Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kivlenieks izņemts no savainoto spēlētāju saraksta un nosūtīts uz AHL

Rolands Eliņš

Kivlenieks izņemts no savainoto spēlētāju saraksta un nosūtīts uz AHL
Matīss Kivlenieks. Foto: AFP/Scanpix

NHL klubs Kolumbusas "Blue Jackets" no sava savainoto spēlētāju saraksta izņēmis latviešu vārtsargu Matīsu Kivlenieku, kurš uzreiz nosūtīts uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā.

Matīss Kivlenieks traumu guva pirms 11 dienām, kad bija izsaukts uz "Blue Jackets" lielo komandu, kurai bija paredzētas divas spēles pēc kārtas. Ņemot vērā, ka tobrīd savainots bija arī Elvis Merzļikins, Kivleniekam bija labas iespējas vismaz vienā mačā stāties vārtos un aizvadīt savu pirmo NHL spēli šosezon, taču sekoja patiešām nelaikā gūts savainojums.

"Blue Jackets" ziņo, ka šovakar Kivlenieks no savainoto spēlētāju saraksta ir izņemts un ka viņš pievienosies fārmklubam Klīvlendas "Monsters". Klīvlendas komandai AHL spēles paredzētas trīs dienas pēc kārtas – no sestdienas līdz pirmdienai.

Līdz ar to Kolumbusas spēlei gatavo vārtsargu sarakstā atgriezušies abi Latvijas vārtsargi. "Blue Jackets" šonakt paredzēta spēle pret "Predators", un komandas treneris atklājis, ka pamatsastāvā sūtīs Elvi Merzļikinu.

Kivlenieks NHL ir aizvadījis sešas spēles, visas iepriekšējā sezonā "Blue Jackets" sastāvā. Savukārt šīs sezonas sākumā Kivlenieks bija "Blue Jackets" rezerves sastāvā un pagaidām nav aizvadījis nevienu oficiālu spēli, attiecīgi nedēļas nogalē viņam būs AHL sezonas debija.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...

     [+] [-]

, 2021-02-18 20:59, pirms 3 gadiem
Kivliniekam šobrīd visvairāk vajag spēļu praksi un šeit tā viņam tiks nodrošināta.

     [+] [-]

, 2021-02-18 21:07, pirms 3 gadiem
sanāk viņš tika savainots nhl un saņēma visu laiku nhl algu nevis ahl ?

     [+] [-]

, 2021-02-18 22:15, pirms 3 gadiem
krisicc rakstīja: sanāk viņš tika savainots nhl un saņēma visu laiku nhl algu nevis ahl ?
Ja viņš uz IR tika nosūtīts kā NHL spēlētājs, tad, jā, viņš saņēma visu algu.

Taču šobrīd viņam tā NHL un AHL algu starpība jau ir daudz mazāka nekā iepriekš. Iepriekšējā 3 gadu līgumā tā bija aptuveni 13x mazāka, šobrīd - tikai kādas 3x mazāka.
Te gan arī jāpiebilst, ka Matīsa NHL alga šī līguma ietvaros ir par 200 tūkstošiem mazāka nekā iepriekšējā.