Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marejs divos setos apspēlē Fereru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs divos setos apspēlē Fereru
Endijs Marejs
Foto: Reuters/Scanpix

Londonā notiekošo "ATP World Tour Finals" pirmdienas pēcpusdienā ar uzvaru sāka britu pirmais numurs Endijs Marejs, kurš divos setos ar rezultātu 6:4, 6:4 apspēlēja Davidu Fereru.

Ja pirmā spēļu diena pagāja sagrāvju zīmē, tad otrā sākās ar daudz interesantāku tenisu, un Endijs Marejs ar Davidu Fereru piedāvāja maču ar daudz garajām izspēlēm. Ferers 1. setā savu vienīgo breikbumbu ieguva jau pirmajā geimā, taču pārcentās ar "forehand" sitienu. Turpinājumā mazliet labāks bija Marejs, taču viņam bija nepieciešamas piecas breikbumbas un pretinieka palīdzība, lai tiktu pie breika. Ferers pie rezultāta 4:5 nenoturēja servi, šajā geimā pieļaujot divas dubultkļūdas, no kurām otrā bija setbumbas izspēlē.

2. sets sākās ar Ferera "sauso" breiku, turklāt Marejs nekvalitatīvā izpildījumā geimu pamanījās zaudēt, neskatoties uz to, ka pirmo servi trāpīja visos četros punktos. Marejs atspēlējās sestajā geimā, kurā ar "dropšotu" ieguva divas breikbumbas. Viņam vajadzēja realizēt jau pirmo, taču Marejs, kontrolējot izspēli, iesita tīklā ar "volley". Otrā iespēja gan tika izmantota, uzvarot 22 sitienu garā izspēlē, kas beidzās ar Ferera sitienu tīklā.

Spānis arī šajā setā servi nenosargāja, kad to nevarēja atļauties – pie rezultāta 4:5. Ferers šo geimu sāk ar savu astoto dubultkļūdu, turpinājumā divreiz kļūdījās ar "backhand" sitienu, un Marejs drīz varēja līksmot par pirmo uzvaru šonedēļ. Endijs šogad uzvarējis visos 60 mačos, kuros viņš tika pie panākuma 1. setā.

Marejs Fereru ļoti līdzīgā mačā uzveica aizpagājušajā nedēļā Parīzē, tur uzvarot ar rezultātu 6:4, 6:3. Arī toreiz Endijs 2. setā bija iedzinējos ar 1:3, Francijā spējot uzvarēt piecos geimos pēc kārtas. Arī šodien varēja notikt tieši tas pats, taču Marejs astoto geimu uzņemšanā zaudēja, esot priekšā ar 0:30.