Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džeimss un "Heat" nostāda "Lakers" kārtējā zaudējuma priekšā

Rolands Eliņš

Džeimss un "Heat" nostāda "Lakers" kārtējā zaudējuma priekšā
Kobe Braients un Dveins Veids
Foto:AP/Scanpix

Šo nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA) tika aizvadītas četras spēles. Visgaidītākajā un apspriestākajā no tām uzvaru izcīnīja Miami "Heat", kuri, gūstot deviņus bezatbildes punktus mača beigās, pārspēja Losandželosas "Lakers" ar 99:90. Savukārt Ņujorkas "Knicks" Londonā notiekošajā spēlē pret "Pistons" izrādījās pārāki ar rezultātu 102:87.

Vienā no sezonas gaidītākajiem dueļiem šodien „Lakers” savās mājās uzņēma Miami „Heat” komandu, kura tikai vakar pārliecinoši pārspēja Goldensteitas „Warriors”. Reizē ar „Heat” Losandželosā ieradās arī Lebrons Džeimss, kurš vakar kļuva par jaunāko spēlētāju NBA vēsturē, kurš guvis 20 000 punktus. Interesanti, ka viņš šo rekordu atņēma tieši Kobem Braientam, ar kuru bija spiests spēkoties šonakt.

Spēles sākumā „Heat” izdevās vairākas reizes triekt bumbu grozā no augšas un uzspiest savu spēles stilu, turklāt bumbu grozā nekādi nespēja iedabūt Kobe Braients. Taču šoreiz viņam izpalīdzēja „Lakers” pārsvars zem groziem, kur darbojās Dvaits Hovards un Po Gazols, kurš bija atgriezies sastāvā, taču laukumā devās no rezervistu soliņa. Viņu pūles palīdzēja puslaiku noslēgt ar viena punktu pārsvaru 45:44.

Trešajā ceturtdaļā atkal dominēja Džeimss un Veids, kuri pa diviem bija guvuši 50 no komandas 73 punktiem, bet Braients bija trāpījis tikai trīs metienus no saviem 16. Tiesa, ceturtajā ceturtdaļā Braients, neraugoties ne uz ko, turpināja uzbrukt grozam, trāpot savus pirmos četrus metienus, un vēl tikai pāris minūtes līdz spēles beigām rezultāts bija neizšķirts 90:90. Pats noslēgums gan bija sarakstīts pēc Miami „Heat” scenārija, un viņi, gūstot deviņus punktus pēc kārtas, pārspēja Losandželosas „Lakers” ar 99:90.

Lielisks „Heat” sastāvā bija Lebrons Džeimss, kurš guva 39 punktus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, bet viņam komandas biedram Veidam 27 punkti. „Heat” svinēja uzvaru, pat neraugoties uz savu ne pārāk glaimojošo tālmetienu precizitāti (2/13). „Lakers” rindās 22 punkti Braientam (15 no tiem ceturtajā ceturtdaļā), bet Dvaitam Hovardam 13 punkti un 16 atlēkušās bumbas.

Šī uzvara ļauj „Heat” saglabāt pirmo vietu Austrumu konferencē, noslēdzot savu sešu izbraukuma spēļu sēriju ar trim uzvarām, bet „Lakers” pēc divām uzvarām pēc kārtas, visticamāk, atkal tiks iegrūsti jaunās baumu un ķīviņu krustugunīs.

Pols nespēlē, ”Clippers” vienalga turpina uzvarēt

Otras (bet vairs ne otrās) Losandželosas komandas „Clippers” sastāvā šodien joprojām nebija rodas Krisa Pola vārds, kurš izlaida jau trešo spēli pēc kārtas. Tiesa, Pols šo laiku var izmantot atpūtai, jo „Clippers” tīri labi iztiek arī bez viņa, šonakt bez pārāk lielām grūtībām pārspējot savainojumu novājināto Minesotas „Timberwolves” ar rezultātu 90:77. Rezultatīvākais „Clippers” rindās jau atkal bija Džamals Kroufords ar 22 punktiem, bet 20 guva Bleiks Grifins. Produktīva spēle arī Lamaram Odomam, kurš izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles.

„Šī bija slikta spēle, taču noslēgt sliktu spēli ar uzvaru ir lieliski,” atzina Bleiks Grifins. "Turklāt mums bija svarīgi izcīnīt uzvaru bez Pola".

Iespējams, ka Pols sastāvā atgriezīsies jau sestdienas spēlē pret „Wizards”, taču, ņemot vērā pretiniekus, nebūtu liels brīnums, ja „Clippers” galvenais treneris Vinnijs Del Negro izvēlēsies pietaupīt Polu vēl vienu spēli.

Savukārt „Timberwolves” komanda aizvadījusi jau sesto spēli bez sava galvenā trenera Rika Adelmana, kurš šobrīd atrodas pie savas slimās sievas. Turklāt šajā spēlē „Timberwolves” savainoto spēlētāju sarakstam pievienojās arī Nikolā Pekovičs , kurš divcīņā ar Bleiku Grifinu trešajā ceturtdaļā savainoja labo kāju, un Aleksejs Šveds, kurš ceturtajā ceturtdaļā izmežģīja potīti.

Situācija Klusā okeāna divīzijā

V.Komanda.U-V%
1.Losandželosas „Clippers”31-9.775
2.Goldensteitas „Warriors”23-14.622
3.Losandželosas „Lakers”17-22.436
4.Sakramento „Kings”15-24.385
5.Fīniksas „Suns”13-28.317

Londonā uzvaru svin ”Knicks”

Detroitas „Pistons” šo savu mājas spēli aizvadīja Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā, tiesa gan, tās rezultāts pārāk neatšķīrās no vairuma citu „Pistons” spēļu (14-25) šajā sezonā. Viņu pretinieki Ņujorkas „Knicks” jau pašā spēles sākumā ieguva stabilu pārsvaru, kuru no rokām neizlaida ne uz mirkli. Lielākā intriga, ko „Pistons” spēja sagādāt, nāca ar Vila Bainuma iesaistīšanos spēlē no rezervistu soliņa. Bainums guva 22 punktus un radīja lielas problēmas „Knicks” veterānu pārpilnajai saspēles vadītāju pozīcijai.

Taču, iespējams, veiksmīgāko sezonas spēli aizvadīja Amare Stodamairs, kurš guva 17 punktus, izpildot tikai piecus metienus no spēles. Savukārt viņa komandas biedrs Karmelo Entonijs guva 26 punktus, gan arī pieļāva piecas kļūdas, kas tomēr netraucēja „Knicks” svinēt uzvaru ar rezultātu 102:87.

Šī bija pirmā spēle pēc savainojuma izdziedēšanas „Knicks” aizsargam Īmanam Šampertam, kurš guva astoņus punktus. Taču šo labo ziņu „Knicks” nometnē aizēno vēstis par iespējamo Rašīda Vollesa turpmākās sezonas izlaišanu. Volless joprojām nav atgriezies komandas treniņos pēc šķietami sīka savainojuma gūšanas un pagaidām nav spējīgs pat atspiesties uz savainotās kreisās kājas.

Milvokī „Bucks” beidzot uzvar Fīniksā

„Bucks” pagaidu treneris Džims Boilans apgalvo, ka neesot komandai ne ar vārdiņu pieminējis 26 gadus ilgo zaudējumu sēriju Fīniksā. Nu viņam vairs nenāksies to darīt, jo „Bucks” šodien izcīnīja uzvaru pār „Suns” ar rezultātu 98:94. Ar 24 punktiem šo uzvaru sekmēja Monta Eliss, bet savu karjeras labāko sasniegumu nodemonstrēja NBA pašlaik biežākais metienu bloķētājs Lerijs Senderss, kurš guva 19 punktus.

Milvokī sava pagaidu trenera vadībā uzvarējusi četrās spēlēs no sešām, un pašlaik ieņem dalītu septīto vietu Austrumu konferencē, kamēr Fīniksas "Suns" pēc Stīva Neša aiziešanas no komandas atrodas pēdējā vietā Rietumos.

17. janvāra spēļu rezultāti NBA

KomandasRezultātsRezultatīvākie
Knicks-Pistons102:87Entonijs 26` Bainums 22`
Clippers-Timberwolves90:77Kroufords 22` Ridnours 21`
Bucks-Suns98:94Eliss 24` Brouns 20`
Heat-Lakers99:90Džeimss 39` Braients 22`

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

1 2 44 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 08:51, pirms 11 gadiem
Pirmajā puslaikā (ko es vēl paspēju noskatīties tiešajā), Heat pie dzīvības turējās tikai pateicoties Lakers kļūdu jūrai, bet half court uzbrukumos bija pilnīgi neefektīvi. Jau vakar rakstīju par Heat izcilo rotāciju aizsardzībā kā par lielāko draudu un šodien tas piepildījās - Heat apturēja gandrīz visus Lakers centienus nogādāt bumbu Hovardam.

Otrajā pusē Veids ar Lebronu noorganizēja izrāvienu un punktu pārsvars noturējās līdz 4. ceturdaļai, kad Kobe pārņēma spēli savās rokās un panāca izlīdzinājumu. Līdz 4. ceturdaļai Hovards spēlēja ļoti labi, bet 3 PUNKTI 4. CETURDAĻĀ?! Un spēle gāja punkts punktā, līdz Hovardam neaizlidināja garām 3 no 4 sodiņiem pēdējās 3 minūtēs, Lakers zaudēja atlēkušo bumbu pēc pēdējā Hovarda ķieģeļa un Heat panāca pārsvaru, kuru noturēja līdz spēles beigām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-18 09:04, pirms 11 gadiem
Tomēr man ir pārliecība, ka, ja Heat ar Lakers spēlētu sēriju līdz 4 uzvarām, tad Lakers uzvarētu. Heat ir mantojuši visas pagāšējā gada problēmas - vāji zem groziem, neefektīgi izspēlētā uzbrukumā, pārāk paļaujas uz atlētisku basketbolu. Tā ir tāda pati komanda kā pirms gada, kad Lebronam bija jāmet tuvu 40, lai Heat uzvarētu. Šodien Veids nospēlēja lieliski, bet šī sesezon viņa sniegums ir maigi izsakoties nestabils un es neticu, ka viņš varētu nospēlēt tādā līmenī visu sēriju, kaut gan līdz play off vēl ir laiks un, ja viņa spēlei traucē traumas, tās var apdziedēt.

Lielākā Heat problēma ir centra trūkums. Hovards 3/4. varēja darīt visu ko vēlas zem groziem. 2. ceturdaļā, bija brīdis, kad Heat labi nosedza piespēļu līnijas liedzot Hovardam saņemt bumbu un Lakers aizsargi sāka apzināti mest sarežģītus metienus, lai Hovards savāktu atlēcošās. Un Lakers ir tikai puse problēmas, iedomājieties kā Heat klātos pret Pacers, ja Hiberts pārstātu mocīties uzbrukumā? Un vēl ir Knicks, Atlanta un Filija gaida Bainamu pēc All Star pārtraukuma. Tāpat jebkura Rietumu komanda, kas varētu nākt pretī Finālā būs garāki zem groziem.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-18 09:06, pirms 11 gadiem
"Turklāt šajā spēlē „Timberwolves” savainoto spēlētāju sarakstam pievienojās arī Nikolā Pekovičs , kurš divcīņā ar Bleiku Grifinu trešajā ceturtdaļā savainoja labo kāju, un Aleksejs Šveds, kurš ceturtajā ceturtdaļā izmežģīja potīti."

Minesotai traumas atkal nozog play off.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 09:10, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Tomēr man ir pārliecība, ka, ja Heat ar Lakers spēlētu sēriju līdz 4 uzvarām, tad Lakers uzvarētu. Heat ir mantojuši visas pagāšējā gada problēmas - vāji zem groziem, neefektīgi izspēlētā uzbrukumā, pārāk paļaujas uz atlētisku basketbolu. Tā ir tāda pati komanda kā pirms gada, kad Lebronam bija jāmet tuvu 40, lai Heat uzvarētu. Šodien Veids nospēlēja lieliski, bet šī sesezon viņa sniegums ir maigi izsakoties nestabils un es neticu, ka viņš varētu nospēlēt tādā līmenī visu sēriju, kaut gan līdz play off vēl ir laiks un, ja viņa spēlei traucē traumas, tās var apdziedēt.

Lielākā Heat problēma ir centra trūkums. Hovards 3/4. varēja darīt visu ko vēlas zem groziem. 2. ceturdaļā, bija brīdis, kad Heat labi nosedza piespēļu līnijas liedzot Hovardam saņemt bumbu un Lakers aizsargi sāka apzināti mest sarežģītus metienus, lai Hovards savāktu atlēcošās. Un Lakers ir tikai puse problēmas, iedomājieties kā Heat klātos pret Pacers, ja Hiberts pārstātu mocīties uzbrukumā? Un vēl ir Knicks, Atlanta un Filija gaida Bainamu pēc All Star pārtraukuma. Tāpat jebkura Rietumu komanda, kas varētu nākt pretī Finālā būs garāki zem groziem.
Ja sērija notiktu tieši šobrīd? Domāju Heat uzvarētu bez lielām problēmām.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-18 09:16, pirms 11 gadiem
kino rakstīja: Ja sērija notiktu tieši šobrīd? Domāju Heat uzvarētu bez lielām problēmām.
Interesanti Ja sērija notiktu TIEŠI ŠOBRĪD tad, Heat ir daudz zemākas izredzes nekā vasarā, jo ne bez iemesla Heat aktīvi meklē centru. Ja Heat izdodas par saprātīgu cenu iegūt, piemēram, Mozgovu no Nugetts, tad Lakers zaudētu daļu no sava pārsvara zem groziem un savas priekšrocības. Nemaz nerunājot par to, ka Veids vēl nav atradis savu spēli un Heat tikai šodien sasniedza neitrālu bilanci pēdējās 10 spēlēs, tātad nespēlē savu labāko basketbolu kā komanda.

Kā jau es teicu, lai Heat uzvarētu spēlējot tā kā šodien - Veidam ir jāspēlē stabili savā vecajā līmenī, ko viņš šosezon nav darījis. Lai Heat uzvarētu, Lebronam būtu jāspēlē tā kā pret Bostonu pagāšgad, bet Bostonai nebija Hovarda.

Tu tā domā vai mini? Kā Tu vari argumentēt savu viedokli?

  +2 [+] [-]

, 2013-01-18 09:27, pirms 11 gadiem
R.i.P T-WOLFS. tie savainojumi...

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 09:28, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Interesanti Ja sērija notiktu TIEŠI ŠOBRĪD tad, Heat ir daudz zemākas izredzes nekā vasarā, jo ne bez iemesla Heat aktīvi meklē centru. Ja Heat izdodas par saprātīgu cenu iegūt, piemēram, Mozgovu no Nugetts, tad Lakers zaudētu daļu no sava pārsvara zem groziem un savas priekšrocības. Nemaz nerunājot par to, ka Veids vēl nav atradis savu spēli un Heat tikai šodien sasniedza neitrālu bilanci pēdējās 10 spēlēs, tātad nespēlē savu labāko basketbolu kā komanda.

Kā jau es teicu, lai Heat uzvarētu spēlējot tā kā šodien - Veidam ir jāspēlē stabili savā vecajā līmenī, ko viņš šosezon nav darījis. Lai Heat uzvarētu, Lebronam būtu jāspēlē tā kā pret Bostonu pagāšgad, bet Bostonai nebija Hovarda.

Tu tā domā vai mini? Kā Tu vari argumentēt savu viedokli?
JO, pati Lakers ir problēmu nomākta un pārmākta uz šo brīdi, turklāt nav arī zināms vai šis sastāvs (lielais četrinieks) maz vispār var atrast to kopējo ķīmiju. Šaks, Kobe, Melouns un Peitons nespēja. Kamēr Heat arī ir problēmas, bet viņi ir apliecinājuši, ka ar šiem resursiem var uzvarēt i super neparocīgo Bostonu, i super sprigano Thunder. Nesaku, ka tie ir akmenī cirsti argumenti, bet ar tiem var pietikt.

  +3 [+] [-]

, 2013-01-18 09:29, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Interesanti Ja sērija notiktu TIEŠI ŠOBRĪD tad, Heat ir daudz zemākas izredzes nekā vasarā, jo ne bez iemesla Heat aktīvi meklē centru. Ja Heat izdodas par saprātīgu cenu iegūt, piemēram, Mozgovu no Nugetts, tad Lakers zaudētu daļu no sava pārsvara zem groziem un savas priekšrocības. Nemaz nerunājot par to, ka Veids vēl nav atradis savu spēli un Heat tikai šodien sasniedza neitrālu bilanci pēdējās 10 spēlēs, tātad nespēlē savu labāko basketbolu kā komanda.

Kā jau es teicu, lai Heat uzvarētu spēlējot tā kā šodien - Veidam ir jāspēlē stabili savā vecajā līmenī, ko viņš šosezon nav darījis. Lai Heat uzvarētu, Lebronam būtu jāspēlē tā kā pret Bostonu pagāšgad, bet Bostonai nebija Hovarda.

Tu tā domā vai mini? Kā Tu vari argumentēt savu viedokli?
vispār jau lidž finālām arī ir jaiziet.

  +4 [+] [-]

, 2013-01-18 09:33, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Tomēr man ir pārliecība, ka, ja Heat ar Lakers spēlētu sēriju līdz 4 uzvarām, tad Lakers uzvarētu. Heat ir mantojuši visas pagāšējā gada problēmas - vāji zem groziem, neefektīgi izspēlētā uzbrukumā, pārāk paļaujas uz atlētisku basketbolu. Tā ir tāda pati komanda kā pirms gada, kad Lebronam bija jāmet tuvu 40, lai Heat uzvarētu. Šodien Veids nospēlēja lieliski, bet šī sesezon viņa sniegums ir maigi izsakoties nestabils un es neticu, ka viņš varētu nospēlēt tādā līmenī visu sēriju, kaut gan līdz play off vēl ir laiks un, ja viņa spēlei traucē traumas, tās var apdziedēt.

Lielākā Heat problēma ir centra trūkums. Hovards 3/4. varēja darīt visu ko vēlas zem groziem. 2. ceturdaļā, bija brīdis, kad Heat labi nosedza piespēļu līnijas liedzot Hovardam saņemt bumbu un Lakers aizsargi sāka apzināti mest sarežģītus metienus, lai Hovards savāktu atlēcošās. Un Lakers ir tikai puse problēmas, iedomājieties kā Heat klātos pret Pacers, ja Hiberts pārstātu mocīties uzbrukumā? Un vēl ir Knicks, Atlanta un Filija gaida Bainamu pēc All Star pārtraukuma. Tāpat jebkura Rietumu komanda, kas varētu nākt pretī Finālā būs garāki zem groziem.
Piekrītu, Lakers jebkuru komandu vinnētu 7 spēļu sērijā...tieši tāpēc jau viņiem ir tik ģeniāla bilance 17-22 Viņus neviens nevar apturēt

  +2 [+] [-]

, 2013-01-18 09:38, pirms 11 gadiem
Vajag centru. Bošs ir izsmiekls zem groza, ja jāspēlē pret Hovardu. Ja garie ir jāsedz no priekšas, tad nav ko brīnīties, ka spēles beigās Batie aizmet garām trīs brīvus metiebnus pēc kārtas.
Spēki ir limitēti. Heat nospēlēja diezgan labi, pat vairāk kā labi, vēl jo projām brīnos, kā viņi spēj uzvarēt spēles zaudējot grozu. Šodien arī bija laba aizsardzība, diezgan kustīga, bet nu ja Heat ir kustīga aizsardzība, tad paliek brīvs trulis, un pateicoties tam arī LA pierāva līdz tam 90:90

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 09:43, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Interesanti Ja sērija notiktu TIEŠI ŠOBRĪD tad, Heat ir daudz zemākas izredzes nekā vasarā, jo ne bez iemesla Heat aktīvi meklē centru. Ja Heat izdodas par saprātīgu cenu iegūt, piemēram, Mozgovu no Nugetts, tad Lakers zaudētu daļu no sava pārsvara zem groziem un savas priekšrocības. Nemaz nerunājot par to, ka Veids vēl nav atradis savu spēli un Heat tikai šodien sasniedza neitrālu bilanci pēdējās 10 spēlēs, tātad nespēlē savu labāko basketbolu kā komanda.

Kā jau es teicu, lai Heat uzvarētu spēlējot tā kā šodien - Veidam ir jāspēlē stabili savā vecajā līmenī, ko viņš šosezon nav darījis. Lai Heat uzvarētu, Lebronam būtu jāspēlē tā kā pret Bostonu pagāšgad, bet Bostonai nebija Hovarda.

Tu tā domā vai mini? Kā Tu vari argumentēt savu viedokli?
Nu, nu pašlaik Lakers nevar vinnēt mājās Heat, kuram pēdējās 6 dienās ir bijušas PIECAS spēles+ vakardien Lakeri nespēlēja! Pēc šāda grafika neizbēgami krājas nogurums...

     [+] [-]

, 2013-01-18 09:46, pirms 11 gadiem
kino rakstīja: JO, pati Lakers ir problēmu nomākta un pārmākta uz šo brīdi, turklāt nav arī zināms vai šis sastāvs (lielais četrinieks) maz vispār var atrast to kopējo ķīmiju. Šaks, Kobe, Melouns un Peitons nespēja. Kamēr Heat arī ir problēmas, bet viņi ir apliecinājuši, ka ar šiem resursiem var uzvarēt i super neparocīgo Bostonu, i super sprigano Thunder. Nesaku, ka tie ir akmenī cirsti argumenti, bet ar tiem var pietikt.
Nevar teikt, ka nevar atrast ķīmiju. Lakers ir tikai 9 (no kurām 6 ir uzvarētas) spēlēs nospēlējuši ar visiem no lielā 4inieka un šajās spēlēs ir izskatījušies ļoti labi. Visas ķīmijas problēmas atrisināja Nešs ar savu atgriešanos un Gasols ar savu elastību. Un patiesībā, problēmas ar ķīmiju nebiaj izsķirošas arī tad, kad Nešs ar Gasolu bija savainoti. Lakers uzbrukums ir līmenī visu sezonu, problēmas bija aizsardzībā un tieši tā pēdējās spēlēs ir uzlabojusies un tas vieš vislielākās cerības.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-18 09:49, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Interesanti Ja sērija notiktu TIEŠI ŠOBRĪD tad, Heat ir daudz zemākas izredzes nekā vasarā, jo ne bez iemesla Heat aktīvi meklē centru. Ja Heat izdodas par saprātīgu cenu iegūt, piemēram, Mozgovu no Nugetts, tad Lakers zaudētu daļu no sava pārsvara zem groziem un savas priekšrocības. Nemaz nerunājot par to, ka Veids vēl nav atradis savu spēli un Heat tikai šodien sasniedza neitrālu bilanci pēdējās 10 spēlēs, tātad nespēlē savu labāko basketbolu kā komanda.

Kā jau es teicu, lai Heat uzvarētu spēlējot tā kā šodien - Veidam ir jāspēlē stabili savā vecajā līmenī, ko viņš šosezon nav darījis. Lai Heat uzvarētu, Lebronam būtu jāspēlē tā kā pret Bostonu pagāšgad, bet Bostonai nebija Hovarda.

Tu tā domā vai mini? Kā Tu vari argumentēt savu viedokli?
Kapēc tu salīdzini play-off ar regulāro sezonu?
Es arī aizvien ticu, ka LAL ieleks play-off vilcienā, bet kā var neredzēt viņu stabilitātes problēmas?
Arī aizsardzība, lielajam Dvaitam šonakt Heat trīs reizes pēdējā ceturtdaļā pārmeta pāri zilo metienu, kur tad ir leilais aizsargs? Meklē sevi...
LAL izredzes kaut ko uzvarēt ir tikai pavasarī, kad viņi būs atarduši sevi un atguvušies, šobrīd viņi ir tikai un vienīgi bīstami, bet uzvarami.

     [+] [-]

, 2013-01-18 09:50, pirms 11 gadiem
Attiecībā uz aizsardzību jāpaslavē D'Antoni apķērība, Kobes aizsardzība, sedzot spēlētāju bez bumbas, ir drausmīga. Viņš pārāk daudz skraida līdzi bumbai un vairs nav tāds spēlētājs, lai paspētu tikt atpakaļ. Tagad D'Antoni kobem uztic segt saspēles vadītājus, kuri kontrolē bumbu un Kobe ņem pie sirds, ja kāds viņu sedz izaicina tieši (ja jaunieši viņu apspēlē no dribla, tas izskatās slikti ), kas noveda pie tā, ka viņš ļoti labi nosedza Īrvingu un Dženingsu pēdējās uzvarās.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-18 09:55, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Nevar teikt, ka nevar atrast ķīmiju. Lakers ir tikai 9 (no kurām 6 ir uzvarētas) spēlēs nospēlējuši ar visiem no lielā 4inieka un šajās spēlēs ir izskatījušies ļoti labi. Visas ķīmijas problēmas atrisināja Nešs ar savu atgriešanos un Gasols ar savu elastību. Un patiesībā, problēmas ar ķīmiju nebiaj izsķirošas arī tad, kad Nešs ar Gasolu bija savainoti. Lakers uzbrukums ir līmenī visu sezonu, problēmas bija aizsardzībā un tieši tā pēdējās spēlēs ir uzlabojusies un tas vieš vislielākās cerības.
LA ārējā līnij aizsardzīvbē nespēj uzlaboties...
Paskaties uz Kobi, ja viņš mēģina izskriet līdzi, tad otrā galā ir klusums, tad vairs nekrīt iekšā viņa metieni, metienu, kurus viņš parasti iemet.
Ķīmija tur viņiem vai ne ķīmija, bet viņiem nav argumenti aizsarzdības līnijā, uzbrukumā gan Kobe gan Nešs ir lieliksi, bet viņi nav tik jauni, lai noturētu ritmu abos galos...
Play-off, tur savādāk, tur ieslēdas citas spēka rezerves, bet regulārajā sezonā nav ko par top brīnīties, uzlabojumi principā varētu būt tikai uz play-off.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 09:59, pirms 11 gadiem
neskatoties uz šīs dienas zāģi, rodas iespaids, ka Lakers tomēr nav absolūti bezcerīgi. lai arī zaudēja, nevarētu teikt, ka spēle bija uz "vieniem vārtiem"... protams, ar šo sastāvu leikeriem nav daudz cerību uz lielām uzvarām, taču, ja viņi noturēs vismaz šo līmeni, tad tiks PO fāzē, kas šajā situācijā jau būtu tīri ok.
kas attiecas uz Heat, tad pēc būtības jau nekas diži nav mainījies - tieši tāpat kā visi brēca par centra trūkumu pagājušajā sezonā, tā brēc tagad. taču Heat tāpat turpina uzvarēt. starpība gan varētu būt tāda, ka, atšķirībā no pagājušā gada, šogad Heat tomēr varētu piesaistīt kādu puslīdz sakarīgu garo spēlētāju. Mozgovs šajā ziņā būtu pateicīga izvēle, jo ir ne tikai liels augumā, bet arī gana ātrs priekš saviem izmēriem. Heat piekoptajai spēlei tas būtu labs papildinājums.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-18 09:59, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Attiecībā uz aizsardzību jāpaslavē D'Antoni apķērība, Kobes aizsardzība, sedzot spēlētāju bez bumbas, ir drausmīga. Viņš pārāk daudz skraida līdzi bumbai un vairs nav tāds spēlētājs, lai paspētu tikt atpakaļ. Tagad D'Antoni kobem uztic segt saspēles vadītājus, kuri kontrolē bumbu un Kobe ņem pie sirds, ja kāds viņu sedz izaicina tieši (ja jaunieši viņu apspēlē no dribla, tas izskatās slikti ), kas noveda pie tā, ka viņš ļoti labi nosedza Īrvingu un Dženingsu pēdējās uzvarās.
Nevis viņam liek, bet tas ir vienīgais variants, jo Nešu vnk piesmej... bet nu tev ar salīdzinājumi, divi puikas pretim...
SKaties plašāk, skaties, kā viņš spēj izskraidīt līdzi rotācijām... HEat šodien nekrita truļi, bet cik no tiem metieniem bija brīvi, kad aizsargs paliek blokā? Tas pat arī spēles beigās, gan Veids, gan Alens beigās tā arī brīvi ieskrēja uz vidu, jo mazie nespēj norotēt un izskreidīt līdzi ieskrējieniem no priekšas...

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 10:02, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: Kapēc tu salīdzini play-off ar regulāro sezonu?
Es arī aizvien ticu, ka LAL ieleks play-off vilcienā, bet kā var neredzēt viņu stabilitātes problēmas?
Arī aizsardzība, lielajam Dvaitam šonakt Heat trīs reizes pēdējā ceturtdaļā pārmeta pāri zilo metienu, kur tad ir leilais aizsargs? Meklē sevi...
LAL izredzes kaut ko uzvarēt ir tikai pavasarī, kad viņi būs atarduši sevi un atguvušies, šobrīd viņi ir tikai un vienīgi bīstami, bet uzvarami.
2. pusi es neredzēju, jo trešajā trešdaļā braucu uz darbu, kur sekoju līdzi teksta versijai. Jā, līdz vasarai Lakers kļūs labāki, bet viņi ir uz pareizā ceļa jau šobrīd. Ja ne kļūdu jūra pirmajā puslaikā (25!!), tad Lakers uzvarētu jau šobrīd. Es cenšos būt objektīvs: sērijā Lakers negūtu tik daudz kļūdu katrā spēlē, Hovards nemestu zem FT zem 40% katrā spēlē, Veids nespēlētu tādā līmenī visu sēriju, diez vai arī Lebrons mestu 40 katrā spēlē. Šodien viss tas piepildījās, bet Heat uzvaru izrāva pēdējā minūtē.

To visu sakot, Lakers vispirms ir jāiekļūst play off (ko viņi izdarīs) un jātiek cauri Rietumiem, bet, lai izdarītu to, gan ir jāspēlē labāk.

Respektīvi, es necenšos iestāstīt, ka Lakers ir labākā komanda NBA, bet viņi ir neerts pretinieks Heat dēļ Matchupiem. Kas attiecas uz play off, tad es ļoti ceru, ka Vestbrūks palaidīs Lakers garām + es baidos no sērijas ar Denveru, jo viņi (līdzīgi kā Lakers pret Heat) ir ļoti neerts pretinieks šai Lakers komandai dēļ tiem pašiem matchupiem.

     [+] [-]

, 2013-01-18 10:03, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: Nevis viņam liek, bet tas ir vienīgais variants, jo Nešu vnk piesmej... bet nu tev ar salīdzinājumi, divi puikas pretim...
SKaties plašāk, skaties, kā viņš spēj izskraidīt līdzi rotācijām... HEat šodien nekrita truļi, bet cik no tiem metieniem bija brīvi, kad aizsargs paliek blokā? Tas pat arī spēles beigās, gan Veids, gan Alens beigās tā arī brīvi ieskrēja uz vidu, jo mazie nespēj norotēt un izskreidīt līdzi ieskrējieniem no priekšas...
Ne tikai tie divi bija, bija arī Allena un Batjē garām aizmestie no apakšas, kad abi atrāvās uz grozu.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 10:11, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: Nevis viņam liek, bet tas ir vienīgais variants, jo Nešu vnk piesmej... bet nu tev ar salīdzinājumi, divi puikas pretim...
SKaties plašāk, skaties, kā viņš spēj izskraidīt līdzi rotācijām... HEat šodien nekrita truļi, bet cik no tiem metieniem bija brīvi, kad aizsargs paliek blokā? Tas pat arī spēles beigās, gan Veids, gan Alens beigās tā arī brīvi ieskrēja uz vidu, jo mazie nespēj norotēt un izskreidīt līdzi ieskrējieniem no priekšas...
Aiii, nu Heat vienmēr dabūs brīvus metienus no perimetra, jo tas ir viņu ierocis pašiem pret sevi. Pretinieku komandas neibilst tam, ka Veids un Lebrons met pustālos, pat atstās mazleit vairāk vietas, lai iedrošinātu. Respektīvi darīs visu, lai aizvērtu caurgājienus uz grozu un atspēles atpakaļ, vai leiapus. Un Lakers jau nu noteikti nav tā komanda, kura spēs izskraidīt līdzi ātrajiem Veidam un Lebronam, tāpēc tos metienus viņi var atdot, jo:

1. Veids ar Lebronu nav pārāk efektīgi no distances;
2. Lebrons ir vēl mazāk efektīgs no distances spēles beigās.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-18 10:14, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: Nevis viņam liek, bet tas ir vienīgais variants, jo Nešu vnk piesmej... bet nu tev ar salīdzinājumi, divi puikas pretim...
SKaties plašāk, skaties, kā viņš spēj izskraidīt līdzi rotācijām... HEat šodien nekrita truļi, bet cik no tiem metieniem bija brīvi, kad aizsargs paliek blokā? Tas pat arī spēles beigās, gan Veids, gan Alens beigās tā arī brīvi ieskrēja uz vidu, jo mazie nespēj norotēt un izskreidīt līdzi ieskrējieniem no priekšas...
Agrāk D'Antoni laida pamatsastāvā jauno Morisu, lai tas skraida un sedz, bet šādi ir efektīgāk, jo Kobe daudz labāk sedz bumbu par brīvu spēlētāju.

Par Nešu, protams, piekrītu. Jāpaskatās Highlighti, kurš no vājākajiem Heat uzbrukuma spēlētājiem šodien izsktās pēc All Stara. Pagāšājās divās spēlēs Nešs palīdzēja Džī un Popsam nokļūt youtube

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 10:16, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: 2. pusi es neredzēju, jo trešajā trešdaļā braucu uz darbu, kur sekoju līdzi teksta versijai. Jā, līdz vasarai Lakers kļūs labāki, bet viņi ir uz pareizā ceļa jau šobrīd. Ja ne kļūdu jūra pirmajā puslaikā (25!!), tad Lakers uzvarētu jau šobrīd. Es cenšos būt objektīvs: sērijā Lakers negūtu tik daudz kļūdu katrā spēlē, Hovards nemestu zem FT zem 40% katrā spēlē, Veids nespēlētu tādā līmenī visu sēriju, diez vai arī Lebrons mestu 40 katrā spēlē. Šodien viss tas piepildījās, bet Heat uzvaru izrāva pēdējā minūtē.

To visu sakot, Lakers vispirms ir jāiekļūst play off (ko viņi izdarīs) un jātiek cauri Rietumiem, bet, lai izdarītu to, gan ir jāspēlē labāk.

Respektīvi, es necenšos iestāstīt, ka Lakers ir labākā komanda NBA, bet viņi ir neerts pretinieks Heat dēļ Matchupiem. Kas attiecas uz play off, tad es ļoti ceru, ka Vestbrūks palaidīs Lakers garām + es baidos no sērijas ar Denveru, jo viņi (līdzīgi kā Lakers pret Heat) ir ļoti neerts pretinieks šai Lakers komandai dēļ tiem pašiem matchupiem.
Otrajā puslaikā bija tikai četras, skatos statistikā kopā tikai 20, tad sanaķ, ka pirmajā bija 16. Bet kļūdas jau nerodas no sevis, tās uzspiež pretinieks. Loģiski, ka LAL paliks tikai labāki, viņi vienmēr uz sezonas beigām paliek labāki, tapēc jau nevienā brīdī neesmu atmetis domu par viņu tikšanu paly-off...
Par Heat, jāatceras, ka tā ir tīra amerikāņu komanda, ar to domājot rakstura un motivācijas vergi. Šodien lieliski nsopēlēja divi līderi, bet izšaut un diezgan bieži var Bošs, Alens, Batjē, pat Milerts un Čalmers, tāpat arī Luiss, ja viņam ļauss sajust spēli... Un tie nav ~10 punkti, ja vajag tie būs 25+ punkti... Viss atkarīgs no treneriem, kas ar savām mistiskajām rotācijām pamanās kādu labu snaiperi vienmēr nogremdēt...
Bet par Veidu, viņš savus punktiņu sametīs par to nešaubies, ja komandā viss būs mierīgi un Veidam nebūs savainojumi viņš savus 25+ sametīs, nav vairs viņš tik sprigans, tik ātrs, kā arī ir mazliet atslābis pēc titula, bet nu, nav jau nekāds jaunais puika.
Bet kā jau teicu pirmajā komentārā, bez uzlabojumiem groza apaksā Heat nekādas izredzes uz kausu nav, gan Veids, gan Batjē (kurš principā bija atsleģas spēlētājs āizsardzībā pag.sezon), arī Milers, jaunāki un veselāki nepaliek, viņi nespēs vēl vienu sezonu izskaraidīt visas tās rotācijas un nosegt garos no priekšas... Tas nav normāli...

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 10:40, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: Otrajā puslaikā bija tikai četras, skatos statistikā kopā tikai 20, tad sanaķ, ka pirmajā bija 16. Bet kļūdas jau nerodas no sevis, tās uzspiež pretinieks. Loģiski, ka LAL paliks tikai labāki, viņi vienmēr uz sezonas beigām paliek labāki, tapēc jau nevienā brīdī neesmu atmetis domu par viņu tikšanu paly-off...
Par Heat, jāatceras, ka tā ir tīra amerikāņu komanda, ar to domājot rakstura un motivācijas vergi. Šodien lieliski nsopēlēja divi līderi, bet izšaut un diezgan bieži var Bošs, Alens, Batjē, pat Milerts un Čalmers, tāpat arī Luiss, ja viņam ļauss sajust spēli... Un tie nav ~10 punkti, ja vajag tie būs 25+ punkti... Viss atkarīgs no treneriem, kas ar savām mistiskajām rotācijām pamanās kādu labu snaiperi vienmēr nogremdēt...
Bet par Veidu, viņš savus punktiņu sametīs par to nešaubies, ja komandā viss būs mierīgi un Veidam nebūs savainojumi viņš savus 25+ sametīs, nav vairs viņš tik sprigans, tik ātrs, kā arī ir mazliet atslābis pēc titula, bet nu, nav jau nekāds jaunais puika.
Bet kā jau teicu pirmajā komentārā, bez uzlabojumiem groza apaksā Heat nekādas izredzes uz kausu nav, gan Veids, gan Batjē (kurš principā bija atsleģas spēlētājs āizsardzībā pag.sezon), arī Milers, jaunāki un veselāki nepaliek, viņi nespēs vēl vienu sezonu izskaraidīt visas tās rotācijas un nosegt garos no priekšas... Tas nav normāli...
Par kļūdām - acīmredzot esmu pārklausījies komentētējos, izklausījās, ka viņi teica, ka ir 25, bet laikam gāja uz 25 visas spēles laikā, ja turpinātu spēlēt tik pat pavirši.

Tās nerodas pašas no sevis, bet pārtvertās bumbas vienmēr darbojas uz abām pusēm. Ejot uz pārtveršanu, rodas robi aizsardzībā, ko tas pats Nešs varētu izmantot. Tāda pati situācija bija pagāšgad pret Thunder, kad OKC metās ar visu augumu piespēļu līnījas, riskējot zaudēt pozīcijua aizsardzībā, bet pārtverot pietiekoši daudz bumbu.

Tas, kas mani tiešām uztrauc, ir Heat garais snaiperu soliņš, ja Lebronam ļaus caurgājienus uz grozu un atspēles atpakaļ uz perimetru, tad tas varbūt nāvējošs ierocis. Bet ar nosacījumu, ka Heat sakārto spēli zem groziem, jo tas radīs kaudzi ar atlēkušajām bumbām, kuras šobrīd Heat atdod bez cīņas.

     [+] [-]

, 2013-01-18 10:45, pirms 11 gadiem
Par Veidu gan es nepārdzīvoju, acīmredzot viņam ir kaut kādas nedaārstētas traumas un tas iespaido viņa domāšanu. Šogad viņš arī ir daudz sliktāks aizsardzībā, pie kam ne jau tādēļ, ka netiktu līdzi, bet vnk ir pārstājis darīt vairākas lietas, kuras līdz šim darīja, piemēram ne pousto savu sedzēju, lai neļautu viņam tikt pie atlēkošās, izvēlas sliktas pozīcijas, kas noved pie tā, ka pretspēlētājs tiek pie caurgājieniem utml. Tajā pašā laikā tāpēc, ka daļa problēmu ir galvā, tās ir labojamas līdz play off. Tad arī redzēsim.

  -3 [+] [-]

, 2013-01-18 11:55, pirms 11 gadiem
Nu bac, tā jau Vilkiem neiet, vēl 2 traumas Cerams Grifins noraus traumu uz vairakam sezonam, neciešu viņu vienkarši. Cik spēletāju nav savainojis job.... psihopāts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-01-18 12:07, pirms 11 gadiem
kobe.james rakstīja: Lakers aizsargi sāka apzināti mest sarežģītus metienus, lai Hovards savāktu atlēcošās.

Šitā te ir pērle
Kas,Tu nekad agrāk neesi neko tādu redzējis?! Pagāšsezon sērija pret Denveru bija uzvarēta tieši ar tādu paņēmienu. Kad zem groza ir Hovards/Bainums un Gasols, bet pretinieks spēlē ar 1 garo, tad tas ir visai drošs paņēmiens. Bainams ar Gasolu pret Denveru varēja savākt arī 3 un 4 atlekošās pēc kārtas, kas piespieda Denveru noņemt no laukuma Haringtonu, kas izpleta Lakers aizsardzību un viņa vietā likt garo.

Neš ar Kobi katrs pāris reizes meta pa vairogu, lai bumba nonāktu pie Hovarda. Pie kam tā pat nav mana izdoma vai novērojums, tā teica spēles komentētāji.

Es vienmēr emsu domājis, ka pērle ir komentēt to par ko pašam nav sajēgas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 12:17, pirms 11 gadiem
ssmuki HEAT beigās paņēma

  +3 [+] [-]

, 2013-01-18 12:17, pirms 11 gadiem
Lebrons arī baigi noārdījies ir

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 12:20, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Kas,Tu nekad agrāk neesi neko tādu redzējis?! Pagāšsezon sērija pret Denveru bija uzvarēta tieši ar tādu paņēmienu. Kad zem groza ir Hovards/Bainums un Gasols, bet pretinieks spēlē ar 1 garo, tad tas ir visai drošs paņēmiens. Bainams ar Gasolu pret Denveru varēja savākt arī 3 un 4 atlekošās pēc kārtas, kas piespieda Denveru noņemt no laukuma Haringtonu, kas izpleta Lakers aizsardzību un viņa vietā likt garo.

Neš ar Kobi katrs pāris reizes meta pa vairogu, lai bumba nonāktu pie Hovarda. Pie kam tā pat nav mana izdoma vai novērojums, tā teica spēles komentētāji.

Es vienmēr emsu domājis, ka pērle ir komentēt to par ko pašam nav sajēgas...
Nu c`mon, viena lieta ir mest pret vairogu un otra ir mest pa stīpu sarežģītu metienu. Ja pirmajā vēl vari paredzēt kaut cik kur bumba atlēks, tad otrajā jau neko nevar zināt. Drīzāk, ja ir pārsvars garajā galā, tad komanda VAR ATĻAUTIES mest sarežģītus metienus cerībā, ka garais gals izcīnīs bumbu, bet lai to speciāli darītu nu tam es nekad neticēšu.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 12:21, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Kas,Tu nekad agrāk neesi neko tādu redzējis?! Pagāšsezon sērija pret Denveru bija uzvarēta tieši ar tādu paņēmienu. Kad zem groza ir Hovards/Bainums un Gasols, bet pretinieks spēlē ar 1 garo, tad tas ir visai drošs paņēmiens. Bainams ar Gasolu pret Denveru varēja savākt arī 3 un 4 atlekošās pēc kārtas, kas piespieda Denveru noņemt no laukuma Haringtonu, kas izpleta Lakers aizsardzību un viņa vietā likt garo.

Neš ar Kobi katrs pāris reizes meta pa vairogu, lai bumba nonāktu pie Hovarda. Pie kam tā pat nav mana izdoma vai novērojums, tā teica spēles komentētāji.

Es vienmēr emsu domājis, ka pērle ir komentēt to par ko pašam nav sajēgas...
un sevišķi efektīvs šis paņēmiens ir tad, ja īsāks pretinieks tevi sedz no priekšas t.i. neļauj saņemt bumbu. loģiski, ka šādā situācijā lielajam un atlētiskajam Hovardam daudz ir vieglāk savākt bumbu, kas atlec no groza puses, nevis mēģināt saņemt bumbu no perimetra + vēl cīnīties ar īsāku un žiglāku pretspēlētāju, kurš mēģina bumbu izķeksēt.
protams, salīdzināt nevar, taču arī pats basketā/strītbolā esmu pielietojis šādu taktiku, ja pretinieks ir ātrāks, žiglāks, taču fiziski švakāks un/vai īsāks. tādā veidā bumbu nogādāt garajam ir ērtāk+vienmēr pastāv iespēja, ka šāds sarežģīts metiens var arī iekrist, atšķirībā no piespēles, kuru aktīvs aizsargs var pārtvert.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-18 12:37, pirms 11 gadiem
Emilio rakstīja: un sevišķi efektīvs šis paņēmiens ir tad, ja īsāks pretinieks tevi sedz no priekšas t.i. neļauj saņemt bumbu. loģiski, ka šādā situācijā lielajam un atlētiskajam Hovardam daudz ir vieglāk savākt bumbu, kas atlec no groza puses, nevis mēģināt saņemt bumbu no perimetra + vēl cīnīties ar īsāku un žiglāku pretspēlētāju, kurš mēģina bumbu izķeksēt.
protams, salīdzināt nevar, taču arī pats basketā/strītbolā esmu pielietojis šādu taktiku, ja pretinieks ir ātrāks, žiglāks, taču fiziski švakāks un/vai īsāks. tādā veidā bumbu nogādāt garajam ir ērtāk+vienmēr pastāv iespēja, ka šāds sarežģīts metiens var arī iekrist, atšķirībā no piespēles, kuru aktīvs aizsargs var pārtvert.
Paldies! Paskaidroji daudz labāk nekā man pašam būtu izdevies.
1 2 44 komentāri