Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Ķibermanis: "Pasaules junioru čempionātā cerēju uz ko vairāk"

Ķibermanis: "Pasaules junioru čempionātā cerēju uz ko vairāk"
Oskars Ķibermanis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis portālam Sportacentrs.com paškritiski norādīja, ka vilšanās ir par pasaules junioru čempionāta sudraba medaļām četrinieku sacensībās, jo tajās viņam nav izdevušies labi braucieni.

Pagājušajā nedēļas nogalē 21 gadus vecais Oskars Ķibermanis izcīnīja divas godalgas pasaules junioru čempionātā Altenbergā (Vācija). Divnieku sacensībās Ķibermanis kopā ar Vairi Leibomu ieguva bronzas medaļas, piekāpjoties diviem vāciešiem Rihardam Elzneram un Kristofam Haferam, bet četriniekos kopā ar Leibomu, Raivi Zīrupu un Matīsu Mikni tika izcīnītas sudraba medaļas, zaudējot tikai Haferam.

Divnieka ekipāža uzvarētājam zaudēja 0,21 sekundi, bet Ķibermaņa pilotēto četrinieku no zelta godalgām šķīra vien 0,03 sekundes. "Cerēju uz ko vairāk," vaicāts par sniegumu Altenbergā, atbild Oskars. "Divniekos izdarīju, ko varēju. Vācieši bija ātri un viņu kamanas labi slīdēja. Pat neskatoties uz mūsu lielo pārsvaru pār viņiem startā (0,07 un 0,15 sekundes). Bet četriniekos pats nenobraucu tik labi, kā gribētos. Jā, atšķirībā no Pasaules kausa posmiem Helvija Lūša vietā bija Niknais, tādēļ nedaudz atstrādājām salēkšanu bobā. Tomēr ar to problēmu nebija."

Gan divniekos, gan četriniekos tuvākie sekotāji no Ķibermaņa atpalika ievērojami. Oskars atzīst, ka salīdzinājumā ar Pasaules kausa mačiem Altenbergas trase bijusi ļoti ātra. "Treniņos ar divnieku nobraucu tikpat ātri, kā Pasaules kausa sacensībās ar četrinieku. Daudzi sportisti piedzīvoja kritienus. Nekas nopietns gan nebija, taču tik un tā nepatīkami."

Pasaules kausa posmā Laplaņā Oskars, lecot kamanās, ar rokturi piespieda pirkstu, tomēr bobslejists norāda, ka nopietnas sekas šim atgadījumam nav bijušas. "Pats lecot ar kāju pieskāros mehānismam un rokturis iekrita. Par lami spēka nebija liels, jo ar vienu roku jau atbalstījos pret kamanām. Tobrīd adrenalīna dēļ neko nejutu un braukt tas netraucēja. Pēc finiša gan sajutu, ka īkšķis sāp. Pirksts pasāpēja, bet rentgenu gan neesam taisījuši."

Pasaules kausa sezona Ķibermanim iesākās ne visai sekmīgi - 1. posmā Leikplesidā 12. vieta divniekos un 10. vieta četriniekos, bet 2. posmā Kalgari 14. vieta divniekos, kam sekoja kritiens četrinieku mačos. "Kritiens bija negaidīts, jo man tur labi gāja. Pirms gada biju Kalgari četriniekos izcīnījis septīto vietu. It kā trase nav sarežģīta, bet problēmas sākās jau treniņos. Iespējams, tādēļ, ka ledus bija uzliets citādāk nekā Leikplesidā."

Pēc gadu mijas Oskars uzrādīja labākus rezultātus, jo īpaši četriniekos, kur tika izcīnīta 4. vieta Altenbergā un 5. vieta Kēnigzē. "Ar četrinieka BTC kamanām viss ir kārtībā, bet nesaprotu, kādēļ tas pats nesanāk divniekos. Ir labs brauciens, bet rezultāta nav, lai pērn viss bija kārtībā."

"Par sezonu kopumā nav pamata sūdzēties. Šur tur ietekmēja starta numura izloze, piemēram, Sanktmoricā. Bet kopumā ir OK - izdodas cīnīties par vietu sešiniekā. Vai pakausī nejūtu Uģa Žaļima elpu? Divniekos jau sajutu. Viņam iedeva labu bobu un viņš to prata izmantot," piebilst Ķibermanis.

Pašlaik bobslejisti vēl uzturas Insbrukā, kur strādā pie fiziskās gatavības, bet jau drīzumā dosies uz pasaules čempionāta mājvietu Vinterbergu. "Nekādu domu pirms čempionāta man nav. Jāmēģina nobraukt savā līmenī. Tādā, kādā esmu braucis šosezon. Pret Vinterbergas trasi man nav iebildumu. Tā nav mana mīļākā trase, taču nav arī nemīļākā. Katrā ziņā, ja pieļauj kādu kļūdu, tad tas var slikti beigties."

Oskars Ķibermanis 2014./2015. gada sezonā

SacensībasVieta divniekosVieta četriniekos
PK 1. posms Leikplesidā12.10.
PK 2. posms Kalgari14.nefinišēja
PK 3. posms Altenbergā8.4.
PK 4. posms Kēnigzē11.5.
PK 5. posms Sanktmoricā11.7.
PK 6. posms Laplaņā13.7.
PK 7. posms Īglsā12.8.
PČ junioriem Altenbergā3.2.

  +4 [+] [-]

, 2015-02-19 17:21, pirms 9 gadiem
Viss ir super Oskar. Malacis. Vācijas trasē ar vāciešiem cīnīties grūti.

     [+] [-]

, 2015-02-19 18:05, pirms 9 gadiem
Daudzcīņnieks Jansons startē šīs nedelas nogalē Latvijas čempionātā Kuldīgā; laikam pēdējais liekais palika Oskara 4-niekā uz pasaules čempionātu. Var kāds pakomentēt so izvēli? Vai rezervisti nav vajadzīgi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-02-19 20:33, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: Vinsh jau bija Zalima ekipaazhaa,ja nemaldos..
Nu jā, sajaucu. Jautājums vienalga spēkā par rezervistu 3ajam 4-niekam.

     [+] [-]

, 2015-02-19 22:30, pirms 9 gadiem
Kā lai noņem tās ragaviņas un sniegu ? Raibs gar acīm metas, nevar palasīt !

     [+] [-]

, 2015-02-19 22:41, pirms 9 gadiem
sveiks rakstīja: Kā lai noņem tās ragaviņas un sniegu ? Raibs gar acīm metas, nevar palasīt !
adblock

     [+] [-]

, 2015-02-19 23:28, pirms 9 gadiem
puikas, jūs esat vairāk kā ok!!! turās tik tāpat tālāk!!!