Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Del Potro: "Nadals pēdējā stundā nekļūdījās"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Del Potro: "Nadals pēdējā stundā nekļūdījās"
Rafaels Nadals un Huans Martins Del Potro
Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas tenisists Rafaels Nadals uzvaru Indianvelsā nosaucis par vienu no emocionālākajām savā karjerā. Trīs tituli četros turnīros no Nadala paņēmuši daudz spēka, kā arī bijuši pamatīgs noslogojums ceļgaliem, tāpēc uz Maiami "Masters 1000" turnīru Rafa nedosies.

"Šī ir viena no manām visemocionālākajām uzvarām karjerā. Atbalsts šeit bija milzīgs, paldies jums! Indianvelsā jutos kā mājās. Uzvarēt trīs spēlētājus no Top 10 ir neticami, esmu ļoti laimīgs un emocionāls," pēc trešā titula izcīnīšanas Kalifornijas tuksnesī teica Nadals.

Spānis svētdien guva 600. uzvaru ATP vienspēlēs. Starp aktīvajiem tenisistiem vairāk ir tikai Rodžeram Federeram, kura kontā 891 uzvara.

17-1 bilance sezonas sākumā ir Nadala karjeras labākais gada starts. Tas viss kļuvis iespējams, neskatoties uz šaubām un bažām par spāņa spējām atgriezties virsotnē pēc septiņu mēnešu prombūtnes, kas saistīta ar ceļgala savainojumu.

Tiesa, spāņa veselības stāvolis ne tuvu nav optimāls. Uz Maiami turnīru Rafa nedosies, tā vietā atgriežoties Eiropā, kur gatavosies māla sezonai. Ja Indianvelsā Rafa uzvarējis trīs reizes, tad Maiami tik labu atmiņu nav – Floridā spānis vēl ne reizi nav spējis uzvarēt.

"Ārsti man ieteica doties mājās un atpūsties dažas nedēļas, pēc tam turpināt trenēties pareizā režīmā. Manai kreisajai kājai nepieciešams lielāks spēks. Spēlēšana augstākajā līmenī ķermenim nav viegla, tāpēc pēc četrām turnīru nedēļām nevaru doties uz Maiami," atklāja Nadals.

Pusotru setu fināls bija uz Del Potro raketes, taču argentīnietis nespēja nosargāt seta un breika pārsvaru. Del Potro spiests atzīt, ka Nadals ar savām cīnītāja spējam nopelnīja titulu: "Nadals pēdējā stundā spēlēja neticamu tenisu un nekļūdījās. Rafa piespieda mani spēlēt tālāk aiz gala līnijas, bet pats lielisku uzbruka. Trešajā setā ātri zaudēju breiku, bet pret Nadalu spēlēt, atrodoties iedzinējos, ir ļoti grūti."

Del Potro necentās noliegt, ka bija noguris (trešo maču pēc kārtas trīs seti pret Mareju, Džokoviču un Nadalu), taču tajā pašā laikā uzsvēra, ka Nadals spēlējis labi un viņam ir prieks, ka Nadals pēc savainojuma spējis tik spilgti atgriezties.

Indianvelsas turnīrā septīto gadu pēc kārtas tika labots sacensību apmeklētības rekords – šogad turnīru apmeklēja 382 227 skatītāju.

Izmantotie resursi:
BNP Paribas Open - Home

  -1 [+] [-]

, 2013-03-18 08:50, pirms 11 gadiem
Slimie ir biistamaakie. Izdziivoshanas instinkta vadiiti, paarsteidz ar negaidiitu speeku. Shajaa gadiijumaa, pat to zinot, metu toto lielu banku, redzot Gulbi lidojam. Tik piemirsu, ka shis neveselais ir NADAL Gan jau Gulbis laab nomaalees kaad turniir
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-18 09:54, pirms 11 gadiem
Bet nu tas ka Rafa sabojaja pats sev pirmo setu gan nebija pasaules klase Labi, ka pietika speka un apnemibas visu izlabot!

  +2 [+] [-]

, 2013-03-18 10:44, pirms 11 gadiem
Dark_Side rakstīja: Nja, ta arī parādās PASAULES klase. Gulbim vēl ir daudz kur augt! Un diez vai ar tādu līmeni sasniegt... Protams, būšu priecīgs, ja kļūdīšos!
Manuprāt, tieši Del Potro un Gulbis bija visnīgrākie Nadāla konkurenti. Nadāls tomēr ir pasaules elite un Gulbim tikai nedaudz pietrūka līdz sensācijai. Ja Gulbis šādi turpinās, tad 10-nieks nav aiz kalniem.