Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Daugavas sporta namā "Rīgas Volejbola skola/LU" uzņems Serbijas līderi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daugavas sporta namā "Rīgas Volejbola skola/LU" uzņems Serbijas līderi
Rīgas Volejbola skola/LU. Foto: CEV

Sportacentrs.com tiešraidē plkst. 19:00 CEV "Challenge" kausa otrās kārtas pirmajā spēlē "Rīgas Volejbola skola/LU" spēkosies ar Serbijas čempionāta līdervienību Stara Pazovas "Jedinstvo". Pasākums notiks Daugavas sporta namā.

Latvijas čempionāta līdervienība RVS/LU atrodas ceturtajā vietā Baltijas līgā. "Jedinstvo" ieņem pirmo pozīciju Serbijas čempionātā ar desmit uzvarām desmit spēlēs un tagadējā kausā sāk ar otro kārtu.

"Šie būs lieli svētki Latvijas volejbola saimei," atzīst Rīgas kluba galvenais treneris Daniele Kaprioti. "Liels gods spēlēt pret tik augsta līmeņa komandu."

Rīgas komanda piedalījās CEV "Challenge" kausā arī iepriekšējās trijās sezonās un piedzīvoja trīs 0-3 un trīs 1-3. Savukārt šajā sezonā jau ir divas uzvaras.

Kā jau ziņots, pirmās kārtas pirmajā spēlē Rīgas komanda viesos pārspēja Slovākijas "Brusno" (25:21, 25:20, 25:19) un triumfēja arī mājās - 25:18, 22:25, 24:26, 25:16, 15:6.

No pagājušās sezonās eirokausiem Rīgas komandas sastāvā šosezon nav triju nozīmīgu spēlētāju (Vlada Pridatko, Lāsma Ozola, Terēze Hrapāne), toties klāt nākušas četras svarīgas volejbolistes (Megija Dambrehte, Līva Ēbere, Anna Rīta, Junora Vagele), savukārt galvenā trenera Pāvela Seļivanova vietā tagad ir Itālijas speciālists Daniele Kaprioti.

Latvijas galvaspilsētas komandas rindās ir tikai mūsu spēlētājas. No vadošajām rīdziniecēm vecākās ir Elīna Zvaigzne (22) un Adelīna Gerliņa (21), starp jaunākajām jāatzīmē Junora Vagele (18) un Anna Rīta (18), bet kā visjaunākā pozicionējas 15 gadīgā Līva Ēbere.

Starp pretinieču pamatspēlētājām ir trīs 2021. gada U20 pasaules vicečempiones Branka Tica, Isidora Kokareviča un Minja Osmajiča, kā arī Milica Medveda (libero) un četrus piecus gadus vecākās māsas Tamāra Miljeviča un Marija Miljeviča (cēlāja). Svarīga loma ir arī Katarinai Rodičai un vienīgajai leģionārei Minai Dragovičai (Melnkalne).

Sieviešu volejbolā Serbija ir lielvalsts, taču vietējā čempionātā tradicionāli spēlē tās, kuras kādu iemeslu dēļ nav devušās uz spēcīgākām līgām vai vienkārši peļņā.

Serbijas sieviešu volejbola izlase ir pēdējo divu pasaules čempionātu uzvarētāja (2022, 2018). Pasaules čempiones spēlē spēcīgos ārzemju klubos.

Lai iekļūtu CEV "Challenge" kausa astotdaļfinālā, jāuzvar divu spēļu summā. Atbildes mačs notiks 21. decembrī Serbijā.

Izmantotie resursi:
cev.eu

  +2 [+] [-]

, 2022-12-14 08:42, pirms gada
Būs grūti, bet jāparāda zobi un jāmēģina iekost!

  +1 [+] [-]

, 2022-12-14 09:49, pirms gada
Veiksmi meitenēm!

     [+] [-]

, 2022-12-14 13:35, pirms gada
vai tad tas sporta nams nebija avārijas stāvoklī