Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Tobers par vārtu guvumu: ''Neaprakstāmas sajūtas. Spēle paliks man atmiņā''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Tobers par vārtu guvumu: ''Neaprakstāmas sajūtas. Spēle paliks man atmiņā''
Kristers Tobers. Foto: LFF

LETA. Latvijas vīriešu futbola izlasei, ielaižot trešos vārtus mača izskaņā, pret Turciju padevās kārtējā skaistā neveiksme, sarunā ar žurnālistiem secināja Latvijas izlases kapteinis Kristers Tobers.

Jau ziņots, ka piektdien Latvija Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē savā laukumā ar rezultātu 2:3 piekāpās Turcijai.

"Kārtējais skaistais zaudējums. Tas, ka pret tādu komandu kā Turciju, varam cīnīties kā līdzīgs ar līdzīgu, parāda tikai to, ka jātic saviem spēkiem. Viņiem sastāvā ir futbolists, kurš pagājušajā nedēļā bija Čempionu līgas finālā, bet šodien ir "Skonto" stadionā. Tas parāda, ka neesam par viņiem galvas tiesu sliktāki," norādīja Tobers.

Latvijas futbolistiem izdevās atspēlēties otro reizi mačā vien kompensācijas laikā, kad Raimonds Krollis uzvarēja gaisa divcīņu un ar galvu piespēlēja bumbu pa sitienam Toberam, kurš to raidīja vārtos.

"Visi skrējām uz priekšu un vienkārši centāmies izlīdzināt rezultātu. Bija garā piespēle un vienkārši situ tālajā stūrī. Pirmie vārti izlasē, neaprakstāmas sajūtas un šī spēle noteikti paliks man atmiņā. Diemžēl, ne līdz galam ar lielāko plus zīmi," teica Tobers.

"Kā saka - veiksme ir jānopelna. Varbūt pietrūka aukstasinība pašās spēles beigās. Pie 2:2 mums jācenšas noturēt rezultātu, jākoncentrējas, jo ielaidām nākamajā uzbrukumā pēc mūsu vārtiem," viņš piebilda.

Tāpat Tobers norādīja, ka Latvijas futbolistiem izdevies laukumā pildīt trenera norādījumus, kas arī palīdzējis aizvadīt tik līdzvērtīgu cīņu.

"Šodien bija ļoti daudz iespēju, kuras neizmantojām, tāpēc gribētos teikt, ka pie plāna pieturējāmies labi. Bija dažas epizodes, kurās nosēdāmies pārāk dziļi un tad arī turki parādīja savas kvalitātes un sāka mūs mētāt no vienas puses uz otru. Otrajā puslaikā centāmies vairāk iet presingā, nopelnījām standartsituācijas, autus, kas ir mūsu stiprā puse. To arī centāmies izmantot," skaidroja kapteinis.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turpinājumā šajā logā Latvijas futbolisti 19.jūnijā izbraukumā spēlēs ar Armēniju.

Izmantotie resursi:
LETA

  -2 [+] [-]

, 2023-06-17 12:50, pirms 11 mēnešiem
Spēle paliks atmiņā,kā lūzeriem....

     [+] [-]

, 2023-06-17 15:53, pirms 11 mēnešiem
inis2 rakstīja: Spēle paliks atmiņā,kā lūzeriem....
Sauksim to par nelaimi, no kuras jāmacās. Pēc statiem, mums neizšķirts, protams, bija kā potenciāla veiksme, var pat dēvēt kā dāvanu. Nemācējām šo dāvanu, vai veiksmi pieņemt. Vai pietrūka pieredze? Pietrūka, protams, kopējā komandas spēlētāju meistarība. Ok, vēlēšanās labi nospēlēt, tā bija. Tur nav nekas jāsaka. Bet esam tieši tik stipri, cik esam. Nekas, būs mācība nākotnei.