Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Švjonteka sagrauj nogurušo Pegulu un izcīna 12. titulu WTA tūrē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Švjonteka sagrauj nogurušo Pegulu un izcīna 12. titulu WTA tūrē
Iga Švjonteka. Foto: AP/Scanpix

Kataras galvaspilsētā noslēdzies Dohas "WTA 500" turnīrs uz cietā seguma. Pērnā gada čempione Iga Švjonteka šodien 70 minūšu finālā pārspēja Džesiku Pegulu - 6:3, 6:0.

# Vienspēļu finālā sacentās pasaules ranga līdere Iga Švjonteka (Polija) un Latvijas pirmo numuru izslēgusī ASV pirmā rakete Džesika Pegula (WTA 4.).

Pegulas un Švjontekas iepriekšējā savstarpējā mačā amerikāniete grāva ar 6:2 un 6:2, izprovocējot polietes slēpšanos zem dvieļa, tomēr šodienas finālā poliete izrādījās pārāka visos elementos.

Dohas sacensībās līdz finālam Švjonteka nospēlēja tikai 109 minūtes (pirmā kārta bija brīva, 53 minūtes astotdaļfinālā, pretiniece atteicās no ceturtdaļfināla, 56 minūtes pusfinālā).

Pegula šajā turnīrā cīnījās divās frontēs. Kā jau ziņots, vakar dubultspēļu finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka zaudēja ar pirmo numuru izsētajām amerikānietēm Džesikai Pegulai un Koko Gofai (4:6, 6:2, 7-10).

Dohas vienspēļu čempione nopelnīja 470 punktus rangam un 120 150 ASV dolāru naudas balvu, savukārt otra fināliste ieguva attiecīgi 305 un 74 161.


24. februārī Pegula sasniegs 29 gadu slieksni, tomēr līdz šim viņa ieguvusi tikai divus WTA titulus.

21 gadīgā Švjonteka jau izcīnījusi 12 WTA titulus, tostarp astoņus pērn.

Gada otrajā mēnesī Švjontekai jāaizstāv 955 punkti, kas ir trešais augstākais rādītājs starp visām pasaules tenisistēm (pirmajā un otrajā vietā ir attiecīgi Anete Kontaveita un Aļona Ostapenko). Poliete šajā sakarā var neiespringt, jo pasaules ranga līderei ir milzīgs pārsvars pār tuvāko sekotāju.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

  +1 [+] [-]

, 2023-02-18 20:57, pirms gada
Igai 120 tūkstoši dolāru par 3 stundu darbu - nav slikti. Pegula jau vakar knapi kustējās, kad spēlēja dubultspēli pret mūsējām. Toties pie 74 tūkstošiem par zaudējumu vienspēļu finālā kaut ko piepelnīja par uzvaru dubultspēļu finālā.

     [+] [-]

, 2023-02-19 23:11, pirms gada
Ostapenko bija jāuzvar Pegula. Tur pat šķuta ka nav citu variantu, bet divas mačbumbas neizmantoja un mistiski zaudēja 4 setus pec kārtas, tad noteikti Ostapenko būtu finālā!