Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs nenotur seta un 5:2 pārsvaru, zaudē Berdiham

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs nenotur seta un 5:2 pārsvaru, zaudē Berdiham
Tomāšs Berdihs un Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Čehijas tenisa līderis Tomāšs Berdihs piektdien Romā pārtrauca 11 pēc kārtas zaudēto maču sēriju pret Novaku Džokoviču – 2:6, 7:5, 6:4. Tas viņam izdevās, atspēlējoties no 2:6, 2:5.

Novaks Džokovičs pirms šodienas varēja lepoties ar 13-1 bilanci pret Tomāšu Berdihu, vienīgo zaudējumu piedzīvojot 2010. gada Vimbldonas pusfinālā. Kopš tā laika ranga līderis čehu pirmo numuru bija apspēlējis 11 reizes pēc kārtas. Šodien bija jābūt 12. reizei.

Džokovičs bija komfortablā vadībā ar 6:2, 5:2, taču tad "aizmiga". Berdihs teicami izmantoja "bekhenda" sitienu pa līniju, tāpat labi uzbrukuma ar ierasti spēcīgo "forehand" sitienu un otrajā setā uzvarēja piecos geimos pēc kārtas – jo 2:5 uz 7:5! Berdihs uzvarēja 16 no otrā seta pēdējā 21 punkta.

Izšķirošā seta trešajā geimā Berdiham pēc kārtējā lieliskā "bekhenda" sitiena padevās vēl viens breiks. Nākamajā geimā pēc dubultkļūdas ar "serve&volley" izdevās atspēlēt breikbumbu un nostiprināt pārsvaru – 3:1. Nervozā galotnē Berdihs punktu spēja pielikt tikai ar ceturto mačbumbu – 2:6, 7:5, 6:4.

Berdihs ceturto reizi uzveicis ranga līderi (4-16). Visas trīs iepriekšējās uzvaras bija pret Rodžeru Federeru. Berdiham pirmais Romas pusfināls, tajā viņš sacentīsies ar Rafaelu Nadalu, kurš 2:46 stundās trīs setos nomocīja Davidu Fereru.

Ferers ceturtajā geimā neizmantoja trīs realizējamas breikbumbas, bet pēc tam zaudēja savu servi. Nadals pirmajā setā spēja atspēlēt visas sešas breikbumbas un uzvarēja ar 6:4. Otrā seta sākumā Nadalam bija divas breikbumbas, taču Spānijas otrais numurs atteicās breikot, ko nācās nožēlot.

Ferers otrā seta ievadā iespēja 4:0 starta izrāvienu. Ar diviem breikiem gan viņam bija par maz, lai uzvarētu setā. Pirmais breiks zaudēts uzreiz, bet otrais, pie 5:3 servējot par uzvaru setā. Davids ieguva setbumbu. Tās izspēlē dubultkļūda. Pēc tam Fereram divi "bekhendi" tīklā pēc kārtas, un Nadals tika atpakaļ setā.

Viņam gan bija jānotur serve, ar ko Rafa galā netika. Davids teicami uzbruka un ieguva otro setbumbu. Tās izspēlē Nadals šķietami trāpīja neatvairāmu sitienu stūrī, taču Ferers nodemonstrēja izcilu aizsardzību, bumbiņu izvelkot un pēc tam uzvarot arī izspēli un līdz ar to arī setu – 6:4.

Kamēr Nadals vakar spēlēja trīs setus pret Gulbi, Fereram bija atpūta, jo slimības dēļ uz spēli neizgāja Filips Kolšraibers. Abu spāņu svaigums, spēlei ievirzoties izšķirošajā fāzē, bija jūtams. Nadals mocījās teju katrā serves geimā... Trešais sets bija līdzīgs pirmajam. Ferers sākumā nepaņēma breiku, bet pēc tam ar kļūdām zaudēja savu servi.

Turpinājums bija kā vairumā Nadala un Ferera spēļu – pēdējais sets noslēdzās ar graujošu Nadala uzvaru – 6:4, 4:6, 6:2. Rafa savu tautieti šodien apspēlēja 19. reizi 23 mačos un uz māla viņam zaudējis tikai vienreiz, abu pašā pirmajā spēlē 2004. gadā Štutgartē.

Dienas graujošāku uzvaru guva Romas turnīra debitants Benuā Pērs, kurš 57 minūtēs ar 6:1, 6:0 sagrāva Marselu Granoljersu. Abi rangā atrodas blakus (Pēram 36. vieta, bet Granoljersam 37.), taču šodienas mačā to nevarēja nojaust. Francūzis spēlēja žilbinošu uzbrukuma tenisu un spāni tīri uzvarētajās izspēlēs sagrāva ar 31:5. Pērs pirmo reizi iekļuvis "Masters 1000" turnīra pusfinālā. Benuā kļuvis par pirmo neizlikto Romas turnīra pusfinālistu kopš 2010. gada, kad labāko četriniekā iekļuva Ernests Gulbis.

Pērs sestdien par vietu finālā sacentīsies ar Federeru, kurš spēja izbēgt no trīs setu spēlēšanas un ar 6:4, 7:6(2) uzveica Polijas pirmo numuru Ježiju Janoviču. Polis pirmajā setā salūza pie 4:5, kad viņam bija jānotur serve, lai turpinātu setu. Polis trīs reizes iesita tīklā, bet setbumbas izspēlē izpildīja nekvalitatīvu "dropšotu". Otro setu Janovičs sāka ar teicamu uzbrukumu un ieguva breiku.

Setu uzvarēt viņam nebija lemts. Ježijam ir niķis aizrauties ar "dropšotiem", tieši to viņš darīja setbumbas izspēlē arī pie savas serves, rezultātam esot 5:4. Federers atspēlējās, vēlāk graujoši uzvarot taibreikā. Tajā Janovičs pie savas serves uzvarēja tikai vienā izspēlē.

"Internazionali BNL d'Italia", "ATP Masters 1000" turnīrs Romā

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(6) Tomas Berdych – (1) Novak Djokovic2:6 7:5 6:4
(2) Roger Federer – Jerzy Janowicz6:4 7:6(2)
(5) Rafael Nadal – (4) David Ferrer6:4 4:6 6:2
Benoit Paire – Marcel Granollers6:1 6:0

     [+] [-]

, 2013-05-17 17:52, pirms 11 gadiem
amazing!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-17 17:56, pirms 11 gadiem
Godīgi sakot pēc pirmā seta jau norakstīju Berdihu..

     [+] [-]

, 2013-05-17 18:40, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Kas notiek ar Džoko?
Sezonas sākumā Džoko teica, ka viņa galvenais mērķis ir vinnēt French Open.Vinnēja Montekarlo , bet tagad pirms Parīzes nav jāiespringst - vēl jo vairāk tāpēc, ka 1.ranga pozīcija nav apdraudēta.Nav jācīkstējas ar Nadalu tagad.Protams, ne jau tīšām zaudēja tamdēļ Berdiham , vnk kā sanāca, tā sanāca, par katru cenu uzvarēt necentās.Protams, tie ir tikai prātojumi un minējumi

     [+] [-]

, 2013-05-17 18:43, pirms 11 gadiem
iegāju ATP livescores, redzēju 6:2 un 5:2 (30:15 pie Dž serves) un nospriedu, ka tam gan viegla uzvara būs... bet re kā sanāca
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-17 20:35, pirms 11 gadiem
iLoVe92 rakstīja: Godīgi sakot pēc pirmā seta jau norakstīju Berdihu..
godīgi sakot jau pirms mača norakstīju Berdihu,bet malacis, ka uztaisīja tādu comeback pret Djoko, un beigās noturējās.

     [+] [-]

, 2013-05-18 01:33, pirms 11 gadiem
Nadaliņš var priecāties,lielākais viņa bieds ir atkal ārā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-18 17:36, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Viņš šādi izlaižot uzvaras no 6:2, 5:2, 30:15 pie savas serves ir jāmāk. Ja Džoko spēlēs pret Ernestu Garros, tad Gulbis var viņu uzvarēt. Domāju triumfēs Nadals, bet gribētos, lai uzvar Federers, Džokovičs vai Gulbis.
Es gribētu , lai uzvar Džoko , vai Gulbis (diezgan nereāli) vai Del Potro (pēc pēdējā laika snieguma skatoties ,arī diezgan nereāli ) .Domāju, ka Parīzē GS Džoko spēlēs pavisam savādāk un šādi neaizlaidīs mačus "pa burbuli" Citādi viņa galvenais šīs sezonas mērķis - vinnēt French Open pilnīgi noteikti paliks nepiepildīts.Bet šis ir vienīgais no GS, ko Nole vēl nav uzvarējis.

     [+] [-]

, 2013-05-18 20:16, pirms 11 gadiem
brīvību! rakstīja: Es gribētu , lai uzvar Džoko , vai Gulbis (diezgan nereāli) vai Del Potro (pēc pēdējā laika snieguma skatoties ,arī diezgan nereāli ) .Domāju, ka Parīzē GS Džoko spēlēs pavisam savādāk un šādi neaizlaidīs mačus "pa burbuli" Citādi viņa galvenais šīs sezonas mērķis - vinnēt French Open pilnīgi noteikti paliks nepiepildīts.Bet šis ir vienīgais no GS, ko Nole vēl nav uzvarējis.
Tieši manas domas.