Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Romā ceturtdaļfināls arī dubultspēļu turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Romā ceturtdaļfināls arī dubultspēļu turnīrā
Aļona Ostapenko
Foto: Reuters/Scanpix

"French Open" čempione Aļona Ostapenko savā pēdējā turnīrā pirms došanās uz Parīzi sekmīgi startē gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs, abās sacensībās sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Divas stundas pēc Johannas Kontas uzveikšanas (2:6, 6:3, 6:4) vienspēļu turnīrā Ostapenko atgriezās kortā, lai kopā ar Rumānijas tenisisti Soranu Kirsteju cīnītos par iekļūšanu divnieku ceturtdaļfinālā. Aļona ar pārinieci pieveica Svetlanas Kuzņecovas un Karolīnas Pliškovas duetu – 6:3, 6:3.

Mača 1. setā vienīgais breiks notika sestajā geimā, kurā servēja šīs cīņas dalībnieču labākās serves īpašniece Pliškova. Čehiete ne vien nespēja pietiekami labi saservēt, lai savai komandai dotu vieglus punktus, bet arī kļūdījās izšķirošā punkta izspēlē, bumbiņu raidot autā.

Aļonai ar pārinieci priekšpēdējā geimā bija lieliska iespēja iegūt otro breiku, kad servēja Kuzņecova, jo viņām bija četras setbumbas pēc kārtas. Sveta pirmās divas atspēlēja, bet pēc tam pa reizei kļūdījās gan Kirsteja, gan Ostapenko. Lielāks misēklis gadījās Soranai, kurai bija pie tīklā jānosit bumbiņa, taču viņa trāpīja autā. Izšķērdīgu nožēlot nenācās, jo Ostapenko pēc tam pārliecinoši izservēja setu.

2. setā 6:3 uzvara gūta daudz sarežģītākā veidā. Ostapenko un Kirsteja gan ceturtajā, gan sestajā geimā atspēlēja divas breikbumbas, bet starp šiem geimiem otro reizi mačā nobreikoja Pliškovu, spējot atsist visas viņas serves un dominēt garajās izspēlēs. Aļona ar Soranu nobreikoja arī Kuzņecovu un bija vadībā ar 5:2. Kirstejai tobrīd neizdevās izservēt maču, bet Ostapenko par uzvaru mačā nebija jāservē, jo noorganizēts vēl viens breiks.

Ostapenko un Kirsteja ceturtdaļfinālā sacentīsies ar "Australian Open" čempionēm un pagājušās nedēļas Madrides turnīra finālistēm Timeju Babošu un Kristinu Mladenoviču. Baboša šobrīd rangā atrodas 4. vietā, bet Mladenovičai 11. vieta. Ungārijas un Francijas komanda atrodas 2. vietā sezonas punktu ieskaitē.

Ostapenko dubultspēļu rangā atrodas 50. vietā, bet Kirstejai 147. vieta. Ceturtdaļfināla sasniegšana dod 190 reitinga punktus.

     [+] [-]

, 2018-05-17 19:07, pirms 6 gadiem
Aļona un Karolīna šoreiz godīgi sarokojās ar tiesnesi? Nelāgi paradumi abām pēdējā laikā - Karolīna pat bojā invetnāru.

     [+] [-]

, 2018-05-17 22:44, pirms 6 gadiem
Nu malacīte, Aļonuška! Tā turpināt! Lai veicas!