Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2950, Did:0, useCase: 3

Girgensons par vārtiem: "Peterka pirms nomaiņas brīdināja, lai esmu gatavs piespēlei"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Girgensons par vārtiem: "Peterka pirms nomaiņas brīdināja, lai esmu gatavs piespēlei"
Zemgus Girgensons atzīmē vārtus. Foto: Buffalo Sabres

Sezonas pirmos vārtus Nacionālajā hokeja līgā (NHL) guvis Zemgus Girgensons, taču Bufalo "Sabres" savā laukumā ar 3:4 piekāpās Rūdolfa Balcera pārstāvētajai Floridas "Panthers". Stāstot par precīzo metienu, Girgensons uzteica komandas biedra Džona Džeisona Peterkas piespēli.

"Līdz beigām turējāmies kopā un cīnījāmies par uzvaru. Viņu vairākums bija labāks nekā mūsējais [2/6 pret 0/4], un tā arī bija galvenā atšķirība. Florida ir laba komanda, kas atrodas tabulas augšpusē, un viņu vairākums parasti ir labs. Tāpēc ir svarīgi nenopelnīt noraidījumus," pēc zaudējuma teica Zemgus Girgensons.

Latviešu uzbrucējs, kurš aizvada desmito sezonu Bufalo "Sabres" rindās, vārtus guva pirmās trešdaļas beigās, panākot izlīdzinājumu 2:2. Girgensons saņēma piespēli no Džona Džeisona Peterkas, kuram tā bija pirmā piespēle NHL karjerā, un trāpīja tālajā devītniekā.

"Pirms izgājām uz ledus, viņš pateica, lai esmu gatavs saņemt ripu jebkurā situācijā. Tāpēc zināju, ka nāks piespēle. Izcila piespēle!" smaidot par vārtiem teica Girgensons. Viņš NHL karjeras 547 spēlēs guvis 72 vārtus un sakrājis 157 punktus.

Girgensons pauda pārliecību, ka noslēdzošajā trešdaļā nevis "Panthers" spēle aizsardzībā bijusi pārliecinoša, bet gan "Sabres" hokejistiem trūkusi savstarpējā saprašanās. "Taču – ir tikai otrā spēle sezonā. Tā mums būs laba mācība."

Nākamo spēli latvieša pārstāvētā vienība aizvadīs izbraukumā – naktī uz trešdienu pulksten 4:00 pēc Latvijas laika pretī stāsies Konors Makdeivids, Leons Draizaitls un Edmontonas "Oilers".

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/sabres/video/ze...

     [+] [-]

, 2022-10-16 11:23, pirms 2 gadiem
Girgensons burtiski teica " before we went out there". Man škiet viņš runā par epizodi kad abi skrēja uzbrukumā. Tā dīvaini būtu pirms maiņas teit partnerim " Esi gatavs ripai!"