Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Siliņš: "Latvijas izlase aug, nākotne izskatās labi"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Siliņš: "Latvijas izlase aug, nākotne izskatās labi"
Ojārs Siliņš un Mikaels Želabals
Foto: Time Out

"Mēs, Austrumeiropas bērni, esam mazliet nopietnāki, vairāk fokusējušies uz saviem mērķiem un vairāk esam gatavi strādāt, lai tos sasniegtu. Psiholoģiski esam stiprāki, iespējams, gatavi strādāt vairāk nekā amerikāņi," intervijā itāliešu žurnālam "Sportxpress" stāsta latviešu uzbrucējs Ojārs Siliņš, kurš jau sesto sezonu pārstāv Itālijas klubu "Grissin Bon Reggio Emilia".

"Daugavas Sporta nama" audzēknis (treneris Mārtiņš Fomins) Ojārs Siliņš Itālijā dzīvo jau sesto gadu, pārstāvot Redžo Emīlijas komandu un jau ceturto sezonu spēlē Itālijas A sērijā. Jaunākajā žurnāla "Sportsxpress" numurā izvietota intervija ar Siliņu septiņu lappušu garumā. Piedāvājam fragmentus no tās.

Par ULEB Eiropas kausu

"Zinu, ka spēlē pret "Le Mans" tribīnēs bija NBA skauti, bet mana motivācija tagad ir vēlēšanās vienkārši kļūt arvien labākam un labākam. Biju priecīgs par uzvaru, par savu darbību aizsardzībā un dažiem trīspunktniekiem, ko iemetu," Siliņš uzsvēra, ka labi ticis galā ar Francijas izlases uzbrucēja Mikela Želabala neitralizēšanu. "Eiropas kauss ir ļoti svarīgs, līmenis ir ļoti augsts, papildu motivācija nav nepieciešama. Varam spēlēt labi tad, ja katrs komandā izdara savu darbiņu."

Par savu attīstību

"Esmu veicis garu ceļu, lai tiktu līdz turienei, kur esmu šobrīd, bet joprojām man ir daudz, pie kā strādāt. Esmu priecīgs par savu attīstību, īpaši aizsardzībā. Tālāk virzos ar domu, ka savos 22 gados joprojām esmu tikai pašā sākumā. Man ir gan personiskie mērķi, gan komandas mērķi, ko jāsasniedz. Vienmēr esmu vēlējies kļūt par pilnīgu spēlētāju. Zinu, ka man jāuzbrūk vairāk, jāstrādā pie sava uzbrukuma dažādošanas un jāturpina kļūt labākam arī aizsardzībā."

Par treneru nozīmi komandā

"Ar treneri Maksu [Masimiljano Meneti] vienmēr bijis labi sastrādāties, viņš man ir daudz palīdzējis un devis padomus. Ar Devisu [Kanjardi, trenera asistents] strādāju kopš savas pirmās ierašanās Redžo, kad vēl biju jauniešu komandā, viņš vienmēr man ir daudz palīdzējis. Kopš šī gada treneru štābā ir arī Donāts [Slaņina], viņš bija lielisks spēlētājs un spēj dot daudz padomus. Visi trīs ir ļoti svarīgi ne tikai man, bet visai komandai."

Par dzīvi un līdzjutējiem Redžo

"Šis ir mans sestais gads Redžo Emīlijā, esmu kļuvis par vietējo. Jūtos labi, mums ir izcili līdzjutēji. Uz ielas vienmēr ir cilvēki, kas pasveicina un vēl veiksmīgu nākamo spēli. Tas ir ļoti patīkami. Pēdējās divās sezonās halle vienmēr ir izpārdota, tāpēc mājās spēlēt allaž ir ļoti patīkami. Spēlētājam līdzjutēju atbalsts ir ļoti svarīgs. Spiediens? Personiski es to nejūtu tik izteikti. Cilvēki grib, lai mēs spēlētu labi, un tā tam ir jābūt. Ja kāds kļūst nikns, kad zaudējam, arī tā jābūt, jo tas nozīmē, ka viņi tic mums un grib lai spēlējam labi."

Par darba kultūru

22 gadus vecais Siliņš tiek slavēts par savu darba kultūru, bet spēlētājs norāda, ka tā ir kopīga Baltijas tautu iezīme: "Tā ir daļa no mums, kas nākam no Austrumeiropas. To pierāda arī tādi spēlētāji kā [Rimants] Kaukēns un [Darjušs] Lavrinovičs, kuri ir kā etalons. Eiropā nav daudz labāku piemēru par viņiem. Mēs, Austrumeiropas bērni, esam mazliet nopietnāki, vairāk fokusējušies uz saviem mērķiem un vairāk esam gatavi strādāt, lai tos sasniegtu. Psiholoģiski esam stiprāki, iespējams, gatavi strādāt vairāk nekā amerikāņi. Lai komanda nepārtrauktu progresēt, tajā jābūt šādiem spēlētājiem."

Par izlasi, tās nākotni un Porziņģi

"Mums ir daudz spēlētāju, kas labi spēlē Eiropā un viens pat NBA. Mēs augam un mums ir lieliski nākotnes talanti. Iespējams, jau nākamgad spēlēsim olimpiskajā kvalifikācijā, bet arī nākotne pēc tam izskatās labi. [Kristaps] Porziņģis ir spēcīgs, īpaši mentālajā ziņā, viņš joprojām var kļūt daudz labāks, viņš ir labs puisis. Es nekad nešaubījos, ka viņš nonāks NBA. Viņam bija tāds mērķis, viņš to sasniedza un esmu drošs, ka turpinās progresēt."

204 centimetrus garais un 98 kilogramus smagais Ojārs Siliņš, kurš šosezon spēlē kā vieglā, tā spēka uzbrucēja pozīcijās, "Grissin Bon Reggio Emilia" sastāvā ir jau ceturto gadu. Šajā laikā latvietis bijis viens no kluba vēsturē lielāko panākumu kaldinātājiem – atgriešanās A sērijā, FIBA Izaicinājuma kausa izcīnīšana un Itālijas vicečempiones tituls. Pašam izdevies tikt pie A sērijas sezonas labākā aizsardzības spēlētāja atzinības, kā arī piesaistīt NBA klubu uzmanību. Pašreizējais līgums ar klubu basketbolistam beigsies pēc šīs sezonas.

Šajā sezonā komanda Itālijas čempionātā izcīnījusi četras uzvaras pirmajās septiņās spēlēs, ieņemot astoto pozīciju. ULEB Eiropas kausā pēc pirmā apļa ar trim uzvarām piecos mačos trešā vieta B grupā. Šonedēļ Eiropas kausa spēlē emīlieši viesosies Brindisi, lai tiktos ar vietējo "Enel" komandu. Mačs Latvijas valsts svētku dienā, 18. novembrī, sāksies pulksten 21:45.

Izmantotie resursi:
Sportxpress

Slēpts komentārs: MachimoI

  -1 [+] [-]

, 2015-11-16 19:03, pirms 8 gadiem
MachimoI rakstīja: "Tā ir daļa no mums, kas nākam no Austrumeiropas."

Interesanti, Siliņš ir dzimis Krievijā?
goeasteurope.about.com

  +1 [+] [-]

, 2015-11-16 19:04, pirms 8 gadiem
MachimoI rakstīja: "Tā ir daļa no mums, kas nākam no Austrumeiropas."

Interesanti, Siliņš ir dzimis Krievijā?
Kāpēc Krievijā? Vai tu domā, ka Latvija ir Eiropas centrs?

     [+] [-]

, 2015-11-16 20:11, pirms 8 gadiem
Sharps rakstīja: http://goeasteurope.about.com/od/easterneuropedestinations/ss/Countries-Of-Eastern-Europe.htm
maps.google.com

  -3 [+] [-]

, 2015-11-16 20:15, pirms 8 gadiem
bon'4a rakstīja: Kāpēc Krievijā? Vai tu domā, ka Latvija ir Eiropas centrs?
Nē, Latvija ir uz ziemeļiem no Eiropas centra.

Otrkārt, runa nav tikai par ģeogrāfiju. Runa ir par kultūru, mentalitāti. Siliņš pieminēja darba tikumu. Kāds tam sakars ar Austrumeiropu? Mēs esam pareizticīgie?

  +1 [+] [-]

, 2015-11-16 21:28, pirms 8 gadiem
MachimoI rakstīja: Nē, Latvija ir uz ziemeļiem no Eiropas centra.

Otrkārt, runa nav tikai par ģeogrāfiju. Runa ir par kultūru, mentalitāti. Siliņš pieminēja darba tikumu. Kāds tam sakars ar Austrumeiropu? Mēs esam pareizticīgie?
Varbūt kāds iedomājies, ka Latvija ir Eiropas vidienē? Nē - mēs esam Austrumeiropā un tā domā visi Viduseiropā. Pie mums ir atšķirīgs domāšanas veids, darba tikums, izdzīvošanas instinkts un vidējais ienākums uz vienu cilvēku. Taču tāpēc nav jābūt pareizticīgam, lai dzīvotu A-Eiropā.

  -1 [+] [-]

, 2015-11-16 21:42, pirms 8 gadiem
Obelix rakstīja: Varbūt kāds iedomājies, ka Latvija ir Eiropas vidienē? Nē - mēs esam Austrumeiropā un tā domā visi Viduseiropā. Pie mums ir atšķirīgs domāšanas veids, darba tikums, izdzīvošanas instinkts un vidējais ienākums uz vienu cilvēku. Taču tāpēc nav jābūt pareizticīgam, lai dzīvotu A-Eiropā.
Atver karti, atver kādu vēstures grāmatu, palasi kaut ko no kulturoloģijas. Īsāk sakot, nevajag dzīt sūdu, ja nav nekādas saprašanas par tēmu.

Ja kāds domā, ka mēs esam Āfrikā, tas mūs padara par afrikāņiem?

  +2 [+] [-]

, 2015-11-16 22:08, pirms 8 gadiem
Siliņš atteicās spēlēt izlasē it kā dēļ traumas ārstēšanas. 2 nedēļas pēc EČ šis jau vesels laida klubā. un tāds puisītis te runā par LV izlasi un perspektīvām.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-16 22:29, pirms 8 gadiem
MachimoI rakstīja: Atver karti, atver kādu vēstures grāmatu, palasi kaut ko no kulturoloģijas. Īsāk sakot, nevajag dzīt sūdu, ja nav nekādas saprašanas par tēmu.

Ja kāds domā, ka mēs esam Āfrikā, tas mūs padara par afrikāņiem?
Centrāleiropa mēs neesam,Ziemļeiropai pēc mentalitātes neatbilstam. Gribi to vai nē Latvija ir Austrumeiropas valsts,galējā ES austrumu robeža utt. Krievu domāšana mums ir tuvāka,kā zviedru vai dāņu,tāpat kā kultūra.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-17 09:55, pirms 8 gadiem
Ja nekad neizdosies komandā savākt visus labākos, tad tāpat turpinās mīcīties ap desmitnieka beigām.