Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" pievienojas Liverpūlei un piekto reizi sešu sezonu laikā spēlēs kausa finālā

Agris Suveizda

"Chelsea" pievienojas Liverpūlei un piekto reizi sešu sezonu laikā spēlēs kausa finālā
Rubens Loftuss-Čīks. Foto: EPA/Scanpix

Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa finālā iekļuvusi arī Londonas "Chelsea", kas šovakar Vemblijā divu galvaspilsētas klubu duelī ar 2:0 pārspēja "Crystal Palace" un pievienojās finālā "Liverpool", kas vakar ar 3:2 pieveica "Manchester City".

• Uzvaras vārtus 65. minūtē guva Rubens Loftuss-Čīks, kurš no 14 metriem trieca bumbu zem pārliktņa un guva pirmos vārtus sezonā. Pirmā puslaika vidū viņš nomainīja savainoto Mateo Kovačiču. Savukārt 76. minūtē pārsvaru dubultoja Meisons Maunts.

• "Chelsea" kausa finālā spēlēs trešo sezonu pēc kārtas, iepriekš piekāpjoties Londonas "Arsenal" (1:2) un "Leicester" (0:1). 2018. gadā "Chelsea" ar 1:0 pārspēja Mančestras "United" un izcīnīja astoto kausu kluba vēsturē – vairāk ir tikai "Arsenal" (14) un "Manchester United" (12).

• "Crystal Palace" piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas, taču pirms tam nebija zaudējusi septiņos mačos pēc kārtas (5-2-0).

• "Chelsea" šī bija pirmā tikšanās kausa sezonā ar Premjerlīgas klubu, taču divās kārtās londonieši pamanījās nokļūt iedzinēju lomā – trešās līgas klubs Plimutas "Argyle" mājās tika uzveikts tikai pagarinājumā (2:1), bet otrās spēcīgākās līgas klubs "Luton Town" viesos tika pieveikts galotnē (3:2).

• Arī "Crystal Palace" daudz tikās ar zemāku līgu komandām un pusfinālu sasniedza šādi – 2:1 pār "Milwall" (otrā līga), 2:0 pār "Hartlepool United" (ceturtā), 2:1 pār "Stoke" (otrā) un 4:0 pār "Everton" (augstākā). Trīs spēles tika aizvadītas mājās.

Anglijas Futbola asociācijas kausa pusfināli

SpēleRez.Vārtu guvēji
Man. City - Liverpool2:3 (0:3)Grīlišs 47' Silva 90'+1 - Konatē 9' Manē 17' 45'
Chelsea - Crystal Palace2:0 (0:0)Loftuss-Čīks 65' Maunts 76'

Anglijas Futbola asociācijas kausa spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.