Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL šosezon ar Covid-19 inficējušās vairāk nekā 500 personas

Rolands Eliņš

KHL šosezon ar Covid-19 inficējušās vairāk nekā 500 personas
Foto: Kaspars Volonts/Dinamo Rīga

Kontinentālās hokeja līgas vadības sniegtā informācija liecina, ka šogad ar Covid-19 inficējušies 529 KHL klubu spēlētāji un darbinieki. Līga savā paziņojumā norāda, ka turpina darbu, lai mazinātu Covid-19 izplatīšanos un lai nodrošinātu visu līgas dalībnieku veselību. Sniegtie dati tikmēr liecina, ka ar vīrusu inficējušās vidēji 23 personas katrā KHL klubā.

KHL prezidents kopā ar klubu vadītājiem šodien aizvadīja sapulci, kas pirmoreiz notika virtuālā režīmā. Pēc tās KHL sniedza informāciju par sezonas pirmo pusi, norādot, ka līgā aizvadīti 417 mači, kas ir apmēram 60% no regulārās sezonas. Dažādu iemeslu dēļ nenotika 29 spēles, no kurām sešās ieskaitīti tehniskie zaudējumi, bet 23 tika pārceltas.

Lielākoties spēles nevarēja notikt Covid-19 pandēmijas dēļ. KHL līdz šim precīzus datus par līgas pārstāvju infekcijas apjomu sniegusi neregulāri, taču šodien nosaukti konkrēti un biedējoši skaitļi – līdz vakardienai KHL klubu pārstāvju vidū (gan hokejisti, gan darbinieki) bijušas konstatētas 529 inficēšanās ar Covid-19. Pieskaitot arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgu un Sieviešu hokeja līgu, KHL fiksējusi 1251 personas inficēšanos ar Covid-19.

KHL šosezon piedalās 23 komandas, attiecīgi vidēji vienā KHL komandā ar Covid-19 saslimuši 23 cilvēki. Vismaz vienu KHL spēli šosezon aizvadījuši 926 hokejisti, proti, ar Covid-19 inficējies apmēram katrs otrais šīs līgas hokejists. Kā jau iepriekš ziņots, no Covid-19 neizdevās izvairīties arī Rīgas "Dinamo" un HK "Rīga".

Covid-19 arī ir galvenais iemesls, kādēļ komandām jāizmanto tik plašs spēlētāju loks – kamēr šī sezona vēl tikai pusē, taču izmantoti jau 926 hokejisti. Iepriekšējā sezonā kopā laukumā devās tikai 901 hokejists, turklāt tad līgā bija par vienu komandu vairāk.

"Tika veikta klubu aptauja, lai novērtētu testēšanas kvalitāti," vēstīts KHL paziņojumā. "Balstoties uz šīs aptaujas rezultātiem, laboratorijās piesaistīti papildus darbinieki. Līga turpina darbu, kas tendēts uz Covid-19 izplatīšanās novēršanu un visu iesaistīto personu veselības nodrošināšanu, kā arī turnīra turpināšanos."

Sarunā ar medijiem līgas prezidentam Aleksejam Morozovam pēc Covid-19 datu nosaukšanas tika vaicāts par Somijas hokeja leģendas Tēmu Selennes publiski teikto, ka KHL vienaldzīgi izturas pret hokejistu veselību. Morozovs atbildēja, ka līga seko starptautiski pieņemtajām normām par to, kā darboties Covid-19 pandēmijas laikā: "Katrs pret pandēmiju attiecas citādi. Kāds baidās un sēž mājās, kāds cits bez maskas staigā apkārt. Lasīju Selennes vārdus, un viņam ir tiesības uz savu viedokli. Mēs savukārt esam paveikuši lielu darbu, veicot klubos testus un organizējot tā sauktās tīrās zonas. Uzskatu, ka mums jāturpina čempionāta aizvadīšana, lai turpinātu popularizēt hokejistu. Ceru, ka smagākais jau ir aiz muguras."

Līga šodien arī paziņojusi, ka neviena KHL komanda šosezon nepārsniedz algu cietos griestus, kas palīdzējis samazināties klubu tēriņu atšķirībām. Ja iepriekš vadošo klubu algu budžets bijis septiņas reizes lielāks nekā nabadzīgākajiem klubiem, tad tagad šī atšķirība ir nosaukta kā četras reizes lielāka. Taču algu budžeti kopumā piedzīvojuši lielu kritumu – salīdzinājumā ar pagājušo gadu, vidēji KHL klubos algu budžets samazinājies par 24% jeb gandrīz ceturto daļu.

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/news/2020/12/17/...
https://news.sportbox.ru/Vidy_sport...
https://www.championat.com/hockey/n...

  +1 [+] [-]

, 2020-12-17 12:44, pirms 3 gadiem
Tas nozīmē ,ka visa līga saslimusi un pārslimojusi, LOL

     [+] [-]

, 2020-12-17 13:40, pirms 3 gadiem
Pandēmija, kuras nebija, pārstāj testēt un izslēdz televizoru.

     [+] [-]

, 2020-12-17 15:21, pirms 3 gadiem
Un cik tūkstošus viņi paspējuši inficēt? Savus draugus, ģimenes locekļus utt.