Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

papildināts Piektajā vietā somietes, septītā vieta tiek Vācijas hokejistēm

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Piektajā vietā somietes, septītā vieta tiek Vācijas hokejistēm
Vācietes olimpiskajā turnīrā divreiz uzveica Japānu
Foto: AP/Scanpix

Šodien sākušās cīņas par noteiktām vietām Soču olimpisko spēļu sieviešu hokeja turnīrā. Par septīto vietu spēlēja Vācijas un Japānas hokejistes, pārākām ar 3:2 esot vācietēm. Tikmēr Somija mačā par piekto vietu ar 4:0 sakāva mājinieci Krieviju.

Vācijas un Japānas izlases jau pirms turnīra bija nodēvētas par pastarītēm, nonākot vājākajā, jeb B grupā. Japānas komandai izdevās izrādīt labu pretestību Krievijai un Zviedrijai, bet tieši spēlē pret Vāciju tika zaudēts pārliecinoši ar 0:4. Vācietēm tā arī palika vienīgā uzvara, nonākot līdz spēlei par 7. vietu.

Spēles pirmajās minūtēs līdz ar skaitlisko vairākumu iniciatīvu ieguva Vācijas izlase, bet japānietes veidoja bīstamus pretuzbrukumus. Vācietes turpināja daudz vairāk kontrolēt ripu, perioda vidū tiekot pie otrā vairākuma. To izdevās realizēt pāris sekunžu laikā, kad pēc Zuzannas Gocas metiena no zilās līnijas neveiksmīgi ripa no vārtsaredzes ieleca vārtos. Ar nelielu presingu japānietēm izdevās panākt izlīdzinājumu. Perioda 14. minūtē ripu viduszonā pārtvēra Hanae Kubo un pēc tam guva vārtus - 1:1.

Otrā perioda ievadā Japānas izlase nerealizēja skaitlisko vairākumu. Vācietes savu izdevību gan garām nelaida, atkārtoti izvirzoties vadībā pēc precīzā Džūlijas Zornas metiena. Lai arī Vācijas pārsvars vairs nebija tik izteikts, japānietes nespēja gūt kādus vārtus. Sārai Seilerei izdevās vēl palielināt rezultāta starpību, liekot Japānai veikt vārtsargu maiņu - 3:1.

Trešajā periodā japānietes centās atspēlēties. Vienus vārtus trešajā minūtē atspēlēja Jonejama, bet tas arī bija viss. Vācietes spēja noturēt minimālo pārsvaru līdz pat mača beigām, izcīnot septīto vietu šajās olimpiskajās spēlēs - 3:2.

Spēlē par piekto vietu tikās abas ceturtdaļfināla neveiksminieces, Somija un Krievija. Tā kā abas komandas spēlēja divās dažādās grupās, tad iepriekš šajā turnīrā Krievijas un Somijas hokejistes nebija tikušās.

Jau mača otrajā minūtē pie pirmā skaitliskā vairākuma tika mājinieces, bet nespēja to realizēt. Netika iegūta arī iniciatīva, spēlei ritot līdzvērtīgā cīņā. Spēles temps bija visai augsts, ar kuru tomēr netika galā Krievijas izlase. Pirmais periods jau tuvojās beigām, kad somietes veiksmīgi nospēlēja pretinieču zonā. Vārtus, pielabojot komandas biedres metienu, guva Linda Valimaki. Minūti vēlāk lielisku sologājienu pretinieču zonā veica Sūzana Tapani. Ar viņas metienu Anna Prugova tika galā, bet ar atkārtoto Rīkas Valilas raidījumu gan ne - 2:0.

Otrā perioda sākumā Krievijas izlase tika pie skaitliskā vairākuma, savu iespēju izmantot nespējot. Nākamās trīs minūtes lieliski aizvadīja Mišele Karvinena, kura īsā laikā guva divus vārtus, izvirzot Somijas izlasi vadībā ar 4:0. Otrajā periodā īstas vārtu gūšanas iespējas vairs nebija, bet trešajā periodā somietes atkal daudz uzbruka, tiesa, nespējot izmainīt spēles rezultātu. Tas arī nebija par katru cenu nepieciešams, Somijas izlasei izcīnot pārliecinošu uzvaru spēlē par piekto vietu ar rezultātu 4:0. .

Hokejs, sievietes, spēle par 5. vietu

Somija - Krievija 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Vārti: 16:37 Valimaki (Rantamaki, Hovi) 1:0, 17:28 Valila (Tapani, Hīrikoski) 2:0, 42:30 Karvinena (Valila, Tarki) 3:0, 43:31 Karvinena (Valila, Tominena) 4:0
Soda minūtes: 14:12
Metieni: 29:19
Vārtsargi:Noora Ratī - Anna Prugova

Hokejs, sievietes, spēle par 7. vietu

Vācija - Japāna 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Vārti: 9:18 Goca (Buša, Janzena) 1:0, 13:40 Kubo (Osava) 1:1, 24:30 Zorna (Buša, Goca) 2:1, 35:49 Seilere (Šustere, Kracere) 3:1, 42:56 Jonejama (Osava, Suzuki) 3:2
Soda minūtes: 8:12
Metieni: 23:29
Vārtsargi: Viona Harrere - Nana Fudžimoto (35:49 Akane Koniši