Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Šeperds "Wizards" ģenerālmenedžera pienākumiem pievieno arī prezidenta amatu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šeperds "Wizards" ģenerālmenedžera pienākumiem pievieno arī prezidenta amatu
Dāvis Bertāns. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" līdzšinējais ģenerālmenedžeris Tomijs Šeperds kļuvis arī par kluba prezidentu, trešdien ziņots kluba tīmekļa vietnē.

Kluba akciju vairākuma īpašnieks "Monumental Sports & Entertainment" trešdien paziņoja, ka ģenerālmenedžeris Tomijs Šeperds bez ģenerālmenedžera pienākumiem turpmāk pildīs arī "Wizards" prezidenta pienākumus. Savukārt galvenais plānošanas un operāciju vadītājs Saši Brauns turpmāk ieņems "Monumental Sports & Entertainment" izpilddirektora biroja basketbola prezidenta un īpašā padomnieka amatu.

Tiek uzsvērts, ka, kopš Šeperds tika iecelts par ģenerālmenedžeri un Brauns 2019. gada jūlijā tika pieņemts darbā, "Wizards" katru sezonu ir sasniegusi progresu, abiem vadot savu jomu klubā.

Pagājušajā sezonā komanda pirmo reizi kopš 2018. gada iekļuva izslēgšanas spēlēs un šobrīd ar bilanci 10-3 ir sasniegusi labāko sezonas startu kopš 1974.-1975. gada sezonas.

Šeperds un Brauns, kuriem ir vairāku gadu līguma pagarinājumi, ir tieši pakļauti uzņēmuma "Monumental Sports & Entertainment" dibinātājam un izpilddirektoram Tedam Leonsim.

Šeperds arī turpmāk būs atbildīgs par visiem "Wizards" lēmumiem basketbola jomā, G līgas vienību Vašingtonas "Capital City Go-Go" un NBA 2K līgas komandu "Wizards District Gaming". Treneru personāls, birojs, basketbola analītikas personāls un visu komandu skauti atskaitīsies Šeperdam, un viņš arī turpmāk būs vienīgais, kurš risinās ar spēlētāju kontraktiem saistītos jautājumus.

Brauns vadīs dažādas "Wizards", WNBA kluba "Mystics" un "Capital City Go-Go" darbības, tostarp pētniecības un informācijas sistēmu, tehnoloģiju, aprīkojuma, komandas komunikācijas, finanšu, telpu, drošības un spēlētāju iesaistes, kā arī pārraudzīs darbības "Monumental Sports & Entertainment" ēkā.

Paziņojumā tiek uzsvērts, ka pēdējo trīs sezonu laikā Šeperds ir gandrīz pilnībā pārveidojis komandu, izmantojot ar skaitļiem pamatotus lēmumus un liekot uzsvaru uz raksturu un attīstību, lai iegūtu daudzus jaunos spēlētājus, vienlaikus piesaistot uzvaras nodrošinošus veterānus, komandu būvējot ap Bredliju Bīlu.

No brīža, kad Šeperds stājās pie ģenerālmenedžera pienākumu pildīšanas, komandā palicis tikai Bīls un Tomass Braients, un pašlaik "Wizards" spēlētāju vidējais vecums ir 25 gadi, bet neviens spēlētājs nav vecāks par 30 gadiem.

Ievērojami darījumi viņa vadībā ietver Bīla un Braienta līgumu pagarināšanu, Dāvja Bertāna un Deniela Gaforda iegādi un vēlāko abu spēlētāju līgumu pagarināšanu, Rasela Vestbruka iegādi un vēlāk viņa apmaiņu pret Spenseru Dinvidiju, Āronu Holideju, Monrezlu Harelu, Kailu Kuzmu, Kenteviusu Koldvelu-Poupu un Aiziju Todu piecu komandu darījumā, parakstot līgumu ar brīvo aģentu Raulu Neto vairākas sezonas pēc kārtas un draftējot Rui Hačimuru, Deniju Avdiju un Koriju Kispertu.

Šepards ir arī pārstrukturējis "Wizards" biroju un treneru štābu, pieņemot darbā par galveno treneri Vesu Anseldu jaunāko.

Šosezon "Wizards" par spīti Bertāna kreisās kājas potītes sastiepumam, kura dēļ viņš nav spēlējis kopš 2. novembra un ir izlaidis sešus mačus pēc kārtas, ar bilanci 10-3 ir pirmā Austrumu konferencē un dala otro vietu līgā.

     [+] [-]

, 2021-11-18 07:47, pirms 2 gadiem
Var tikai apsveikt! Izcils darbs - aizpludināja Volu, ļoti izdevīgi aizmainīja Westbruku pret labiem spēlētājiem, kuri ved Wizards, paturēja Bīlu. Vienīgais - kaut gan esmu patriots - vai bija vērts dot tik daudz Dāvim??