Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko arvien perfekta finālos, Helsinkos triumfē arī vienspēlēs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko arvien perfekta finālos, Helsinkos triumfē arī vienspēlēs
Aļona Ostapenko
Foto: ippopen.net

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko svētdien, 17. novembrī, Helsinkos turpināja perfekto sēriju ITF sacensību finālos, gūstot astoto uzvaru tikpat titulu cīņās. Ostapenko ITF 10 000 vienspēļu turnīra finālā 3. setā atspēlēja breiku un ar 7:5, 4:6, 7:5 pārspēja zviedrieti Suzannu Sēliku.

Ostapenko finālos turpina perfekti

Aļona Ostapenko trešo reizi karjerā tika līdz ITF 10 000 vienspēļu finālam. Abos iepriekšējos finālos – 2012. gada novembrī Stokholmā un šī gada gada februārī Helsingborgā – uzvarēta zviedriete Ellena Algurina. Arī šoreiz bija jāsacenšas ar Zviedrijas sportisti, 18 gadus veco Suzannu Sēliku, kura reitingā ieņem 491. vietu. Abām titula pretendentēm tā bija pirmā tikšanās.

Fināls aizritēja haotiskā tenisā, kurā uzvarētājas noskaidrošanai bija nepieciešami trīs seti, lai gan bija jābūt tikai diviem. Ostapenko pirmajos divos setos sākumā ieguva breiku, taču to drīz vien izlaida. Ja 1. setā Latvijas tenisiste 11. geimā iegūto seta otro breiku nosargāja un pēcāk uzvarēja ar 7:5 (pirms tam, 10. geimā, ar savu servi novērstas trīs setbumbas), tad 2. sets beidzās neveiksmīgi. Sēlika seta 7. geimu noslēdza ar dubultkļūdu, ļaujot Ostapenko nokļūt tikai divu geimu attālumā no titula – 7:5, 4:3. Ostapenko ļoti daudz nepiepiesto kļūdu un zaudēti trīs geimi pēc kārtas, setu noslēdzot ar diviem sitieniem tīklā – 4:6.

Pēc kārtas zaudēto sēriju Ostapenko 3. setā pagarināja jau līdz pieciem geimiem, nokļūstot iedzinējos ar 0:2. Aļonai 1. geimā bija breikbumba, taču tās izspēlē neprecīzs diagonālais sitiens, pēc tam vēl divas kļūdas situācijās, kad izspēli kontrolēja Latvijas tenisiste. Ostapenko tūlīt ātri ar četrām kļūdām "sausā" zaudēja savu servi.

Ostapenko sakārtoja spēli uzbrukumā, arvien spēlēja agresīvi, taču samazināja kļūdu skaitu un atbildēja ar savu piecu pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju – 5:2. Nokļuvusi ļoti tuvu titulam, Ostapenko atkal sāka spēlēt slikti – tas attiecās ne vien uz servi (mačā 11 dubultkļūdas), bet arī garajām izspēlēm. Tā rezultātā Ostapenko maču nespēja izservēt divas reizes, ļaujot pretiniecei panākt izlīdzinājumu – 5:5. Latvijas otrajai raketei gan viss beidzās labi – tūlīt nopelnīts vēl viens breiks un ar trešo mēģinājumu pielikts punkts – 7:5, 4:6, 7:5.

Ostapenko trešais ITF vienspēļu tituls, visi izcīnīti ITF 10 000 līmenī. Tāpat kā abos iepriekšējos gadījumos Stokholmā un Helsingborgā, arī šoreiz Aļona uzvarēja ne tikai vienspēlēs, bet arī dubultspēlēs – vakar pāru sacensībās triumfs ar Igaunijas tenisisti Evu Pālmu. Karjerā kopumā 16 gadus vecajai tenisistei astoņi ITF tituli – vienspēlēs 3, dubultspēlēs 5. Piebilstams, ka Ostapenko arvien nav zaudējusi finālos, sasniedzot perfektu 8-0 bilanci. Helsinkos nopelnīti 24 (12+12) punkti.

Sezona Ostapenko gan vēl nav beigusies, jo decembrī Floridā paredzēts piedalīties prestižajos junioru turnīros "Eddie Herr" un "Orange Bowl". Šogad Aļonai vienspēlēs bez diviem ITF tituliem ir vēl arī panākums aprīlī Francijā uz māla notikušajā junioru turnīrā "Open International Juniors de Beaulieu sur Mer", kur Aļona uzvarēja U18 grupā.

Ostapenko rezultāti Helsinkos

KPretiniece (Rangā)Rezultāts
1.Johanna Ranta-Aho (-)6:0 6:0
2.Birgita Burka (-)6:1 6:3
¼Eva Pālma (1084.)6:0 1:6 6:2
½Anna Smoļina (754.)6:4 6:2
FSuzanna Sēlika (491.)7:5 4:6 7:5

Podžus iespaidīgi izlaiž uzvaru pirmajā "Future" finālā

19 gadus vecais Mārtiņš Podžus pirmo reizi spēlēja "Future 10 000" vienspēļu turnīra finālā (iepriekš šajā līmenī divreiz tikts līdz pusfinālam), Breidentonā uz māla seguma sacenšoties ar Krievijas tenisistu Andreju Rubļovu (ATP 807.), kurš pirms mēneša nosvinēja 16. dzimšanas dienu.

Rubļovs pagājušā gada decembrī šeit pat, Floridā, uzvarēja "Orange Bowl" turnīrā 16 gadus veco zēnu konkurencē un šovasar šajā pašā vecuma grupā triumfēja Eiropas junioru čempionātā Maskavā. Abiem tā bija pirmā tikšanās, Rubļovam tikai otrais "Future" fināls karjerā pēc neveiksmes augustā Minskā. Abu tenisistu izredzes uzvarēt tika vērtētas līdzīgi.

Podžus mača pirmajā geimā zaudēja savu servi, taču uzreiz atbildēja, pie tam izdarīja to vareni – uzvarēti pieci geimi pēc kārtas. 1. setu izdevās izservēt ar otro mēģinājumu – 6:3. Mārtiņš 2. setā izlaida breika pārsvaru, seta galotnē pēdējos divos serves geimos divreiz bija divu punktu attālumā no seta zaudēšanas, tomēr spēja tikt līdz taibreikam.

Šo taibreiku Podžus vēlēsies aizmirst pēc iespējas ātrāk. Mārtiņš ātri ieguva 5:0 pārsvaru, taču pamanījās izlaist uzvaru. Nākamie divi punkti zaudēti ar paša servi, pēc tam vēl divi, servējot pretiniekam – vairs tikai 5:4. Latvietis tūlīt tika pie divām mačbumbām (6:4), no kurām pirmā bija pie savas serves. Podžus zaudēja četras izspēles pēc kārtas un līdz ar to arī otro setu – 6:7(6).

Izšķirošajā 3. setā Podžus divreiz atspēlēja breiku, taču, panācis izlīdzinājumu 3:3, vairs nespēja uzvarēt nevienā geimā, gandrīz uzvarētā mačā tomēr samierinoties ar zaudējumu – 6:3, 6:7(6), 3:6. Turnīrs noslēgts ar 10 reitinga punktu iegūšanu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-11-17 15:12, pirms 10 gadiem
Autora kungs, NAV tenisa tadas lietas ikseviski sieviesu tenisa ka bija jabut-nebija jabut, sieviesu tenisa sadi maci ir ikdiena, un tad jau drizak butu jaraksta, ka notika ta ka bija jabut.

  -1 [+] [-]

, 2013-11-17 15:34, pirms 10 gadiem
Kur tad pieminēts, ka Podžusam pirmais Future fināls karjerā? Un Finālā pat skaitīsies neliels favorīts!

     [+] [-]

, 2013-11-17 20:51, pirms 10 gadiem
liels prieks par Aļonu un milzīgs žēl par Mārtiņu..