Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Neizglāba arī 1:1 Mančestrā. Biličs - pirmais atlaistais treneris Premjerlīgas sezonā

Agris Suveizda

Neizglāba arī 1:1 Mančestrā. Biličs - pirmais atlaistais treneris Premjerlīgas sezonā
Slavens Biličs. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola klubs "West Brom" pavēstījis par šķiršanos no komandas galvenā trenera Slavena Biliča un viņa asistentiem Deana Računicas, Danilo Butoroviča un Džuliana Diksa.

Klubs sīkākus komentārus savā paziņojumā nesniedza, taču par horvātu trenera atlaišanu mēļoja jau iepriekš. Vēl pirms vakardienas viesošanās pie "Manchester City" tika runāts, ka tā varētu būt viņa pēdējā spēle pie kluba stūres, un Biliču un viņa palīgus neizglāba pat neizšķirts 1:1.

Biličs par "West Brom" galveno treneri kļuva 2019. gada vasarā un palīdzēja Čempionātā jeb otrajā spēcīgākajā līgā izcīnīt otro vietu un atgriezties Premjerlīgā. Šīs sezonas sākums gan bijis neveiksmīgs – 13 spēlēs vienīgā uzvara svinēta pār pastarīti Šefīldas "United" (1:0), taču tai sekoja sakāve ar 1:5 pret "Crystal Palace" pirms deviņām dienām. "West Brom" ar septiņiem punktiem ieņem priekšpēdējo vietu un nākamo spēli aizvadīs svētdien pret Birmingemas "Aston Villa".

Horvāts ne tikai kļuvis par pirmo atbrīvoto treneri Premjerlīgas sezonā, bet arī tikai par otro atlaisto galveno treneri pandēmijas gada laikā – vasarā darbu zaudēja "Watford" vadītājs Naidžels Pīrsons. Biličs Premjerlīgā ir vadījis arī "West Ham", ko pārstāvēja arī kā spēlētājs, bet starp abiem Anglijas klubiem tika pēc piecu mēnešu darba tika atlaists no Saūda Arābijas "Al Ittihad". Biličs trenera karjerā ir strādājis arī ar Splitas "Hajduk", Horvātijas U21 un pieaugušo izlasi, Maskavas "Lokomotiv" un Stambulas "Besiktas".

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!

Izmantotie resursi:
https://www.wba.co.uk/news/club-sta...