Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko karjeras vēlākajā mačā zaudē ranga 160. vietā esošajai Kristianai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko karjeras vēlākajā mačā zaudē ranga 160. vietā esošajai Kristianai
Aļona Ostapenko. Foto: Zuma Press/Scanpix

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko (WTA 53.) Sanktpēterburgas WTA 500 turnīra otrās kārtas mačā ar rezultātu 3:6, 6:7(9) zaudēja Rumānijas tenisistei Žaklīnai Kristianai (WTA 160.), kura tikai trešo reizi pieveica ranga pirmā simtnieka spēlētāju un pirmoreiz iekļuva WTA līmeņa ceturtdaļfinālā.

Trešdien Sanktpēterburgas turnīra galvenās arēnas programmā bija piecas spēles, Aļonai Ostapenko piedaloties pēdējā. Viņai bija plānots sākt ap plkst. 20:00 pēc vietējā laika, taču divi no iepriekšējiem mačiem ilga vairāk par trim stundām, tāpēc kortā sanāca doties trīs stundas vēlāk nekā gaidīts.

Mačs beidzās plkst. 1:06, turklāt varēja būt vēl vēlāks finišs – ja Ostapenko izdotos 2. seta taibreikā izmantot setbumbu. Viņas iepriekšējais vēlākais mačs bija pirms trim gadiem Maiami, kur izdevās pieveikt Petru Kvitovu.

Ostapenko maču pret Kristianu sāka ar pirmajā geimā iegūtu breiku, realizējot trešo iespēju. Viņa pirmās divas neizmatoja, trāpot tīklā, bet trešais mēģinājums bija sekmīgs, spēcīgi uzbrūkot Kristianas pirmajai servei, uz ko rumāniete nespēja reaģēt ar precīzu atbildi, bumbiņai ielidojot tīklā.

Ostapenko gan pārsvaru uzreiz zaudēja, turklāt nākamajā geimā servi nenosargāja no 30:0 pozīcijas. Ar "forehand" uzbrukumu atspēlējusi vienu breikbumbu, viņa no labās puses uzbruka arī otrās breikbumbas izspēlē, taču šoreiz neprecīzi – bumbiņa piezemējās autā.

Latvijas tenisistei problēmas ar precizitāti arī seta turpinājumā, it īpaši sestajā geimā, kad viņa pieļāva kopumā sešas kļūdas – vienu ar servi un piecas ar trāpījumiem autos. Viņa atspēlēja divas breikbumbas, bet ar trešo galā netika, kārtējo reizi netrāpot laukumā.

Nokļuvusi iedzinējos ar 2:4, viņa seta atlikušajā daļā nespēja rumānieti apdraudēt viņas serves geimos. Žaklīna breiku nostiprināja ar "sauso" geimu, bet aiznākamajā geimā, servējot par uzvaru setā, zaudēja tikai vienā izspēlē, kas bija pašas kļūda.

Ostapenko 2. seta pirmajā geimā izdevās atspēlēties no 15:40, bet nākamajā geimā palika neizmantota breikbumba, izsitot autā no kreisās puses, kad Kristiana bumbiņai klāt netika. Ostapenko drīz zaudēja savā nākamajā serves geimā. Viņa atvairīja vienu breikbumbu, ar dubultkļūdu uzdāvināja rumāniete otro iespēju un sasteidza "backhand" uzbrukumu (liels auts).

Kristianai iegūstot seta un breika pārsvaru (6:3 un 2:1), Ostapenko bija medicīnas pārtraukums kreisās plaukstas locītavas diskomforta dēļ. Viņai 2018. gada sezonas izskaņā bija identisks savainojums. Jānorāda, ka Ostapenko trešdienas mačā spēlēja ne tik agresīvi kā pierasts, daudz darbojoties aizsardzībā, bet lielākā daļa kļūdu bija tieši ar sitieniem no kreisās puses.

Ostapenko pēc gandrīz 10 minūtes ilgā pārtraukuma atguva breiku, bet vēlreiz iedzinējos nokļuva 11. geimā, kad Kristiana ar uzbrukumu vājai Ostapenko otrajai servei realizēja geima otro breikbumbu. Rumāniete pie 6:5 neizservēja maču, turklāt Ostapenko šajā geimā arī atspēlēja vienu mačbumbu – ar spēcīgu "forehand" uzbrukumu.

Ostapenko taibreikā no 1:3 tika vadībā ar 5:3, vēlāk ar jaudīgiem uzbrukumiem atvairīja kopumā trīs mačbumbas. Aļona pie 9:8 ieguva setbumbu, Kristianai izdevās ieservēt lielisku pirmo servi – Ostapenko knapi aizsniedza bumbiņu. Ostapenko ar "backhand" autu pasniedza rumānietei kopumā piekto mačbumbu, un Kristiana rezultatīvi pa diagonāli atsita vāju Ostapenko otro servi.

Statistika

KategorijaOstapenkoKristiana
Eisi34
Dubultkļūdas31
1. serves precizitāte64%65%
1. serves punkti34/5533/55
2. serves punkti13/3118/29
Breikbumbas3/74/12
Tīri uzvarētās izspēles2319
Nepiespiestās kļūdas2819
Visi punkti8090

Ostapenko Santkpēterburgā spēlējusi katru sezonu kopš turnīra debijas 2016. gadā, taču ar lieliem panākumiem nav izcēlusies – viņai pieticīga 3-6 bilance, ne reizi nespējot uzvarēt divos mačos pēc kārtas.

Līdzīga aina viņai ir arī šosezon visos turnīros, kur tikai vienreiz izdevies gūt divas uzvaras pēc kārtas. Tas notika sezonas pirmajā turnīrā (WTA 500 Melburnā). Ostapenko nākamais turnīrs plānots Maiami, kur jaunnedēļ notiks prestižais "Miami Open", kas ir WTA 1000 kategorijas turnīrs.

Kristiana, kura ir vienu gadu jaunāka par Ostapenko un rangā nav bijusi augstāk par 157. vietu, pirmoreiz uzvarēja WTA turnīru 2. kārtas mačos (1-3), kas šajā turnīrā arī nozīmē pirmoreiz iekļūt WTA ceturtdaļfinālā.

Uzvara pār Ostapenko viņai ir tikai trešais panākums pret pirmā simtnieka tenisistēm. Kristiana 2019. gadā Bukarestē ar 6:4, 4:6, 6:2 uzvarēja savu tautieti Soranu Kirsteju (#81) un 2020. gadā Federācijas kausa spēlē Klužā ar 7:5, 6:3 apspēlēja krievieti Veroniku Kudermetovu (#38).

     [+] [-]

, 2021-03-18 00:24, pirms 3 gadiem
Kristianai šis bija karjeras nozīmīgākais mačs. Viņa nospēlēja tiešām lieliski! Taču tā svinēšana pēc katra punktu bija vienkārši kaitinoša. Tāda sajūta, ka pēc katra uzvarētā punkta viņa ir uzvarējusi grand slam finālā.

Ostapenko spēle neaizgāja, bet lielisks cīņasspars 2.setā!

  +5 [+] [-]

, 2021-03-18 00:32, pirms 3 gadiem
CaptainCrazy rakstīja: Kristianai šis bija karjeras nozīmīgākais mačs. Viņa nospēlēja tiešām lieliski! Taču tā svinēšana pēc katra punktu bija vienkārši kaitinoša. Tāda sajūta, ka pēc katra uzvarētā punkta viņa ir uzvarējusi grand slam finālā.

Ostapenko spēle neaizgāja, bet lielisks cīņasspars 2.setā!
Cerams volejbolu neskaties

  +7 [+] [-]

, 2021-03-18 00:33, pirms 3 gadiem
Noskatījos, bez skaņas. Neko sliktu nevar teikt, tāds ir viņas līmenis. Jeļena ir masīva meitene, bet vienalga tās riepas ir liekas, ja grib ko vairāk sasniegt. Jābūt perfektai tehnikai, lai mazāk būtu jāskraida, bet kā nu ir tā ir.
Čigānmeitēns godam izturēja saspringto galotni.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-18 00:38, pirms 3 gadiem
senscore rakstīja: Cerams volejbolu neskaties
Komandu sportā tas tomēr ir dabiskāk un neliekas tik kaitinoši

  +5 [+] [-]

, 2021-03-18 00:53, pirms 3 gadiem
CaptainCrazy rakstīja: Kristianai šis bija karjeras nozīmīgākais mačs. Viņa nospēlēja tiešām lieliski! Taču tā svinēšana pēc katra punktu bija vienkārši kaitinoša. Tāda sajūta, ka pēc katra uzvarētā punkta viņa ir uzvarējusi grand slam finālā.

Ostapenko spēle neaizgāja, bet lielisks cīņasspars 2.setā!
Varbūt viņas treneri pačukstējuši ka Aļonu kaitina pilnīgi viss ja spēle neiet no rokas un tā svinēšana vēl vairāk palīdzēja izsist no ritma.
Lai gan pati aļona arī diezgan aktīvi nodarbojās ar svinībām pēc nozīmīgiem punktiem.

  +6 [+] [-]

, 2021-03-18 03:32, pirms 3 gadiem
Ostapenko galīgi nekāda. Pretiniece spēlēja lieliski savam līmenim. Un pamatoti priecājās par uzvarētiem punktiem. Dzirdēt izsaucienus no mūsu mātītes gan bija pretīgi. Kaunējusies būtu. Piekam arī akla govs, izsit metru aiz lībijas un tik strīdās un plāta rokas. Cepuri noar tiesbešiem, kas nepakļāvās tefteles provokācijām.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-18 03:55, pirms 3 gadiem
Poncikam ir stabilate

     [+] [-]

, 2021-03-18 06:27, pirms 3 gadiem
Labus panākumus vairs nav ko gaidīt.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-18 07:03, pirms 3 gadiem
Divas labas spēles pēc kārtas, tas jau ir pārāk daudz prasīts.

  +5 [+] [-]

, 2021-03-18 07:11, pirms 3 gadiem
Dabūja pretī tādu pat bliezēju,un pati vairs netika līdzi tempam.Plus kārtējā kaudze ar pašas muļķīgām kļūdām.
Nez vai viņa kādreiz ir pavērojusi savu spēli no mals-tās grimases,šķobīšanās un vājā nervu sistēma izskatās vienkārši debīli.
Vai nav problēmas ar redzi? Izsit 20 cm autā,strīdas,ka bija iekšā. Pretiniece sit 20 cm laukumā,Aļona sūdzas,ka bija auts...
Vienīgais pluss-serve kļuvusi sakarīgāka.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-18 07:58, pirms 3 gadiem
kkk rakstīja: Ostapenko galīgi nekāda. Pretiniece spēlēja lieliski savam līmenim. Un pamatoti priecājās par uzvarētiem punktiem. Dzirdēt izsaucienus no mūsu mātītes gan bija pretīgi. Kaunējusies būtu. Piekam arī akla govs, izsit metru aiz lībijas un tik strīdās un plāta rokas. Cepuri noar tiesbešiem, kas nepakļāvās tefteles provokācijām.
Elektroniku tik viegli neietekmēsi!

  +1 [+] [-]

, 2021-03-18 08:00, pirms 3 gadiem
večukiņš rakstīja: Dabūja pretī tādu pat bliezēju,un pati vairs netika līdzi tempam.Plus kārtējā kaudze ar pašas muļķīgām kļūdām.
Nez vai viņa kādreiz ir pavērojusi savu spēli no mals-tās grimases,šķobīšanās un vājā nervu sistēma izskatās vienkārši debīli.
Vai nav problēmas ar redzi? Izsit 20 cm autā,strīdas,ka bija iekšā. Pretiniece sit 20 cm laukumā,Aļona sūdzas,ka bija auts...
Vienīgais pluss-serve kļuvusi sakarīgāka.
Nu šovakar arī serve bija nekāda,jo pretiniece no otrā simta.

  +4 [+] [-]

, 2021-03-18 08:18, pirms 3 gadiem
Prognozējams zāģis - Ostapenko 2 spēles pēc kārtas uzvarēt vairs nespēj. + vēl mammīte sēž ložā, kuru var lamāt un izgāzt visas dusmas. Bija cerības, ka papildinās lamuvārdu daudzumu un kvalitāti - atkal nekā. Acu ārsts gan vajadzīgs, pieprasītie čellendži bija galīgi garām, un tā jau vairākus gadus.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-18 08:26, pirms 3 gadiem
aizermans rakstīja: Nu šovakar arī serve bija nekāda,jo pretiniece no otrā simta.
Vismaz 10 dubultkļūdas nav.Un otrā serve spēcīgāka.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-18 08:57, pirms 3 gadiem
Aļona nenovērtēja pretinieci,bet tā,jādomā,nospēlēja karjeras labāko spēli.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-18 10:02, pirms 3 gadiem
Sen jau neesmu Jeļenas fans, bet šoreiz nebiju domājis , ka zaudēs. Kad 2.setā nokļuva vadībā, izslēdzu TV, jo domāju tur viss skaidrs un jaunā rumāniete nolūzīs.
Nezin, kā viņai tālāk veiksies, bet diez vai ar tādu nervu sistēmu vēl gūs vērā ņemamus panākumus. Ar savu izturēšanos, šķobīšanos, tiesnešu lēmumu apšaubīšanas, nespējot saskatīt acīmredzamo, kaut kur viņa pat ir interesanta! Jo otras tādas nav!
Mūsu komentatoriem gan vajadzētu objektīvāk spēli komentēt, lai nav jānogriež skaņa! Pat Eirosport krievu komentētāji ir daudz objektīvāki, kompetentāki un tik akli nefano par savējiem!

  -1 [+] [-]

, 2021-03-18 10:56, pirms 3 gadiem
Aļonai bija jāuzvar un varēja arī uzvarēt ja būtu sapratusi ka 160.v.īpašniece labi servē un spēcīgi sit kā pati to dara. Pirmo setu mūsējā domāja uzlikt bez pūlēm,bet otrajā bija jāspēlē bez abpusējiem bliezieniem kuram laimēsies,bet mierīgi noliekot saīsinātos pie tīkla. Daudz jau netrūka no 3.seta,pretiniecei palaimējās.Es redzēju Kristiānas maču ar Lapko un nelikās ka viņa tik labi spēlēs. Nākošais mačs Kristianai pret Kuzņecovu,ja to uzvarēs,tad varēs spriest par viņas spējām. Žēl,necerēju zaudējumam.

     [+] [-]

, 2021-03-18 11:03, pirms 3 gadiem
Pret Kuzņecovu rumānietei būs grūtāk, tomēr stabilāka, pieredzējusi spēlētāja.
Jeļena nebija pelnījusi uzvarēt!

  +2 [+] [-]

, 2021-03-18 11:18, pirms 3 gadiem
Rumānietei otrā setā bija 5 mačbumbas, jeļenai tikai viena setbumba, tad par kādu laimēšanos rumānietei var būt runa Uldi?

     [+] [-]

, 2021-03-18 11:29, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: Pret Kuzņecovu rumānietei būs grūtāk, tomēr stabilāka, pieredzējusi spēlētāja.
Jeļena nebija pelnījusi uzvarēt!
Kuzņecova fiziski neizvilks, tomēr gadi. Ja čigāniete spēlēs kā pret Ostapenko - viennozīmīgi vinnēs, spēka viņai nejēgā daudz.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-18 11:55, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Kuzņecova fiziski neizvilks, tomēr gadi. Ja čigāniete spēlēs kā pret Ostapenko - viennozīmīgi vinnēs, spēka viņai nejēgā daudz.
Lai tā būtu, slaida meitene ne tā kā tās krievuškas Ostapenko un Kuzņecova.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-18 13:11, pirms 3 gadiem
Osja,malace-turpini ar bla,na,utt.-...

  -1 [+] [-]

, 2021-03-18 13:51, pirms 3 gadiem
Grūti uzvarēt, ja roka nav vesela.

     [+] [-]

, 2021-03-18 17:12, pirms 3 gadiem
https://www.finalwhistle.org/en/reg...

Jauna futbolmenedžera spēle! Rit tikai 7 sezona. Neviens nav nekur tāli ticis!
Un ziniet kas ir pats labākais? Leģendārais hattrick izstrādātājs sadarbojoties ar Serbu censoņām ir radijis patiešām modernu un interesantu projektu!

Latvijā pašlaik tikai 4(!!!) Komandas. Tādēļ savas vietējās līgas nav, un nelaimīgie 4 spēlē globālajā grupā!
Mums vajag savu līgu! Tādēļ tieši tu vari palīdzēt!

     [+] [-]

, 2021-03-18 17:30, pirms 3 gadiem
Dusmīgais bumbulis atkal rādīja visai trulu tenisu. Epizodiski bija labi sitieni, taču pilnīgs čau atkal ar pirmajām servēm... Pelnīts zāģis.