Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Sokam uzvara pār Nišikori dod pirmo "Masters" pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sokam uzvara pār Nišikori dod pirmo "Masters" pusfinālu
Džeks Soks
Foto: AFP/Scanpix

Šogad lieliski spēlējošais amerikānis Džeks Soks piektdien Indianvelsā ar 6:3, 2:6, 6:2 pieveica Kei Nišikori, pirmoreiz "Masters 1000" sērijas turnīros tiekot līdz pusfinālam.

Sokam tas bija trešais "māsteru" ceturtdaļfināls pēc kārtas, astoņniekā iekļūstot arī pagājušās sezonas pēdējos divos šī līmeņa turnīros Šanhajā un Parīzē. Zīmīgi, ka pirms tam viņam nebija neviena ceturtdaļfināla. Soks Ķīnā piekāpās Žilam Simonam, bet Francijā Džonam Isneram.

Uzvara pār Nišikori Sokam ir pirmais (1-7) panākums pret Top 5 spēlētājiem. Viņš Japānas labāko tenisistu bija uzvarējis arī iepriekš, to paveicot 2014. gadā Šanhajā. Kei tobrīd bija ranga 6. vietā.

ASV tenisa līderim Sokam šogad ir karjeras labākais sezonas sākums ar 15-2 bilanci, kurā iekļauti divi tituli – Oklendā un Delrejbīčā. Viņš zaudējis tikai Žo-Vilfrīdam Tsongam ("Australian Open" 3. kārtā) un Jošihito Nišiokam Akapulko turnīra pirmajā spēlē.

Piektdien Indianvelsas vīriešu turnīrā tika izspēlēta tikai viena no plānotajām divām spēlēm, jo Niks Kirjoss slimības dēļ nevarēja iziet uz dueli pret Rodžeru Federeru. Abiem tā būtu otrā tikšanās. Pirmajā pirms diviem gadiem Madridē Kirjoss uzvarēja trīs taibreiku mačā, toreiz atspēlējot divas mačbumbas.

Kirjosam Indianvelsas turnīrs beidzās savdabīgi – viņš tā arī ne reizi netika nobreikots, atspēlējot visas trīs breikbumbas. Starp citu, arī četrkārtējais čempions Federers servi vēl nav zaudējis.