Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Ņujorka pārspēj Losandželosu un cīnīsies par iekļūšanu Pasaules sērijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Ņujorka pārspēj Losandželosu un cīnīsies par iekļūšanu Pasaules sērijā
Daniels Mērfijs (Nr.28)
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Ņujorkas "Mets" ar 3:2 pārspēja Losandželosas "Dodgers", tādējādi triumfējot Augstāko beisbola līgu (MLB) izslēgšanas spēļu divīziju kārtā.

Ņujorkas un Losandželosas komandu dueli gaidīja visa Ziemeļamerikas beisbola sabiedrība, jo tieši šīs sērijas piektajā mačā noskaidrotos pēdējā MLB izslēgšanas spēļu trešās kārtas, jeb līgu finālu dalībniece.

Cīņa kopumā bija, kā jau sēriju izšķirošajiem mačiem pienākas, sīva, par ko liecina arī minimālais gala rezultāts, tomēr visveiksmīgākie šajā spēlē bija ņujorkieši, bet par spēles varoni kļuva Daniels Mērfijs. Otrās bāzes spēlētājs vispirms iesita vienu punktu, tad, pirms tam nozogot bāzi, guva punktu pats, bet beigu beigās, sestajā iningā, raidīja bumbu ārpus laukuma un, kā noskaidrojās vēlāk, nodrošināja "Mets" komandai uzvaru gan spēlē, gan sērijā.

Jāpiebilst, ka šī bija jau trešā sezona pēc kārtas, kurā Losandželosas "Dodgers", kurus uzskata par vieniem no favorītiem uz čempionu titulu, nav spējuši iekļūt Pasaules sērijā. "Dodgers" nav uzvarējuši MLB čempionātā kopš 1988. gada.
Savukārt Ņujorkas komanda pirmo reizi kopš 2006. gada spēlēs Nacionālās līgas finālā.

Ņujorkas "Mets" pretinieki būs Čikāgas "Cubs", kuri savā sērijā ar 3:1 pārspēja šīs sezonas labāko MLB komandu, Sentluisas "Cardinals". Savukārt Amerikas līgas finālā tiksies Toronto "Blue Jays" un pagājušās sezonas līgas čempioni Kanzassitijas "Royals".

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...

  -1 [+] [-]

, 2015-10-16 13:17, pirms 9 gadiem
Vai pasaules sērijā piedalīsies kāds klubs no Eiropas, Āzijas, Āfrikas? Ja nē, kāda mārrutka pēc tās ir world series?

  +1 [+] [-]

, 2015-10-16 14:09, pirms 9 gadiem
Converse87 rakstīja: Vai pasaules sērijā piedalīsies kāds klubs no Eiropas, Āzijas, Āfrikas? Ja nē, kāda mārrutka pēc tās ir world series?
Uz šo brīdi MLB play-off komandās ir, ja nemaldos, 12 dažādu valstu pārstāvji. Z-Amerika, D-Amerika, Āzija, Austrālija.

Starp citu, arī NBA savus čempionus sauc par PASAULES ČEMPIONIEM. Lai gan viņu valstu pārstāvniecība konferenču finālu komandās nebija diži lielāka (fiksi pārskatot sastāvus tās pašas 10-12 valstis bija, bet varbūt kko neesmu pamanījis).

Grozi kā gribi, bet klubu līmenī šie čempionāti ir paši labākie, tāpēc, lai arī oficiāli tā viņus nevar nosaukt, neoficiāli tas atbilst īstenībai.

  -1 [+] [-]

, 2015-10-16 14:16, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Uz šo brīdi MLB play-off komandās ir, ja nemaldos, 12 dažādu valstu pārstāvji. Z-Amerika, D-Amerika, Āzija, Austrālija.

Starp citu, arī NBA savus čempionus sauc par PASAULES ČEMPIONIEM. Lai gan viņu valstu pārstāvniecība konferenču finālu komandās nebija diži lielāka (fiksi pārskatot sastāvus tās pašas 10-12 valstis bija, bet varbūt kko neesmu pamanījis).

Grozi kā gribi, bet klubu līmenī šie čempionāti ir paši labākie, tāpēc, lai arī oficiāli tā viņus nevar nosaukt, neoficiāli tas atbilst īstenībai.
Bija paklīdušas runas, ka nākotnē izveidos tādu, ka NBA Eiropas versiju. Kur finālos satiktos labākā Eiropas komanda pret labāko NBA komandu.

     [+] [-]

, 2015-10-16 14:42, pirms 9 gadiem
Converse87 rakstīja: Bija paklīdušas runas, ka nākotnē izveidos tādu, ka NBA Eiropas versiju. Kur finālos satiktos labākā Eiropas komanda pret labāko NBA komandu.
Klubu līmenī tāpat ir skaidrs kas ir kas un kuri čempionāti ir labākie. Tas, ka Eiropā ar šo "Pasaules čempioni" saprot kaut ko citu, nu... jā.

Starp citu, kad jāspēlē par īsto Pasaules čempionu titulu, tad beisbolā amerikāņiem nemaz tik labi neiet un Pasaules kausā (Pasaules beisbola klasikā) viņi 3 turnīros nemaz nav pie medaļām tikuši. OS un PČ viņiem gāja ļoti līdzīgi.

Un, atkal, no otras puses, klubu līmenī nav neviena čempionāta, kurš varētu ar ASV/Kanādas līgu cīnīties (Pat Japānas čempionāts ne). Tāpēc šajā gadījumā rīkot kaut kādus "starpgalaktiskos" čempionātus nav praktiskas jēgas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-16 16:01, pirms 9 gadiem
Slavens rokmūziķis rakstīja: Amerikāņi paši nereti smīkņā par to lielummāniju.
Nu tas jau ir vajadzīgs tik pašam MLB, NBA (NFL un NHL čempionus arī tā sauc, tač pēdējā laikā - ĻOTI reti), jo viņi paši saprota, ka... nu kas ir MLB? Parasta komercstruktūra, kas šodien ir, bet rīt nav... tāpēc arī viņu piešķirtais čempionu tituls ir tāds... šaubīgs. Nosaucot par Pasaules čempioniem, tas jau izklausās... OGOGO!

     [+] [-]

, 2015-10-16 18:02, pirms 9 gadiem
Neko daudz par beisbolu nezinu, bet par mets un cubs iespaids ka par tragikomiskiem luzeriem. + vel komanda no Kanadas ieks final 4. Laikam interesanta sezona viniem tur.

     [+] [-]

, 2015-10-16 21:02, pirms 9 gadiem
modests rakstīja: Neko daudz par beisbolu nezinu, bet par mets un cubs iespaids ka par tragikomiskiem luzeriem. + vel komanda no Kanadas ieks final 4. Laikam interesanta sezona viniem tur.
Ir jau tas teiciens, ko izmanto, kad grib īpaši ieriebt Cubs - šī komanda pēdējo titulu izcīnīja laikā, kad vēl pastāvēja Osmaņu impērija.

Bet nu gan Cubs, gan Mets savās pilsētās viennozīmīgi ir otrās komandas, tāpēc ir visai interesanti paskatīties kas no tā visa sanāks.

     [+] [-]

, 2015-10-17 19:41, pirms 9 gadiem
Nezināju, ka "Cubs" ir nomināli otrā komanda Čikāgā aiz "White Sox"...
Čikāgas ziemeļu puses iedzīvotāji nepiekritīs.
Par "Mets" - saprotami, bet man pašam liekas, ka "Yankees" ir pārāk izreklamēts zīmols. "Royals", "Pirates" - šādi klubi man imponē daudz vairāk.
Un šā gada līgu fināli ir lieliski - kaut kādas izmaiņas. Kaut šķiet, "Blue Jays" piem. ieguvuši pareizos spēlētājus Donaldsonu, Tulovicki...
Man labāk patiktu "Royals" pret "Cubs" World Series.
Starp citu, "Cubs" grib kaut daļēji piepildīt slavenās filmas "Atpakaļ uz nākotni" paredzējumu, he-he

     [+] [-]

, 2015-10-17 19:42, pirms 9 gadiem
Pie tam, visi 4 pāri palikušie klubi spēlē zilos kreklos (tumšajā variantā)...