Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Eksperti par NBA "play-off": Dončiča inde, Porziņģa potenciāls un "Mavs" izredzes

Eksperti par NBA "play-off": Dončiča inde, Porziņģa potenciāls un "Mavs" izredzes
Kristaps Porziņģis pret Polu Džordžu. Foto: Ashley Landis/Pool Photo-USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā jau šovakar ar Denveras "Nuggets" un Jūtas "Jazz" dueli sāksies ilgi gaidītās izslēgšanas spēles. Šonakt pirmais iznāciens uz "play-off" skatuves pret spēcīgo Losandželosas "Clippers" gaidāms Kristapam Porziņģim, kamēr Rodions Kurucs testēs Toronto "Raptors" ciešo aizsardzību. Portāls Sportacentrs.com sazinājās ar trim NBA pazinējiem - podkāsta "Sauna" veidotāju Rihardu Zeili un regulāru viesi Ilgvaru Čeveru, kā arī portāla Sportacentrs.com basketbola apskatnieku Andreju Siliņu -, lai noskaidrotu viņu viedokli par gaidāmo izslēgšanas spēļu maratonu.

Tumšais zirdziņš, kas varētu pārsteigt izslēgšanas spēlēs?

Andrejs Siliņš: Pieļauju, ka daudziem pēdējo notikumu iespaidā gribēsies redzēt, kā "Trail Blazers" turpina savu sapni arī izslēgšanas turnīrā. Deimjena Lilarda pelnrušķītes stāsts ir skaists, bet sērijā pret Lebronu tas aprausies gana ātri, tāpēc mana izvēle šoreiz ir cita.

Saukt "Thunder" par melno zirdziņu negribētos, bet laikam jau tomēr šī komanda atbilst šādam apzīmējumam - regulārajā turnīrā pārspētas visas pirmssezonas prognozes, bet duelī pret "Rockets" būs nosacīti pastarīši, jo pretī nāks divas superzvaigznes Rasela Vestbruka un Džeimsa Hārdena personās. Rasela Vestbruka vietā ticis pie komandas interesēm krietni atbilstošāka vadošā saspēles vadītāja Krisa Pola personā (un Deniss Šrēders no soliņa), treneris Billijs Donovans izveidojis uzvarēt spējīgu komandu ar raksturu, kas spēj apdraudēt pretiniekus daudz dažādos veidos. Maiks D'Antoni atvadu sezonā no "Rockets" piespiedis sevi mēģināt nedaudz vairāk pielāgoties savā rīcībā esošajam sastāvam (nekā to viņš gribējis darīt vienmēr pirms tam), tomēr māc bažas, ka rotācija nebūs tas spēles elements, kurā D'Antoni "play-off" laikā pēkšņi mainīsies. Tā būs asiņaina cīņa ar sešām vai septiņām spēlēm, kas beigsies ar kārtējo "Rockets" cerību namiņa sabrukšanu, kas savukārt motivēs kluba vadību augstākajos līmeņos beidzot veikt ķeizargriezienu.

Rihards Zeilis: Domāju, ka "Rockets" varētu aizspēlēties līdz konferences finālam, ko iespējams no viņiem negaida, ņemot vērā arī Rasela Vestbruka šobrīdējo veselības stāvokli. Taču viņi nav ērts pretinieks nevienai komandai.

Ilgvars Čevers: It kā pirmajā kārtā nevajadzētu būt pārsteigumiem, bet vienlaikus Hjūstonas un Oklahomas pārī "Rockets" nosacīti ir favorīti, bet domāju, ka "Thunder" varētu tikt tālāk. Liela loma būs tam, vai Oklahoma spēs izturēt Hjūstonas ātro spēles stilu. Abas komandas pēdējo spēli aizvadīja janvārī, kad "Rockets" vēl bija Klints Kapela. Zinot Krisu Polu, domāju, ka Oklahoma neskries līdzi Hjūstonai un spēlēs pozicionāli, tādējādi izmantojot Stīvenu Adamsu un viņa auguma pārsvaru. Tomēr īsts tumšais zirdziņš tas nav, bet ja ir jāizvēlas, tad "Thunder".

Cik uzvaru pirmajā kārtā izcīnīs Dalasas "Mavericks" un Bruklinas "Nets"?

Andrejs Siliņš: Trīs "Clippers" uzvaras trīs savstarpējās spēlēs regulārajā sezonā ir tikai viens no indikatoriem, kas ļauj prognoizēt Dalasai sarežģītu dzīvi tuvākās nedēļas pusotras laikā. Šī būs divu sevi apliecinājušu treneru duelis un divu spilgtu duetu duelis, bet Riversa rīcībā tomēr ir ievērojami spēcīgāki ieroči. Pola Džordža un Kavai Lenarda pozīcijās (2/3) "Mavs" vienkārši nav nekā līdzvērtīga, kam piešķirt uzdevumu ierobežot šos spēlētājus. Savukārt "Clippers" ir pat trīs spēlētāji, kas var uz maiņām nodarboties ar Dončiča segšanu (Džordžs, Lenards, Beverlijs). "Clippers" ir ievērojami jaudīgāks rezervistu soliņš, kas sērijās var spēlēt būtisku lomu. "Clippers" uzvarēs piecās vai sešās spēlēs, vienīgo/-ās uzvaru/-as "Mavericks" izcīnot ar neticamu precizitāti tālmetienos.

Bruklina burbulī spēlējusi simpātisku basketbolu, atgādinot tās komandas raksturu, kas pagājušogad lieliski cīnījās Kenija Etkinsona vadībā - ātrs basketbols, daudz vispusīgu spēlētāju, ceļa negriešana nevienas zvaigznes priekšā un izstarojoša pārliecība par saviem spēkiem. Toronto ir ne tikai aktuālā čempione, bet arī viena no labākajām Austrumu konferences komandām un līdz šim redzētais neliek domāt, ka "Raptors" sērijai varētu pieiet viegli, sak, kas tad tur ar "Nets" rezervistiem netikt galā uz pusslodzīti. Niks Nērss izveidojis ieeļļotu mehānismu - bez milzīga vadošā zobrata, bet - kas darbojas kā Šveices pulkstenis un var šķelt kā Šveices nazis. Ar zobiem un nagiem "Nets" izskrāpēs vienu uzvaru, divas - tas jau būtu milzīgs sasniegums, kam loģiskā pasaulē būtu jāgarantē Žakam Vonam pilnvērtīga galvenā trenera vieta Bruklinas organziācijā.

Rihards Zeilis: Abas kopā, domāju, izcīnīs trīs uzvaras. Objektīvi es neredzu nekādas izredzes kaut vienai no latviešu komandām pārsteigt divas no Top4 labākajām komandām līgā. Pa kādai spēlei gan jau atdos gan "Clippers", gan "Raptors", kuriem vispār parasti pirmajās kārtās ir tendence zaudēt kādu spēli. Ar šādu "Nets" sastāvu un komandas spēli kā "burbulī" "Raptors" vēl nav spēlējusi, jo tā būtībā ir pavisam cita komanda. Tāpēc es redzu, ka vienu uzvaru "Nets" varētu izspiest, bet diez vai vairāk. Nebrīnīšos, ja neuzvarēs nevienu spēli. "Nets" nominālajam līderim Kerisam Levertam būs ļoti grūti, jo "Raptors" aizsardzības filosofija ir limitēt metienus groza tuvumā, kas attiecīgi ir Leverta stiprā puse.

Turpretim Dalasa var vienu divas spēles uz sava uzbrukuma rēķina sagrabināt, bet caurumi aizsardzībā pret tādiem spēlētājiem kā Pols Džordžs, Kavai Lenards, Lū Viljamss nebūs aizbāžami septiņu spēļu sērijā. Jāskatās, cik vispār fiziski Luka un Kristaps būs gatavi, lai spēlētu 40+ minūtes ik spēli. Kā arī "Mavericks" rotācijas spēlētāji pret "Clippers" rezervēm nevieš lielu pārliecību.

Ilgvars Čevers: Neesmu optimistiski noskaņots, ka "Mavericks" spēs tālu aizspēlēties, it īpaši, ja pirmajā kārtā pretī nāks "Clippers", kas beidzot būs pilnā sastāvā. "Clippers" varētu izmantot pretinieku vājās vietas - aizsardzību un nestabilo soliņu, uz ko Dalasai nevajadzētu pilnībā paļauties. Piemērām, Trejs Bērks pirmajā "burbuļa" mačā iemeta astoņus tālmetienus, bet nākamajās septiņās spēlēs viņš kopā realizēja tikai astoņus. Paļauties uz vienas spēles varoņiem arī nebūtu vēlams. Viena uzvara ir iespējama, divas - tas būtu labs sasniegums. Jāņem arī vērā, ka Losandželosa vēl nav tik labi saspēlējusies.

"Nets" patīkami pārsteidza pēdējās spēlēs, bet pretī būs "Raptors", kas no Austrumu komandām "burbulī" izskatījusies vislabāk. Toronto ir ļoti iespaidīga aizsardzība, un, domāju, lielu pārsteigumu nebūs arī šajā sērijā. Varbūt "Nets" izcīnīs vienu uzvaru, ja Džo Herisam un Kerisam Levertam labi sakritīs kādā spēlē. Lai gan Bruklinas sastāvs ir krietni paretināts, tomēr komanda ar katru maču izskatās arvien labāk.

Kā Kristapam Porziņģim un Rodionam Kurucam individuāli veiksies pirmajā kārtā?

Andrejs Siliņš: Ja ir kāda lieta, kas Porziņģim Orlando burbulī sagādājusi problēmas, tās ir piezīmes, un Kristapam grūtības var sagādāt "Clippers" vēlme uzstājīgi izmantot Zubača un Herela spējas no soda laukuma. Visādi citādi - Porziņģis turēs uzņemto tempu. Ja "Mavericks" spēs uzvarēt vienā vai divās spēlēs, Kristaps būs otrais labākais punktu guvējs komandā šajā sērijā, bet, ja "Mavs" paliks bez uzvarām, tad "Clippers" būs atraduši to, ko līdz šim atradis neviens nav - pretzāles Dončiča indei. Tādā gadījumā Kristaps varētu kļūt par labāko punktu guvēju komandā sērijā.

Kurucam burbulī izdevies demonstrēt mazāk rezultatīvu punktu izteiksmē, taču vairāk produktīvu sniegumu kopumā. Divās no astoņām spēlēm burbulī Rodions atdeva pa četrām piespēlēm un vidēji atdeva divreiz vairāk piespēļu nekā sezonā kopumā. To ļāvusi spēlēšana izteiktāka garā spēlētāja pozīcijā (pat kā centram), kad pretī nāk masīvāki spēlētāji, kurus apspēlējot no perimetra, var izdoties saasināt situācijas, sakustināt pretinieku aizsardzības un atrast komandas biedru ērtā punktu gūšanas pozīcijā. Šajā ziņā nekas nemainīsies, Kurucs turpinās veikt melno darbu un mēģinās izmantot savas iespējas. Ja sanāks trāpīt no distances, sanāks arī tikt pāri desmit gūtajiem punktiem.

Rihards Zeilis: Domāju, ka "Mavericks" vienīgās izredzes pret "Clippers" aizsardzību slēpjas Porziņģa potenciālā. "Uz papīra" nav pretspēlētāju, kas varētu tikt ar viņa augumu galā. Ja Riks Kārlails būs gana drosmīgs, lai pastiprināti uzbrukumu virzītu caur Porziņģi, tad, domājams, Kristaps šajā sērijā varētu gūt vidēji ap 25 punktiem. Jautājums: vai viņš izturēs izslēgšanas spēļu slodzi?

Rodiona minūtēm vajadzētu saglabāties "burbuļa" spēļu līmenī, jo "Nets" vajadzēs garus un aktīvus spēlētājus, lai cīnītos ar gruntīgajiem "Raptors". Ceru, ka Rodions savu rezultativitāti veidos ar tālmetieniem, jo man ir bažas, ka caurgājienos un groza tuvumā viņam klāsies ļoti grūti.

Ilgvars Čevers: "Mavericks" pret "Clippers" šosezon ir klājies grūti, jo ir zaudētas visas trīs spēles [99:114, 107:110, 111:126]. Līdzīga bija janvāra spēle, kad traumas dēļ izkrita Dvaits Pauels. Porziņģim bija desmit punkti ar ļoti zemu precizitāti [no spēles 4/17], bet arī Losandželosa tad nebija pilnā sastāvā, nespēlējot Polam Džordžam. Domāju, Porziņģim rezultativitāte saglabāsies, jo Kārlails ļaus viņam mest iespējami daudz tālmetienu. Tikmēr "Clippers" gādās, lai pārējie Dalasas spēlētāji netaisa lielas nepatikšanas. Svarīgos brīžos arī Porziņģi varētu mēģināt cieši segt kustīgi un universāli aizsargi, piemēram, Džamaikls Grīns un Patriks Patersons. Vajadzības gadījumā arī Pols Džordžs pieslēgsies.

Ja pirmajā sezonā no Rodiona varēja sagaidīt skaistas izspēles kopā ar Diandželo Raselu, tad šosezon viņš ir kļuvis par tikai melnā darba darītāju - paveic lietas, ko mēs ne ar acīm, ne statistikā nepamanām. Viņam ir laba aizsardzība - bieži patraucē un izmaina pretinieku piespēļu virzienu. Domāju, loma, salīdzinot ar pēdējām spēlēm, viņam nemazināsies un būs viens no labākajiem "Nets" spēlētājiem aizsardzībā.

  +3 [+] [-]

, 2020-08-17 17:59, pirms 4 gadiem
Šie būs KP playoffi, es domāju viņš nokapās tā, kā nebūsim gaidījuši. KP noteikti būs rezult spēlētājs DAL. Bet vispār DAL var uzvarēt, ja kustinās bumbu, t.sk ja KP kustinās bumbu, jo uz viņu uzvelkās

  +2 [+] [-]

, 2020-08-17 18:11, pirms 4 gadiem
Viss ir atkarigs no Lukas. Viņš tomēr ir dalasas atslēgas spēlētājs. Un nevajag jau aizmirst par pārējiem dalasas spēlētājiem. Viņi var ļoti labi samest un pavilkt komandu. Tas pats Karijs ,hardavejs, bBerks Smits...Jādod tik iespēja. Tā pat neviens netic, ka Dal paņems vairāk par vienu uzvaru.

  +7 [+] [-]

, 2020-08-17 18:44, pirms 4 gadiem
Izlasīju atkal to EKSPERTU uzvārdus,un pat vairs nav velmes lasīt tālāk rakstus atceroties iepriekšējo rakstus ar šo EKSPERTU teikto

Tiešām pie mums valstī basketbola ekspertu,un to viedokļu nav? Vai jums tikai nevēlās dot,vai arī jūs viņiem nemaz neprasāt.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-17 18:49, pirms 4 gadiem
Bez variantiem diemžēl. Aizsardzība to neļaus

     [+] [-]

, 2020-08-17 18:54, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Izlasīju atkal to EKSPERTU uzvārdus,un pat vairs nav velmes lasīt tālāk rakstus atceroties iepriekšējo rakstus ar šo EKSPERTU teikto

Tiešām pie mums valstī basketbola ekspertu,un to viedokļu nav? Vai jums tikai nevēlās dot,vai arī jūs viņiem nemaz neprasāt.
Citu ekspertu Rasas un VV viedokļi un prognozes ielikti youtube.

     [+] [-]

, 2020-08-17 18:57, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Citu ekspertu Rasas un VV viedokļi un prognozes ielikti youtube.
Tieši skatos..Bukmeikerā vismaz var klausīties

     [+] [-]

, 2020-08-17 19:47, pirms 4 gadiem
cobham rakstīja: Šie būs KP playoffi, es domāju viņš nokapās tā, kā nebūsim gaidījuši. KP noteikti būs rezult spēlētājs DAL. Bet vispār DAL var uzvarēt, ja kustinās bumbu, t.sk ja KP kustinās bumbu, jo uz viņu uzvelkās
Uz šokolādi esmu gatavs saderēt, ka Dončičs būs rezultatīvāks sērijas griezumā kā KP.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-17 19:55, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tieši skatos..Bukmeikerā vismaz var klausīties
Vēlāk paskatīšos. VV atkal uzspiež savu viedokli un neļauj bukmeikeram izteikties līdz galam?

  +2 [+] [-]

, 2020-08-17 19:59, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vēlāk paskatīšos. VV atkal uzspiež savu viedokli un neļauj bukmeikeram izteikties līdz galam?
Neuzspiež tā smagi,bet nu pārtrauc nejēgā bukmeikeiru.Šoreiz pat tēmu neatļāva pabeigt
Vienkāršas visur izrunātas lietas pat nezin,un Buķim jāstāsta viņam
Ar katru šovu sāk likties,ka Valdis arvien mazāk skatās basketbolu un vnk mūld mūldēšanas pēc

  +1 [+] [-]

, 2020-08-17 20:05, pirms 4 gadiem
Kā man pieriebušies šie pašpasludinātie experti bļin..

  +1 [+] [-]

, 2020-08-17 20:07, pirms 4 gadiem
Paklausieties tos divus expertus Fleksī, ko tagad rādījā pa TV6 nejauši uzslēdzu un nelabi paliek no viņu sapņajām fantāzijām par Dallasas uzvaru sērijā

     [+] [-]

, 2020-08-17 20:16, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Neuzspiež tā smagi,bet nu pārtrauc nejēgā bukmeikeiru.Šoreiz pat tēmu neatļāva pabeigt
Vienkāršas visur izrunātas lietas pat nezin,un Buķim jāstāsta viņam
Ar katru šovu sāk likties,ka Valdis arvien mazāk skatās basketbolu un vnk mūld mūldēšanas pēc
Viņš muld par ntajiem sporta veidiem.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-17 20:28, pirms 4 gadiem
zaxx rakstīja: Paklausieties tos divus expertus Fleksī, ko tagad rādījā pa TV6 nejauši uzslēdzu un nelabi paliek no viņu sapņajām fantāzijām par Dallasas uzvaru sērijā
Tiem ar nepietiek ar savu "Face off" podkāstu internetā.

  -2 [+] [-]

, 2020-08-17 21:31, pirms 4 gadiem
cobham rakstīja: Šie būs KP playoffi, es domāju viņš nokapās tā, kā nebūsim gaidījuši. KP noteikti būs rezult spēlētājs DAL. Bet vispār DAL var uzvarēt, ja kustinās bumbu, t.sk ja KP kustinās bumbu, jo uz viņu uzvelkās
Guļot lazaretē būs grūti gūt punktus. Traumēts.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-18 04:03, pirms 4 gadiem
a kur ir tas solitais ekspertu viedoklis? redzu tik kautkadus nezinamus vieteja dikja uzvardus

     [+] [-]

, 2020-08-18 05:12, pirms 4 gadiem
Pushkin2 rakstīja: Guļot lazaretē būs grūti gūt punktus. Traumēts.
Kas tu? Galvā?

     [+] [-]

, 2020-08-18 05:22, pirms 4 gadiem
Tā tiesāšana ir pilnīgs nonsenss Vienā galā Zubacs iebrauc tīri sodu KP rokās, soda nav, otrā galā Porziņgim tīrs bloks ko skaidri parāda atkārtojumā, nē, iedod sodu un vēl tehnisko lai nevar challenge paņemt  Kaut kāds sviests

  +1 [+] [-]

, 2020-08-18 05:31, pirms 4 gadiem
Ja tiesashana sviests protams ! Donchicham ar bij tirs bloks !
Kamer tik nenormaali krita trulji tikmer MAVS var vel tureet liidz, bet liidzko paarstaas krist taa cauri buus ,,,

     [+] [-]

, 2020-08-18 05:41, pirms 4 gadiem
kuklitis rakstīja: Ja tiesashana sviests protams ! Donchicham ar bij tirs bloks !
Kamer tik nenormaali krita trulji tikmer MAVS var vel tureet liidz, bet liidzko paarstaas krist taa cauri buus ,,,
Jā Lukam arī tīrs bloks pēc tam, pilnīgs vājprāts

     [+] [-]

, 2020-08-18 05:44, pirms 4 gadiem
Porzingjis paaraak uzvilcies m janomierina nervi. un nekad dziivee neatceros ka KP buutu uzmetis kluso trijnieku bet bija ljoti tuvu tam tagad

     [+] [-]

, 2020-08-18 05:44, pirms 4 gadiem
Porziņgi tikko vēl izraida pat neko, es vispār nezinu kā lai šito nosauc, pilnīgi atsit vēlmi skatīties, lauku līmeņa tiesāšana

     [+] [-]

, 2020-08-18 05:44, pirms 4 gadiem
Nu luuk KP speele beigusies

     [+] [-]

, 2020-08-18 05:45, pirms 4 gadiem
KP abas tehniskā no pirksta izzīstas, Mavericks vajag vērsties pēc tam pret tiesnešiem, pilnīgs sviests

     [+] [-]

, 2020-08-18 05:49, pirms 4 gadiem
Tiesneši grib būt tie kas izlemj spēles likteni. Stulbums

     [+] [-]

, 2020-08-18 05:49, pirms 4 gadiem
Zubacs jau taapataas skolojo KP zem groza kad veel vinjsh bij laukumaa, tad tagad ja nelaidiis Bobanu vinjsh vienkaarshi vienpersoniski izvaros visu MAVS komandu

     [+] [-]

, 2020-08-18 05:57, pirms 4 gadiem
Trakucis rakstīja: Tiesneši grib būt tie kas izlemj spēles likteni. Stulbums
Uzskatu ka jau izlēma, neticu ka Mavs paņems Bez Kp, tad ir Lukam brīnumi jārāda un visiem traki jāuzkrīt

     [+] [-]

, 2020-08-18 05:57, pirms 4 gadiem
mavsTas briidies pienaaca kad visiem reizee parstaaja krist trulji un atklaajaas ka nekaa cita vispaar vairs nav jo ipashi kad KP ir novaakts

     [+] [-]

, 2020-08-18 05:57, pirms 4 gadiem
Tā esmu uzvilcies, kā var tiesāt šādi it kā augstākajā limenī

     [+] [-]

, 2020-08-18 06:00, pirms 4 gadiem
Kavai tikmeer mieriig turpina izjaukt pa skruuviiteem visu MAVS aizsardziibu

     [+] [-]

, 2020-08-18 06:02, pirms 4 gadiem
Donchichu uzseedinaas uz pieziimeem lai veel pilnigi droshi buutu CLIP uzvara

     [+] [-]

, 2020-08-18 06:04, pirms 4 gadiem
kuklitis rakstīja: Donchichu uzseedinaas uz pieziimeem lai veel pilnigi droshi buutu CLIP uzvara
Jā, tiesneši tiešām tiesā ne tikai pavirši un zemā līmenī, bet arī aizdomīgi nekonsekventi vienādās situācijās

     [+] [-]

, 2020-08-18 06:10, pirms 4 gadiem
nezinu kaadam briinumam te jaanotiek lai tagad MAVS panjmetu speeli peedeeja caturtdaljaa

     [+] [-]

, 2020-08-18 06:38, pirms 4 gadiem
iespeeja bija, bet nav pieredzes un paaraak liels haoss tikai ar pliku vienu Donchichu, un nekaads briinums nenotika

     [+] [-]

, 2020-08-18 15:30, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Izlasīju atkal to EKSPERTU uzvārdus,un pat vairs nav velmes lasīt tālāk rakstus atceroties iepriekšējo rakstus ar šo EKSPERTU teikto

Tiešām pie mums valstī basketbola ekspertu,un to viedokļu nav? Vai jums tikai nevēlās dot,vai arī jūs viņiem nemaz neprasāt.
Par vārda "eksperts"piekabināšanu jebkuram aptaujātajam cilvēkam piekrītu, bet nu tā jau Latvijā ir populāri visus saukt par ekspertiem. Paši jau cerams nav sevi pasludinājuši par ekspertiem.

Atmetot visas negācijas, ko tieši nepareizu kāds no viņiem pateica?