Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Miris leģendārais "Lakers" īpašnieks Džerijs Bass

Miris leģendārais "Lakers" īpašnieks Džerijs Bass
Džerijs Bass
Foto: AP/Scanpix

113 : 99

Lakers - Celtics

Šodien bēdīgas ziņas pienākušas no Losandželosas - 80 gadu vecumā miris Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" īpašnieks, Slavas zāles dalībnieks un desmit NBA titulu ieguvējs Džerijs Bass. Viņa nāves iemesls ir vēzis.

Pagājušās nedēļas ceturtdienā parādījās ziņas, ka slimnīcā vēža dēļ ir ievietots "Lakers" īpašnieks Bass. Ārsti darīja visu iespējamo, lai glābtu viņa dzīvību, blakus viņam atradās ģimenes locekļi un draugi, taču šorīt no rīta pēc ASV laika 80 gadus vecais vīrs nomira.

1979. gadā Bass par 67,5 miljoniem ASV dolāru iegādājās gan Losandželosas "Lakers", gan Nacionālās Hokeja Līgas (NHL) klubu Losandželosas "Kings". Pēc neilga laika Bass pārdeva "Kings", un viņa īpašumā palika tikai "Lakers" - pirkuma brīdī tā vērtība bija 16 miljonu, bet šodien tiek lēsta ap miljardu dolāru. Jau pirmajā sezonā, kad Bass bija "Lakers" īpašnieks, komanda izcīnīja čempiontitulu. Maģiskais Džonsons, Karīms Abduls-Džabars un Maikls Kūpers kopumā Basam sagādāja piecus čempiontitulus.

Pēc tam sekoja Šakila O'Nīla, Kobes Braienta un Fila Džeksona ēra. Trīs gadus pēc kārtas (2000., 2001. un 2002.) "Lakers" bija labākā NBA komanda. Arī 2004. gadā Losandželosai bija iespēja izcīnīt titulu, taču finālā tika zaudēts Detroitas "Pistons". Tajā pat vasarā O'Nīls tika aizmainīts uz Maiami "Heat", bet Fils Džeksons atkāpās no galvenā trenera amata.

Pēc vienas sezonas izlaišanas galvenā trenera amatā atgriezās Fils Džeksons, taču komandai īpaši labi neveicās. Kobe Braients pieprasīja maiņu, bet Bass viņu neaizmainīja. 2008. gadā "Lakers" veica maiņu ar Memfisas "Grizzlies" un ieguva Pau Gazolu. Tajā pat sezonā Losandželosa finālā piekāpās Bostonas "Celtics", bet nākamajās divās sezonās izdevās uzvarēt finālā. 2010. gadā izcīnītais tituls ir pēdējais Basam un pagaidām arī "Lakers".

Kā pirms kāda laika atzina pats Bass, tad "es centos padarīt "Lakers" par zīmolu, noteikt tās identitāti". ""Lakers" ir gandrīz tas pats, kas Holivuda."

Izmantotie resursi:
Los Angeles Times - California, national and...