Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2984, Did:0, useCase: 3

RVS/LU kapteine Kramēna: ''Uz Serbiju brauksim ar lielāku pārliecību''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

RVS/LU kapteine Kramēna: ''Uz Serbiju brauksim ar lielāku pārliecību''
Kristīne Kramēna. Foto: Ivan Golembiovský / bbonline.sk

LETA. Uz atbildes spēli Serbijā ar Stara Pazovas klubu "Jedinstvo" Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausa 1/16 fināla spēlē Rīgā "Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU) komanda dosies ar lielāku pārliecību, ka iespējams cīnīties ar šāda kalibra komandām, sarunā ar ziņu aģentūru LETA pēc spēles teica RVS/LU kapteine Kristīne Kramēna.

Jau ziņots, ka trešdien RVS/LU "Daugavas" sporta namā piekāpās Serbijas vienībai ar 0-3 (19:25, 16:25, 16:25).

"Uz Serbiju brauksim ar mazliet lielāku pārliecību, ka varam cīnīties ar šāda kalibra komandām, kā arī ar pozitīvām domām, kā mums komandā ierasts, un lielu entuziasmu," par atbildes spēli saka Kramēna, kura pirmo savstarpējo spēli noslēdza ar deviņiem gūtiem punktiem, tai skaitā divām netveramām servēm.

"Rezultātu pirmajā spēlē vērtēju pozitīvi, jo ir redzams, ka ir daudz, kur augt. Domāju, ka mēs šodien parādījām labu spēli un nevaram par to bēdāties vai dusmoties. Jābūt vēl emocionālākām un jārada vēl lielāks spiediens uz pretiniecēm. Tad būs arī labāks rezultāts," saka komandas kapteine.

Viņa piebilst, ka spiedienu uz pretiniecēm var radīt arī, gūstot punktus pēc savas serves, kā arī ātrāk gūt punktus, kad servē pretinieces. "Uzdevums pirms cīņas bija - spēlēt ātri un mēģināt izsekot līdzi pretiniecēm blokā un aizsardzībā, jo viņas ļoti mēģināja "izmētāt" mūsu bloku un izspēlēt dažādas kombinācijas, kas mums sarežģīja dzīvi," saka Kramēna. "Domāju, ka mums tas pa pusei sanāca."

Viņa stāsta, ka pretinieces ir izpētītas, un "jau bija zināms, ka būs grūti, ka būs sitieni grīdā, ka būs auguma pārsvars". Pašām labāk jānospēlē, bilst komandas kapteine. "Serbietes ļoti labi tika galā ar uzbrukumiem, kad mēs servējām. Viņas uzreiz varēja gūt punktu un tikt pie serves. Turklāt viņām izdevās to izdarīt ik pēc punkta, bet mums - ik pēc trijiem - četriem punktiem. Tāpēc arī mums punkti krājās lēnāk," uz atšķirību uzbrukumu jaudā norāda volejboliste.

No šīs spēles Latvijas izlases spēlētāja paņems līdzi labas atmiņas, "degsmi un vēlmi parādīt labāku sniegumu Serbijā", kā arī piepildītā sporta nama sniegto skatītāju atbalsta lādiņu.

Tieši Kramēna trešā seta sākumā parūpējās par spēles skatāmāko momentu, kad pēc jaudīga pretinieču uzbrukuma Latvijas izlases "libero" spēlētāja nospēlēja aizsardzībā, bumbai pēc tam lidojot serbiešu laukuma pusē. "Jedinstvo" spēlētājas tikai ar acīm pavadīja bumbu, kura piezemējās laukumā netālu no gala līnijas.

"Man pašai ļoti patika. Lielisks veids, kā gūt punktu. Tas bija pacilājoši," šo spēles epizodi labi atceras arī volejboliste. "Vienkārši mēģināju tikt pie tās bumbas aizsardzībā, un labi sanāca."

Atbildes spēle CEV Izaicinājuma kausā notiks trešdien Stara Pazovā, bet jau šodien, pulksten 15.30, RVS/LU komandu Rīgā gaida "Cewood" Latvijas kausa pusfināls ar "SuFA klubs"/"Daugavpils Universitāte" ("SuFA klubs"/DU), un uzvaras gadījumā sestdien būs jācīnās finālā.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā rīdzinieces pārspēja Slovākijas klubu Brusno "Pirane", viesos uzvarot ar 3-0 (25:21, 25:20, 25:19) un savā laukumā ar 3-2 (25:18, 22:25, 24:26, 25:16, 15:6).

"Jedinstvo" volejbolistes ir Serbijas superlīgas līderes un valsts kausa izcīņā iekļuvušas pusfinālā. Stara Pazovas komanda CEV Izaicinājuma kausu sāka no pamatturnīra jeb 1/16 fināla.

RVS komandai šis ir jau ceturtais gads CEV Izaicinājuma kausā. Rīdziniecēm līdz šim nebija izdevies pārvarēt pirmo kārtu. CEV Izaicinājuma kausā šajā sezonā startēja 60 sieviešu volejbola klubi. Izaicinājuma kauss Eiropā ir pēc spēka trešā ranga turnīrs aiz CEV Čempionu līgas un CEV kausa.

Izmantotie resursi:
LETA