Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marejs nenosargā uzvaru pret Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs nenosargā uzvaru pret Nadalu
Rafaels Nadals
Foto: AP/Scanpix

ATP reitinga līderis Rafaels Nadals šonedēļ Romā visos trīs mačos uzvarējis trīs setos. Piektdienas vakarā ceturtdaļfinālā tādā veidā tika pieveikts arī Endijs Marejs – 1:6, 6:3, 7:5. Marejs pēdējā setā izlaida 4:2 pārsvaru. Nadals sestdienas vakarā pusfinālā sacentīsies ar jubilāru Grigoru Dimitrovu, bet Novaka Džokoviča pretinieks būs Milošs Raoničs.

Marejs nenosargā uzvaru pret Nadalu

Abu tenisistu savainojumi dažādos laika posmos bija galvenais iemesls, kāpēc Rafaela Nadala un Endija Mareja ceļi tenisa kortos oficiālos mačos nebija krustojušies kopš 2011. gada 9. oktobra, kad skots spāni Tokijas finālā uzveica ar 3:6, 6:2, 6:0. Tas bija uz "hard" seguma. Uz māla Rafa Marejam līdz vakardienai ne reizi nebija zaudējis (4-0), šoreiz tas gandrīz notika.

Nadals 1. setā tik vien spēja, kā izvairīties no "sausā" zaudēta seta. Uz māla viņš tikai trīs reizes, pēdējo no tām 2007. gadā Hamburgā Rodžeram Federeram, setu zaudējis ar 0:6. Šodien pret Mareju Rafa 1. setā vienīgo geimu uzvarēja, kad bija iedzinējos ar 0:5. Ranga līderis abus breikus zaudēja ar kļūdām, divreiz breikbumbu izspēlē iesitot tīklā "bekhendu". Marejs pēc pirmā breika iegūšanas atspēlēja trīs breikbumbas. Rafa aizvadīja kopumā ļoti vāju setu, nespējot Mareju regulāri apspēlēt no gala līnijas.

Nadalam vajadzēja 10.5 minūtes, lai 2. setu sāktu ar noturētu servi. Tas viņam izdevās, ar eisu atspēlējot breikbumbu. Rafa nākamajā geimā sagaidīja pretinieka kļūdas un ieguva tik ļoti nepieciešamo breiku. Marejs 2. setā spēlēja pasīvāk, bez tam sitienu izvēle viņam bija krietni sliktāka nekā iepriekšējā setā. Nadals drīzāk varēja iegūt vēl vienu breiku nekā zaudēt pārsvaru – 6:3.

Piektdien bija tikai otrā reize, kad Marejs piecos māla mačos spēja Nadalam atņemt setu. Paņemt divus jeb uzvarēt mačā Endijam arī šoreiz nebija lemts, lai gan bija ļoti laba iespēja. Marejs Rafam 3. setā jau pirmajā geimā no 30:0 uzdāvināja breiku, geimu pabeidzot ar dubultkļūdu. Marejam tūlīt gan izdevās atspēlēties, no 15:40 izpildot trīs fantastiskus uzbrukumus. Izniekojis divas breikbumbas, viņš realizēja trešo, piespiežot Nadalu iesist tīklā – 1:1.

Marejs sestajā geimā ieguva trīs breikbumbas (0:40). Pirmās divas izniekotas ar autiem, trešo Rafa atspēlēja pats, izceļoties ar eisu. Marejs tūlīt ieguva ceturto iespēju. Nadalam pirmā serve autā, bet ar otro Endijs izrēķinājās pēc pilnas programmas – 4:2 Vimbldonas čempiona labā. Rafa tūlīt pārslēdza ātrumus un breiku uzreiz atguva. Šī spēle bija pelnījusi 3. seta taibreiku, taču līdz tam netika. Marejs pie 5:5 savu servi zaudēja "sausā" un geimu simboliski pabeidza ar dubultkļūdu.

Nadals piektdienas vakarā pret Mareju uzvarēja 12 no pēdējām 13 izspēlēm un mačā bija pārāks ar rezultātu 1:6, 6:3, 7:5. Nadalam šonedēļ visos trīs mačos uzvaras gūšanai bijuši nepieciešami trīs seti. Tik grūti viņam gāja arī pret Žilu Simonu un Mihailu Južniju. Nadals uzvarējis visus četrus mačus uz māla, kuros viņš ar 1:6 zaudējis 1. setu. Pērn Romā tādā veidā tika apspēlēts Ernests Gulbis (1:6, 7:5, 6:4).

Mareja lieliskais sitiens pret Nadalu

Dimitrovam dzimšanas dienā pirmais "Masters" pusfināls

Nadalam par vietu finālā būs jāspēlē pret Grigoru Dimitrovu. Bulgārijas pirmais numurs saņēma dāvanu savā 23. dzimšanas dienā, pirmo reizi iekļūstot "Masters 1000" pusfinālā. Dimitrovam bija jānospēlē tikai viens sets (6:2) pret Tomiju Hāsu, kurš izstājās pleca savainojuma dēļ.

Gulbi ceturtdien izskolojušais Davids Ferers izrādīja ļoti nopietnu pretestību nestabili spēlējušajam Novakam Džokovičam un serbam pirmo reizi kopš 2012. gada vējainā mača Ņujorkā atņēma vienu setu, taču maču uzvarēt nespēja. Ferers 3. setā atspēlēja breiku, tomēr mača izskaņā zaudēja vairākas ļoti garas izspēles un bija spiests atzīt kārtējo sakāvi Džokovičam (5-12), kuram otro dienu pēc kārtas panākums trīs setos – 7:5, 4:6, 6:3.

Džokovičs pusfinālā sacentīsies ar tikai otro reizi "Masters 1000" ceturtdaļfināla barjeru pārvarējušo Milošu Raoniču. Viņš izlaida seta un breika pārsvaru, tomēr spēja trīs setos uzveikt Žeremī Šardī – 6:3, 5:7, 6:2. Raoniča vienīgais iepriekšējais pusfināls šajā līmenī bija pērn Monreālā, kur viņš tika līdz pat finālam. Tagad Raoničam pirmais "Masters 1000" pusfināls uz māla. Romā iespētais Raoničam garantēs Top 8 izliktā statusu "French Open" – Milošs pirmdien atkārtos savu ranga rekordu, ieņemot 9. vietu. Kā zināms, Parīzē nevarēs spēlēt Huans Martins Del Potro, tādējādi Raoničs tiks astoņniekā.

Dimitrova dzimšanas diena Romā

"Internazionali BNL d'Italia". ATP "Masters 1000" turnīrs Romā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – (7) Andy Murray1:6 6:3 7:5
(2) Novak Djokovic – (5) David Ferrer7:5 4:6 6:3
(8) Milos Raonic – Jeremy Chardy6:3 5:7 6:2
(12) Grigor Dimitrov – (15) Tommy Haas6:2 izst. (plecs)

  -1 [+] [-]

, 2014-05-17 01:56, pirms 10 gadiem
Malacis, atkal spele ka agrak, nepiekapigi un ar raksturu

  -1 [+] [-]

, 2014-05-17 06:52, pirms 10 gadiem
Ja paskatās uz vārdiem, kuri Romā iekļuva 1/4 un pusfinālā, var secināt, ka viens no spēcīgākajiem māsteriem un Ernesta sasniegtais last16 ir ļoti cienījams un atbilst viņa 17.vietai reitingā...lai tiktu augstāk ir jāuzvar kāds no top10...lai veicas nākošajā turnīrā un RG !

     [+] [-]

, 2014-05-17 09:19, pirms 10 gadiem
Iespējiams Dimitrovs paņems Rafu,jo faktiski Rafa stipri nepārliecinoš,vienīgi ar melnās maģijas(kasīšanās) palīdzību brīnumainā kārtā gūst uzvaras.
Man sogad patīk Dimitrovs,Nišikori,Ferers-zēni reāli progresē,arī Dolgopolovs tai skaitā.
Ernestam savukārt jāskrien vairāk krosiņi un jāpastrādā ar svariem.