Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Daugaviņa "Senators" sakauj "Jets", "Penguins" devītā uzvara pēc kārtas

Rolands Eliņš

Daugaviņa "Senators" sakauj "Jets", "Penguins" devītā uzvara pēc kārtas
Grants Klitsoms un Kriss Nīls "Jets" vārtu priekšā
Foto:AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā uzvaru izcīnījusi Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Otavas "Senators", kura ar 4:1 pārspēja Vinipegas "Jets". Daugaviņš šajā spēlē gan nepiedalījās. Savukārt Austrumu konferences līderpozīcijas pārņēmusi Pitsburgas "Penguins", kura ar rezultātu 2:1 pārspēja Bostonas "Bruins".

Otavas „Senators” bez Kaspara Daugaviņa sastāvā šonakt tikās ar Dienvidaustrumu divīzijas šā brīža līdervienību Vinipegas „Jets”, kura bija uzvarējusi trīs iepriekšējās spēlēs pēc kārtas. „Jets” sastāvā, iespējams, drīz parādīsies arī Artūra Kuldas vārds, kurš pametis savu iepriekšējo klubu Novosibirskas „Sibir”.

Mača sākumā gan daudz pārāki izskatījās „Senators” hokejisti, kuri jau pirmajā periodā izdarīja 16 metienus pa pretinieku vārtiem („Jets” tikai sešus), kā arī spēles ceturtajā minūtē atklāja mača rezultātu. Šajā epizodē Daniels Alfredsons izmantoja nelielu apjukumu „Jets” aizsargu vidū, ar ripu devās uz vārtiem un, lai arī metiens pārāk labs neizdevās, ripas virzienu pamainīja Gijoms Latandress un tā paslīdēja garām „Jets” vārtsargam Pavelecam. Lai arī tobrīd Pavelecs nenospēlēja pārāk veiksmīgi, turpinājumā tieši viņa veiksmīgā darbība vārtos ļāva rezultāta starpībai turēties nemainīgai, tiesa, 19. minūtē „Senators” vairākumā izspēlēja tik precīzu un skaistu kombināciju, ka Pavelecs bija spiests kapitulēt jau otro reizi, šoreiz jau Jakoba Silverberga priekšā (2:0).

Otrā perioda sākumā „Senators” spiediens nedaudz mazinājās, taču tas izrādījās tikai mirkļa vājums, un drīz vien „Senators” jau dzīvojās pa „Jets” zonu kā vairākumā, taču trešos vārtus gūt nespēja. Šo neizdošanos „Senators” it īpaši nožēloja trešā perioda sākumā, kad spēlētāju drūzmai cauri izgāja „Jets” aizsarga Zeka Bogosjana mestā ripa, kura ielidoja Robina Lēnera sargātajos vārtos (1:2).

Iniciatīva tobrīd bija pārgājusi „Jets” pusē, un, lai arī viņi drīz nokļuva mazākumā, pamanījās izveidot daudz bīstamākus uzbrukumus nekā „Senators” savā vairākumā – sekoja izgājiens viens pret vienu, kā arī vēlāk divi pret vienu, taču abās reizēs vietā bija Lēners. Drīz gan „Senators” bija vēl viena iespēja spēlēt vairākumā, un viņi atkārtoja savu pirmā perioda kombināciju, ar divām diagonālām piespēlēm tukšu vārtu priekšā izkārtojot Kailu Turisu (3:1).Nepagāja ne minūte, kad Silverbergs guva savus otros vārtus mačā, panākot jau 4:1. Atlikušajā spēles laikā „Jets” rezultātu vairs mainīt nespēja un piedzīvoja zaudējumu.

”Penguins” sīva uzvara pār „Bruins”

Savukārt Austrumu konferences vadību pārņēmusi Pitsburgas „Penguins”, kura izcīnījusi jau devīto uzvaru pēc kārtas, šonakt ar 2:1 pieveicot Bostonas „Bruins”. Šajā mačā savainojumu guva „Penguins” aizsargs Kriss Letangs, kurš šobrīd ir rezultatīvākais līgas aizsargs, taču arī viņa prombūtnes laikā „Bruins” vairāk par vieniem vārtiem gūt nespēja. Uzvaras vārtus „Penguins” sastāvā guva Džo Vitale, kuram šie bija pirmie vārti sezonā (un tikai sestie karjerā), bet pirmos Pitsburgas komandas vārtus guva Sidnijs Krosbijs. Savainojumu šajā spēlē guva arī „Bruins” uzbrucējs Dāvids Krejči, kuram trešā perioda beigās pa celi neveiksmīgi trāpīja ripa.

„Penguins” vārtus šodien sargāja Tomašs Vokouns, kurš aizvietoja vakardienas spēlē „Penguins” kluba rekordu uzstādījušo Marku Andrē Flerī. Flerī vakardienas sausā spēlē pret „Rangers” bija jau 23. viņa karjerā, kas ir par vienu vairāk nekā iepriekšējam „Penguins” rekordistam Tomam Baraso.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultāts
Bruins-Penguins1:2
Jets-Senators1:4
Sabres-Capitals3:5
Predators-Oilers2:3

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +1 [+] [-]

, 2013-03-18 01:41, pirms 11 gadiem
pens labi ieskrējušies, ja krosbijs ir vesels tad nav jautājumu kurš ir pasaules labākais hokejists...apbrīnojami paceļ līmeni saviem maiņas biedriem
Slēpts komentārs: JSAD
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-03-18 07:47, pirms 11 gadiem
Vinipegai diezgan labi iet, grūti būs Kuldam tikt sastāvā

  -3 [+] [-]

, 2013-03-18 08:34, pirms 11 gadiem
pens mosh ta jau labaak uz penis saiisinaat, dornji
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-18 10:11, pirms 11 gadiem
v3_karstgalvis rakstīja: es tak teicu, ka tgd sedes uz benka! nav jau kolhoz!
To ko tu kepon tur saki tas ir kaķim zem astes .........uz skolu butu gājis,savādāk visu dzivi staigāsi tāds ...

     [+] [-]

, 2013-03-18 10:14, pirms 11 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Nerunājot par Rīgu, KHL komandām tāds Gaujiņš vispār nav vajadzīgs .
Kepon cik tev reizes jāsaka, tev nedalec,ka tava līmeņa auditorija ir vipi.lv,ej tur un smir.i.!!!

  -2 [+] [-]

, 2013-03-18 10:46, pirms 11 gadiem
Daugava ar savu bullīti sapisa sev visu sezonu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-18 12:47, pirms 11 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Es tādus saitus pat nezinu kepka , bet liekas, ka tu tur iederētos! Tevi pēc 16. marta pasākuma jau izlaida?
Ko tu dzen ka nezini ,tavs niks tur figurē katrā lapā
kepon nemet vilnu uz otru pusi ,9 maijā semkas neaizmirsti paņemt lidz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-18 13:43, pirms 11 gadiem
Krejci normālu šāvienu no savējā dabūja

David Krejci injured by shot from Boychuck -...

     [+] [-]

, 2013-03-18 14:20, pirms 11 gadiem
kresnais rakstīja: Vinipegai diezgan labi iet, grūti būs Kuldam tikt sastāvā
Tā tas varētu būt, taču ir viens apstāklis - Jets, kam pagājušosezon bija aizsargu pārbagāts sastāvs, šobrīd ir tikai 6 veseli aizsargi. Turklāt par diviem no viņiem līdzjutēji pēcspēles diskusijās spļaudās.