Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Latvieši sāks Eirolīgu: "Budivelnik" debitēs pret spēcīgo "Fenerbahce"

Latvieši sāks Eirolīgu: "Budivelnik" debitēs pret spēcīgo "Fenerbahce"
Kijevas "Budivelnik" galvenais treneris Ainars Bagatskis
Foto: AFP/Scanpix

Šodien jauno ULEB Eirolīgas sezonu sāks arī Ainara Bagatska, Oskara Ernšteina un Jāņa Strēlnieka pārstāvētais klubs Kijevas "Budivelnik". Ukrainas čempionu pirmais pretinieks – leģendārā Zeļko Obradoviča vadītais turku "Fenerbahce". Spēles sākums - plkst.19:00 pēc Latvijas laika.

Ukrainas basketbola čempionvienībai Kijevas "Budivelnik" šovakar gaidāms īpašs notikums – debija Eiropas spēcīgākajā klubu basketbola turnīrā. Kijevas Sporta pilī Eirolīgas pirmgadnieki uzņems spēcīgo Turcijas vienību "Fenerbahce" ar pazīstamo treneri Zeļko Obradoviču priekšgalā.

Basketbola svētkos Ukrainā piedalīsies arī Latvijas pārstāvji. "Budivelnik" galvenajam trenerim Ainaram Bagatskim šī būs atgriešanās Eirolīgā, kur savulaik ir piedalījies gan kā treneris, gan kā spēlētājs, savukārt fiziskās sagatavotības treneris Oskars Ernšteins un saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks šovakar piedzīvos savu Eirolīgas debiju.

"Gaidām šo spēli ar lielu nepacietību," pirms mača norādīja Bagatskis. "Protams, tas mums ir liels izaicinājums – klubam, treneru korpusam un arī spēlētājiem. Esam gatavi demonstrēt, uz ko esam spējīgi. Mūsu komandā ir basketbolisti, kuriem ir, ko pierādīt."

"Budivelnik" debija gan nesolās būt viegla – pretī stāsies Turcijas klubs "Fenerbahce", kas starpsezonā piedzīvoja ievērojamas pārmaiņas. Pie komandas stūres stājies slavenais Zeļko Obradovičs, savukārt spēlētāju rindas papildinājuši tādi basketbolisti kā Nemanja Bjelica, Luka Zoričs un Lins Kleiza.

Pirms mača piesardzīgs ir Obradovičs: "Šis ir ļoti nozīmīgs mačs. Viņiem tā būs Eirolīgas debija, tāpēc skaidrs, ka "Budivelnik" basketbolisti būs ļoti motivēti. Mums jābūt gataviem demonstrēt labu basketbolu."

Bagatskis gan pretiniekus negrasās šķirot: "Kā jau iepriekš minēju, neuztraucamies tieši par "Fenerbahce" vai kādu citu komandu. Mūsu komandā ikviens apzinās, ar kādiem pretiniekiem būs jāspēlē. Gatavoju basketbolistus cīņai, iedrošinu viņus spēlēt savu basketbolu, nevis domāt par pretinieku uzvārdiem. Mēs varam uzveikt jebkuru!"

Jāpiemin, ka, gatavojoties jaunajai sezonai, abas vienības savā starpā tikās "Rixos" kausa izcīņā Turcijā. 27.septembra spēlē, nepiedaloties vairākiem abu komandu vadošajiem basketbolistiem, "Budivelnik" uzvarēja ar 86:78.

Pārējie latvieši Eirolīgā

"Budivelnik" Eirolīgas spēkosies arī ar Maskavas CSKA, Francijas "JSF Nanterre", spāņu "Barcelona" un Belgradas "Partizan". Serbu komandas uzbrucējs Dāvis Bertāns turpina atgūties no ceļgala krustenisko saišu savainojuma un laukumā varētu atgriezties februārī vai martā. "Partizan" šovakar bez Bertāna palīdzības spēkosies ar Barselonas vienību.

Rīt savu Eirolīgas kampaņu sāks arī Lietuvas superklubs Kauņas "Žalgiris" ar Kasparu Vecvagaru ierindā. "Žalgiris" pirmo maču aizvadīs savā laukumā, uzņemot Madrides "Real", bet turpmākajās B grupas spēlēs sacentīsies arī ar Bambergas "Brose Baskets", Stambulas "Anadolu Efes", Milānas "Emporio Armani" un franču "Strasbourg".

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

  +2 [+] [-]

, 2013-10-17 11:24, pirms 11 gadiem
Veiksmi Bagatskim un klubam!

  +2 [+] [-]

, 2013-10-17 11:50, pirms 11 gadiem
Lai veicās Aināram, nav jau tik daudz mūsējo Eirolīgā.

  +3 [+] [-]

, 2013-10-17 12:11, pirms 11 gadiem
Jāskatas šodien obligāti,ka Bagija veiksies pirmāja spēle.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-17 12:52, pirms 11 gadiem
10ls uz budiveļņik!

     [+] [-]

, 2013-10-17 13:45, pirms 11 gadiem
Speeli raadiis ukrainu kanaals 2+2 uz astra 4.9E bijushais Sirius. FTA/BISS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-17 18:20, pirms 11 gadiem
20 uz fenerbahce ar handi
_alkatraz_ rakstīja: 10ls uz budiveļņik!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-17 20:25, pirms 11 gadiem
Ļoti labi mūsējie Bagijs&Strēlnieks sagatavojušies Eirolīgai!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja