Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Valmierieši centīsies reabilitēties mačā ar cēsniekiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Valmierieši centīsies reabilitēties mačā ar cēsniekiem
Gvido Lauga "FBK Valmiera" rindās debitēja ar diviem vārtu guvumiem
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgas mačā šovakar tiks aizvadīta viena spēle, kad pulksten 20:00 Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā sacentīsies pēdējo gadu principiālie pretinieki – “FBK Valmiera” uzņems Cēsu “Lekringu”. Spēle arī Sportacentrs.com

“FBK Valmiera” – “Lekrings” pulksten 20:00 Vidzemes Olimpiskajā centrā un Sportacentrs.com

Jauno sezonu komandas sākušas diametrāli pretēji, lai gan abas sacentās ar pagājušās sezonas divām vājākajām komandām. Ja cēsniekiem viesos neradās lielas problēmas, lai ar 13:1 saplosītu “Bausku”, tad valmierieši pirmajā nedēļā parūpējās par lielāko pārsteigumu negatīvajā ziņā, savās mājās ar rezultātu 6:9 piekāpjoties “RTU/Rockets” vienībai. Valmierieši tā arī neatrada pretzāles lieliskajai sāncenšu vārtsarga spēlei, kamēr paši savu cietoksni uz pusēm dalīja Agrim Rogainim un Arvim Kalniņam, kas klubam pievienojies starpsezonu periodā. Par labāko spēlētāju ar diviem vārtu guvumiem atzina Gvido Laugu, kurš pēc mača atzina, ka spēlētājiem vēl ir vajadzīgs laiks saspēlei, turklāt komandai ir pievienojies jauns treneris ar nedaudz savādāku skatījumu uz lietām.

Šeit gan jāpiezīmē, ka gan vienai, gan otrai komandai diezgan pamainījies sastāvs starpsezonu periodā. Turklāt interesanti, ka lielākā daļa izmaiņu saistītas ar nu jau bijušo Stalbes “Pārgaujas” klubu – cēsnieki savās rindās iekļāvuši četrus spēlētājus no šīs vienības, kamēr uz Valmieru pārcēlušies trīs spēlētāji un treneris Ingus Laiviņš. Domājams, ka tas jau tā pēdējo gadu principiālo spēkošanos starp Valmieras un Cēsu komandu padarīs vēl saistošāku un neprognozējamāku.

Cēsniekiem pārliecinošajā uzvarā Bauskā ļoti rezultatīvs bija Krišs Treimanis, kurš pēc pirmās nedēļas ar 5 (2+3) punktiem ir kļuvis par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju. Arī “Lekrings” savā spēlē deva iespēju abiem vārtsargiem spēlēt aptuveni pusi no spēles laika – šeit gan tas nebija nepārliecinošā snieguma dēļ, bet gan pieredzes iegūšanas nolūkā. Tā rezultātā Kārlis Grīntāls ar 100% atvairīto metienu pašlaik ir labākais vārtsargs līgā, lai gan vārtsargu hierarhijā vismaz pagājušajā sezonā viņam klubā priekšā bija Markuss Plūdums un Ričards Stivriņš. Plūdums, tāpat kā viens no potenciālajiem līderiem Olafs Zvīnis pirmajai spēlei Bauskā nebija pieteikts. Arī valmierieši pirmajā spēlē pret rīdziniekiem nebija optimālajā sastāvā, jo mačam nebija pieteikts komandas kapteinis Mārtiņš Broks un pieredzējušais aizsargs Krišs Lužinskis.

Pērn abās savstarpējās spēlēs pie panākuma tika cēsnieki, kas sezonas ievadā savās mājās triumfēja ar rezultātu 9:6, bet aprīlī Valmierā bija pārāki pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 6:5.

Kura komanda šovakar izcīnīs uzvaru?

  • 14

  • 37


     [+] [-]

, 2021-09-16 11:33, pirms 3 gadiem
Laiks Laiviņam rādīt vai šogad tēstā laiva būs spējīga peldēt. Paldies sportacentram par tiešraidi obligāti jāskatās šī titānu cīņa. Pārgauja 2 vs Pārgauja 3.

Prognozēšu VAL uzvaru ar 8-6, jo Laiviņš zinot tās Cēsu shēmas labāk kā šie paši 😈🏴‍☠️😈🏴‍☠️😈🏴‍☠️