Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Amerikāņu apspēlēšanas līdzautors Sintrons atgriežas Puertoriko izlasē

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Amerikāņu apspēlēšanas līdzautors Sintrons atgriežas Puertoriko izlasē
Manolo Sintrons 2010. gada Pasaules kausa izcīņā Turcijā
Foto: fiba.com

"Ja mēs nevaram uzvarēt Centrālamerikas čempionātā, kā mēs taisāmies uzvarēt Rio kvalifikācijas turnīrā? Mums jāatjauno hegemonija mūsu pagalmā," atgriežoties Puertoriko vīriešu basketbola valstsvienībā, teica galvenā trenera palīgs Manolo Sintrons (Manolo Cintron).

Puertoriko kopā ar Lietuvu un Argentīnu ir viena no trīs valstsvienībām, kura 21. gadsimtā Olimpiskajās spēlēs spējusi pieveikt ASV izlasi. Salu valsts pārstāvji 2004. gada Atēnu spēļu atklāšanā sakāva amerikāņus ar 92:73. ASV sastāvā spēlēja Veids, Džeimss, Entonijs, Aiversons...

Sintrons Atēnās bija galvenā trenera Hulio Toro (Julio Toro) palīgs. Trīs vasaras vēlāk viņš kļuva par Puertoriko galveno treneri, vadot saliniekus no 2007. līdz 2010. gadam. Sintrona vadībā puertorikāņi uzvarēja 2008. un 2010. gada Centrālamerikas čempionātos, taču citur sekmes bija pieticīgākas.

Pekinas spēļu kvalifikācijas turnīrā Atēnās salinieki izšķirošajā cīņā zaudēja Vācijai. Nākamā neveiksme sekoja 2014. gada Pasaules kausa izcīņā Turcijā. Puertoriko neizkļuva no grupas, bet Sintrons zaudēja galvenā trenera amatu.

Jaunais Puertoriko stūrmanis Edijs Kasiano (Eddie Casiano), kurš spēlēja slavenajā 2004. gada komandā, uzaicinājis Sintronu par vienu no trijiem palīgiem. Kasiano palīdzēs arī Omars Gonsaless (Gonzalez) un Rafaels Toress (Torres).

Belgradas turnīrā Puertoriko pretinieki A grupā būs Angolas un Serbijas basketbolisti. B grupā sacentīsies Japāna, Čehija un Latvija. Katras grupas divas spēcīgākās komandas iekļūs pusfinālā, bet uz Rio brauks tikai turnīra uzvarētāji.

Sintrons uzskata, ka pirms brauciena uz Belgradu vispirms jāuzvar Centrālamerikas čempionātā, kas 19.-25. jūnijā notiks Panamā. "Centrālamerikas un Karību reģionā esmu neuzvarēts. Teicu Edijam, ka netaisos tur zaudēt. Ja nevaram uzvarēt paši savā zonā, kā uzvarēsim Rio kvalifikācijā? Mums jāatgūst hegemonija savā zonā."

Pēc Sintrona domām, komandai palīdzēs treneru kopīgā darba pieredze. “Ticu, ka mums izveidosies treneru kolektīvs ar lielisku savstarpējo sapratni. Esam agrāk strādājuši kopā un tas mums šajā darbā palīdzēs. Lai gūtu panākumus Belgradā, mums vajadzēs sasprindzināt muskuļus.”

Izmantotie resursi:
2016 FIBA Olympic Qualifying Tournament -...