Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Pārinieks neizservē maču, Lībietim zaudējums "Challenger" finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pārinieks neizservē maču, Lībietim zaudējums "Challenger" finālā
Miķelis Lībietis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Miķelim Lībietim, spēlējot kopā ar ASV tenisistu Denisu Novikovu, neizdevās uzvarēt Kerī (Ziemeļkarolīna) "Challenger" dubultspēļu turnīra finālā.

Lībietis un Novikovs divu neizsēto duetu finālā ar rezultātu 7:6(6), 6:7(1), 6:10 zaudēja Salvadoras un Meksikas duetam Marselo Arevalo/Migels Anhels Reijess-Varela. Viņi iepriekšējā dienā pusfinālā pieveica turnīra pirmo izlikto komandu Ostins Krajičeks/Džeksons Vitrovs (ASV).

Lībietim ar pārinieku abos setos galotnē bija problēmas. 1. setā uzvaru nodrošināt izdevās tikai ar ceturto setbumbu, kuras izspēlē Novikovam izdevās precīzs "backhand" apvedošais sitiens pa līniju. Savukārt 2. setā Latvijas un ASV duets divreiz nenoturēja breika pārsvaru un arī pie 5:4 neizservēja maču.

Tobrīd uz servēšanas līnijas stājās Novikovs, kuram ļoti neveiksmīgs geims, tiekot nobreikotam "sausā". Pretiniekiem dažreiz izdevās ļoti veiksmīgi pieņemt amerikāņa serves, punktu gūstot jau ar pirmo sitienu.

Novikovs pēc mača neizservēšanas nespēja savākties, un neveiksmīgi mača atlikušajā daļā spēlēja arī Lībietis, abiem drīz zaudējot gan 2. seta taibreikā, gan pēc tam sekojošajā supertaibreikā.

Lībietim un Novikam tas bija otrais "Challenger" fināls, spēlējot vienā komandā. Abi pagājušā gada septembrī uzvarēja Kolumbusā (Ohaio). Lībietis un Novikovs nospēlējuši četrus turnīrus, tajos sasniedzot sekojošus rezultātus: tituls, pusfināls, pusfināls un fināls. Abi zaudētie pusfināli bija pagājušā gada novembrī Šarlotsvilā un Noksvilā.

Kerī notika "hard" seguma sērijas turnīrs āra apstākļos ar balvu fondu 50 000 ASV dolāru apmērā. Tikšana līdz finālam Lībietim deva 48 punktus un 900 dolāru prēmiju.

Lībietim šonedēļ punkti nebija jāaizstāv, jo pērn viņš Kerī dubultspēlēs zaudēja kvalifikācijā, toreiz spēlējot ar amerikāni Tenisu Sandgrēnu. Tikmēr nākamajā nedēļā kopā ar Novikovu Kolumbusā jāspēlē esošo čempionu statusā. Abi tur pērn ar titulu ieguva 80 punktus.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-18 10:21, pirms 7 gadiem
Autor, dubultspēlēs nav tā ka viens servē kamēr otrs atpūšas.
Tādēļ arī nav viens kurš "neizservē maču", ja vien neizdara 4 dubultkļūdas. Tāpat, viens var "izservēt" maču tikai ar 4 eisiem, nekā citādi.