izdarāms, bet kurš saka, ka NBA vispār ir vieglas spēles.
Tas ir reāli izdarāms, ja spēlē uz KP centra pozīcijā un komandas PG viņam tur dotu bumbu, jo Portlendai garajā galā ir robi ar traumām.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-18 06:29, pirms 3 gadiem
Uģisss rakstīja: Tas ir reāli izdarāms, ja spēlē uz KP centra pozīcijā un komandas PG viņam tur dotu bumbu, jo Portlendai garajā galā ir robi ar traumām.
Neprognozēšu, kas un kā Mavs darāms, bet uzvaras viņiem vajag kā ēst, jo cīņa par vietu Play Off Rietumu konferencē ir ļoti saspringta. Man pat nav žēl, ja Dončičs samet tos 30+ punktus, bet galvenais, lai komanda labi nospēlē abos laukuma galos.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-18 06:32, pirms 3 gadiem
Aizsardzība šodien laba. Ātra komandas spēle. Dontičam šoreiz krita. Clippers pret Porziņģi aizsardzībā nokapaja labi. Cerams,ka dallasa ieskrieties. Bet žēl ka nav laba trešā spēlētāja. Varbūt tirgū kautko noslauks, vēl ir dažas dienas.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-18 06:36, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neprognozēšu, kas un kā Mavs darāms, bet uzvaras viņiem vajag kā ēst, jo cīņa par vietu Play Off Rietumu konferencē ir ļoti saspringta. Man pat nav žēl, ja Dončičs samet tos 30+ punktus, bet galvenais, lai komanda labi nospēlē abos laukuma galos.
Tālākais kalendārs ir pateicīgs, lai varētu pārējās sezonas spēlēs iekrāt bilanci 20-9, ja spēlē kā šovakar aizsardzībā.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-18 06:37, pirms 3 gadiem
Dalasa un tās fantastiskais līderis Kristaps parādīja fenomenālu spēli aizsardzībā, pilnībā sasaistot rokas Clippers līderiem. Bravo! Pīrādziņš tradicionāli sevi ar šādu spēles elementu neapgrūtināja, bet nu gods kam gods, fantastiskās cūcenes deva komandai vajadzīgos punktus un uzvara rokā! Tikai PlayOff neviens šādas vaļības neļaus.

  -2 [+] [-]

, 2021-03-18 06:40, pirms 3 gadiem
Galvenais nebūt astoņiem Play off. Bet nu pagaidām favorītos dallasu neredzu vismaz pāris gadiņu. Ar šito sastāvu nereāli.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-18 06:41, pirms 3 gadiem
coyotes rakstīja: Aizsardzība šodien laba. Ātra komandas spēle. Dontičam šoreiz krita. Clippers pret Porziņģi aizsardzībā nokapaja labi. Cerams,ka dallasa ieskrieties. Bet žēl ka nav laba trešā spēlētāja. Varbūt tirgū kautko noslauks, vēl ir dažas dienas.
Ta nekādu trešo Mavs nemeklēs, jo komandā ir pietiekoši spēlētāji, kuri itin labi var būt šie trešie. Kaut vai Brunsons un THJ. Galvenais, lai Karlails prot viņus izmantot savās shēmās. Paņemot kādu trešo zvaigzni Mavs kopējā komandas spēle neuzlabosies, jo tā jau arī tagad notiek pamatīga deķīša velkāšanā katram uz savu pusi, un kas notiks, ja vel viens tāds būs.

     [+] [-]

, 2021-03-18 06:43, pirms 3 gadiem
Uģisss rakstīja: Tālākais kalendārs ir pateicīgs, lai varētu pārējās sezonas spēlēs iekrāt bilanci 20-9, ja spēlē kā šovakar aizsardzībā.
Tad jau manīs kas un kā. Negribās nodarboties ar minēšanu. Galvenais, ka Mavs ir potenciāls iekļūt Play Off, un tur pietiekoši labi nospēlēt.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-18 06:44, pirms 3 gadiem
Mavs šodien visiem kaut kā gāja labi - Luka atkal sameta iekšā, bet lai arī KP nekrita iekšā - tomēr aizsardzībā nokapāja solīdi. Pārējai Mavs komandai arī krita iekšā un īsti nevar ne pie viena spēlētāja piesieties.
Ceru, ka šīs komandas netiksies PO jau pirmajā kārtā, jo abas šeit uzvarētāju noskaidrot nav iespējams, jo te ir kaut kādu sīku cēloņu sakritība kurš uzvarētu un kurš nē.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-18 06:45, pirms 3 gadiem
No THJ potenciālu neredzu. Nav stabils , no desmit spēlēm var izšaut divas.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-18 06:46, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ta nekādu trešo Mavs nemeklēs, jo komandā ir pietiekoši spēlētāji, kuri itin labi var būt šie trešie. Kaut vai Brunsons un THJ. Galvenais, lai Karlails prot viņus izmantot savās shēmās. Paņemot kādu trešo zvaigzni Mavs kopējā komandas spēle neuzlabosies, jo tā jau arī tagad notiek pamatīga deķīša velkāšanā katram uz savu pusi, un kas notiks, ja vel viens tāds būs.
Es piekrītu - trešo nav ko meklēt, jo tirgū īsti nav arī vairs ko paņemt kā vien Oladipo, bet ko viņš bez bumbas darīs? tas pats THJ un pārējie ir kā trešais nr., ja viņiem krīt un spēlē stabili, bet Mavs šosezon ar stabilitāti nevar lepoties.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-18 06:47, pirms 3 gadiem
Domāju ka tāpat THJ mainīs prom, ja ne šogad,tad nākošgad .

  +1 [+] [-]

, 2021-03-18 06:56, pirms 3 gadiem
Ambrē rakstīja: Mavs šodien visiem kaut kā gāja labi - Luka atkal sameta iekšā, bet lai arī KP nekrita iekšā - tomēr aizsardzībā nokapāja solīdi. Pārējai Mavs komandai arī krita iekšā un īsti nevar ne pie viena spēlētāja piesieties.
Ceru, ka šīs komandas netiksies PO jau pirmajā kārtā, jo abas šeit uzvarētāju noskaidrot nav iespējams, jo te ir kaut kādu sīku cēloņu sakritība kurš uzvarētu un kurš nē.
Vismaz Bransons un WCS līdz spēles beigām tā arī nesaprata,ko viņi tur dara.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-18 07:09, pirms 3 gadiem
Ambrē rakstīja: Es piekrītu - trešo nav ko meklēt, jo tirgū īsti nav arī vairs ko paņemt kā vien Oladipo, bet ko viņš bez bumbas darīs? tas pats THJ un pārējie ir kā trešais nr., ja viņiem krīt un spēlē stabili, bet Mavs šosezon ar stabilitāti nevar lepoties.
Kādu trešo, tas tikai problēmas radītu, ja Luka grib izmest 30 metienus pa spēli

  +1 [+] [-]

, 2021-03-18 07:18, pirms 3 gadiem
Pārāk maz punktu! Spele laba

  +1 [+] [-]

, 2021-03-18 07:50, pirms 3 gadiem
zigich23 rakstīja: Ubags - tas niks Tev ļoti piestāv... Paskaties statos cik Dončičam izmesti metieni un cik KP. Dončičam metienu realizācija ir zem 40 procenti. Arī sodiem vidēji 70 procenti. Ja visa pārējā komanda ne kapātu aizsardzībā, plus tad klauns nebūtu saspēles vadītājs, un mazāk saņemtu bumbu, diez vai tik daudz samestu. Pēc kārtējās raudāšanas pie tiesnešiem vienkārši izslēdzu ārā.
klaun, kur vinam ir metiens procents zem 40?
1 2 69 komentāri