Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Arsenal" piekrīt par 58,6 miljoniem iegādāties centra aizsargu Vaitu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Arsenal" piekrīt par 58,6 miljoniem iegādāties centra aizsargu Vaitu
Bens Vaits. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubam Londonas "Arsenal" pievienosies centra aizsargs Bens Vaits, kurš līdz šim bija "Brighton&Hove Albion" īpašums. Darījuma summa – 50 miljoni mārciņu jeb 58,6 miljoni eiro.

Vēl pirms diviem gadiem Bens Vaits spēlēja Anglijas pēc spēka trešajā līgā, bet tad tika izīrēts "Leeds United" un palīdzēja komandai uzvarēt otrajā līgā, nodrošinot ceļazīmi uz Premjerlīgu. Centra aizsarga pārliecinošais sniegums piesaistīja uzmanību arī no vadošajām komandām, bet "Brighton&Hove Albion" izdevās atvairīt uzbrukumus, parakstot jaunu četru gadu līgumu.

Aizvadītajā sezonā Vaits devās laukumā 36 mačos Premjerlīgā, visus sākot pamatsastāvā. Pēcāk viņš tika iekļauts Anglijas izlases sastāvā dalībai Eiropas čempionātā. 23 gadus veco futbolistu aktīvi lenca Londonas "Arsenal", un tagad izdevies vienoties par darījumu. Mikela Artetas vadītajai vienībai tas izmaksās 58,6 miljonus eiro.

Tiek vēstīts, ka "Albion" iepriekš noraidīja divus "Arsenal" piedāvājumus, plus bijusi interese no citām Premjerlīgas komandām.

"Arsenal" nule šķīrās no brazīlieša Davida Luisa, kuram beidzās līgums. Iepriekš Londonas komanda iegādājās 21 gadu veco kreisās malas aizsargu Nunu Tavarešu, kurš līdz tam pārstāvēja Lisabonas "Benfica". Viņa pāreja izmaksājusi 9,4 miljonus eiro.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2021-07-17 22:34, pirms 3 gadiem
Futbola transfēru summas kļūst absurdas. Nenoliedzu, ka šis spēlētājs ir ļoti labs, bet nu 58 miljoni eiro. Tajā pašā laikā var nolikt blakus kādu mazākas līgas ļoti kvalitatīvu spēlētāju, kura tirgus vērtība varbūt ir tikai knapi 10 miljoni. Tiešām? Tāda Vaita spēles kvalitāte ir n-tās reizes labāka par kādu Nīderlandes top kluba ļoti labu aizsargu? Vai tās transfēru summas vienkārši izzīž no pirksta.