Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

M.Podžus sasniedz pamatturnīru Štutgartē

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

M.Podžus sasniedz pamatturnīru Štutgartē
Mārtiņš Podžus

Paralēli lielajam tenisa Melburnā arvien aktīvāk jauno sezonu uzsāk citi Latvijas tenisisti. Tā Vācijas pilsētas Štutgartes „Future” pamatsacensības sasniedzis Mārtiņš Podžus, bet Andis Juška ar panākumu iesācis identiskas nozīmes turnīru Maskavā.

Juška sāk ar uzvaru Maskavā, 2.kārtā var sanākt Latvijas duelis

Otro nedēļu pēc kārtas Maskavas „Future” sacensībās (balvu fonds 10 000 ASV dolāru) startē Andis Juška un Deniss Pavlovs. Pagājušajā nedēļā viņi uzvarēja dubultspēļu sacensībās, bet vienspēlēs neizcēlās – Andim viena uzvara, Denisam neviena. Šīs nedēļas turnīrs kā pirmajam bija jāsāk Juškam (ATP 531.), kurš šodien ar 7:6(3), 6:4 pieveica mājinieku Sergeju Strelkovu (ATP 1486.) un nopelnīja vienu reitinga punktu. Rīt to pašu varēs izdarīt arī Pavlovs (ATP 664.), kurš tiksies ar citu krievu Aleksandru Perfilovu (ATP 1353.). Uzvaras gadījumā abi latvieši spēlēs savā starpā 2.kārtā.

Dubultspēļu turnīrā Juškas un Pavlova duets šonedēļ izlikts ar 2.numuru un cīņu par otro titulu uzsāks ar maču pret ukraini Staņislavu Poplavskiju un krievu Iļju Šatskiju. Šis mačs otrdien.

Mārtiņš Podžus izlauž ceļu uz pamatturnīru Štutgartē

Jauno sezonu sākuši dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podžus, piedaloties „Futere” sacensībās Vācijas pilsētā Štutgartē. Abiem turnīrs bija jāsāk no kvalifikācijas. Jānis gan apslima un zaudēja 1.kārtā – 4:6, 3:6 pret mājinieku Oskaru Otti (ATP 1855.). Tikmēr Mārtiņš, kura kontā jau ir viens reitinga punkts, prata izlauzties līdz pamatturnīram. 1.kārtā ar 6:4, 6:3 tika uzveikts rangā neesošais vācietis Marko Kiršners, bet tad ar 6:3, 6:3 uzveikts ranga 927.vietas īpašnieks Žans Cītsmans (Vācija). Izšķirošajā mačā par tikšanu pamatturnīrā Mārtiņam pretī stājās čehs Jans Kunciks (ATP 1159.), kurš arī uzveikts divos setos – 6:3, 6:4.

Reitinga punktus Mārtiņš vēl nav nopelnījis, bet pamatsacensību 1.kārtā viņš tiksies ar turnīra 7.numuru, horvātu Nikolu Mektiču (ATP 329.). Dubultspēļu turnīrā brāļi nespēlēs, bet Latvija būs pārstāvēta arī paralēli notiekošajā dāmu turnīrā. Diāna Marcinkeviča (WTA 361.) vienspēļu turnīrā ir sestās raketes godā un 1.kārtā spēlēs pret slovēnieti Anju Prislanu (WTA 501.), bet dubultspēlēs viņa kopā ar krievieti Aleksandru Artamonovu ir turnīra 3.numura statusā.

Ostapenko divi zaudējumi pirms „Australian Open”

Ja Ernests Gulbis „Australian Open” tenisa turnīru uzsāks jau šonakt, tad līdz jaunnedēļai vēl jāpaciešas 14 gadus vecajai Aļonai Ostapenko, kura debitēs junioru „Grand Slam” sacensībās. Lai gan vēl pirms dažām dienām mūsu jaunā tenisiste bija kvalifikācijas turnīra dalībnieču vidū (rangā šonedēļ 80.pozīcija), taču šobrīd viņai jau ir garantēta vieta pamatturnīrā.

Aizvadītās nedēļas nogalē Aļona iesildījās Melburnas kortiem ar startu otrās augstākās kategorijas turnīrā „Loy Yang Traralgon International 2012” Austrālijā. Dalībnieču sastāvs tajā arī ļoti spēcīgs, jo gandrīz visas labākās jaunās tenisistes „Australian Open” gatavojas tur. Vienspēlēs mūsu tenisistei pretiniekos ielozēja 17 gadus veco korejieti So-Ra Lī (junioru rangā 46., WTA rangā 683.vieta). Triju setu spēlē pārāka izrādījās pretiniece – 7:6(5), 4:6, 6:1. Tikmēr dubultspēlēs Aļona startēja duetā ar Valēriju Patjuku no Izraēlas. Līdzīgos divos setos viņas atzina ar 3.numuru izliktā Horvātijas sportistu dueta Iva Mekoveča un Donna Vekiča pārākumu – 6:7(5), 4:6.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page

  -1 [+] [-]

, 2012-01-17 09:52, pirms 12 gadiem
Aļona nu ir mūsu vienīgā cerība. Lieliska izdevība realizēt savas ambīcijas dzīvē.

     [+] [-]

, 2012-01-17 18:12, pirms 12 gadiem
Nu skatīsimies, ko Aļona paveiks Austrālijā, jo ar savu pļāpāšanu to latiņu viņa pacēlusi ļoti augstu.