Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Anglijas Premjerlīga atgriežas: Vai kādai komandai izdosies apturēt "City" dominanci?

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Anglijas Premjerlīga atgriežas: Vai kādai komandai izdosies apturēt "City" dominanci?
Ērlings Holanns un Premjerlīgas trofeja. Foto. Reuters. Scanpix

Anglijas Premjerlīgas 33. sezona sāksies jau šodien, kad plkst. 22:00 pēc Latvijas laika Mančestrā vietējā "United" uzņems Londonā bāzēto "Fulham". Šīs sezonas viens no centrālajiem jautājumiem – vai kādam beidzot izdosies no troņa gāzt Pepas Gvardiolas vadīto "Manchester City"?

2024./25. gada Premjerlīgas sezonas galvenā favorīte bukmeikeru vērtējumā ir neviena cita kā "Manchester City". Tā ir komanda, kas pagājušajā sezonā triumfēja ceturto reizi pēc kārtas, kļūstot par pirmo komandu Anglijas futbola vēsturē, kurai tas izdevies. Šķiet, ka komandai ir viss, lai triumfētu arī piekto reizi pēc kārtas, tāpēc liela loma šajā sezonā būs tieši komandas galvenā trenera un spēlētāju motivācijai.

Līdz šim esošā čempione iesaistījusies trīs nozīmīgos transfēros. No "Troyes" tā iegādājusies Savinju, savukārt komandu pametuši Serhio Gomess un Julians Alvaress. Argentīnieti "City" pārdeva Spānijas klubam "Atletico Madrid". Pārejas vērtība tiek lēsta 75 miljonu eiro apmērā.

Vai Londonas "Arsenal" ar trešo reizi izdosies apsteigt "City"? To mēs noskaidrosim vien sezonas izskaņā, tomēr ir skaidrs, ka lielgabalnieki ļoti vēlētos ar trešo piegājienu celt virs galvām Premjerlīgas čempionu trofeju. Pēdējo divu sezonu laikā tā bijusi visai tuvu šim godam, tomēr "City" abas reizes veica lielisku finiša spurtu jeb sezonas noslēguma fāzi. Pagājušajā sezonā "Arsenal" no "City" atpalika vien divus punktus, bet sezonu iepriekš piecus punktus.

"Arsenal", kas Premjerlīgā pēdējo reizi triumfēja 2003./04. gada sezonā, vasarā oficiāli iegādājās Dāvidu Raju no "Brentford", kā arī no Itālijas vienības "Bologna" nopirka centra aizsargu Rikardo Kalafjori. Komandu pameta Emils Smits Rouvs, kurš aizvadītajā sezonā īpaši pie teikšanas nespēja tikt. Viņš turpmāk sevi centīsies pierādīt "Fulham" vienībā.

Jauna ēra sākusies "Liverpool" vienībā. Jirgens Klops, kurš vienības galvenā trenera amatā stājās 2015. gadā, pagājušajā sezonā noslēdza darba attiecības ar "Liverpool". Klops gan līdzjutēju sirdīs paliks mūžīgi, jo tieši viņš bija tas treneris, kurš palīdzēja komandai lauzt 30 gadus ilgu lāstu un izcīnīt Premjerlīgas titulu. Klopa vietu jūnijā ieņēma holandietis Arne Slots. 45 gadus vecais speciālists Premjerlīgas klubu vadīs pirmo reizi karjerā.

Jāatzīst, ka pagājušajā sezonā "Liverpool" bija redzamas problēmas. Varbūt tieši trenera maiņa, jaunas vēsmas un idejas palīdzēs 2019./20. gada Premjerlīgas čempionei restartēt savu sniegumu un pacīnīties par titulu jaunajā sezonā. Bukmeikeru vērtējumā Liverpūles klubs ir trešajā vietā titula pretendentu sarakstā. Runājot par pārejām, komandu pametuši Žoels Matips, Tjago Alkantra un Fabio Karvalju, bet ievērojami jaunpienācēju komandai pagaidām nav.

Londonas "Chelsea", kas pagājušajā sezonā noslēdza Top6, šobrīd tiek prognozēta kā ceturtā komanda, kas iegūs ceļazīmi uz Čempionu līgu. Pagājušajā sezonā londonieši iesāka ļoti vāja, grozoties pa tabulas vidusdaļu, bet sezonas beigās spēja savu spēli sakārtot un noslēgt sezonu sestajā pozīcijā. Arī "Chelsea" vienībai, kas jau septiņus gadus nespēj pacīnīties par titulu, būs jauns treneris. Maurisio Početino vietā stājies Enzo Mareska, kurš ar "Leicester City" spēja atgriezties Premjerlīgā.

"Chelsea" rindās pamatīgi uzspīdēja Kols Palmers. 22 gadus vecais uzbrūkošā stila pussargs, kuru "Chlesea" aizvadītajā starpsezonā iegādājās no "City" (pāreja aptuveni 47 miljonu mārciņu liela), aizvadīja fantastisku sezonu. Palmers Premjerlīgā guva 22 vārtus un atdeva 11 rezultatīvas piespēles. Arī šosezon no Palmera gaida lielas lietas. "Chelsea" starpsezonā bija ļoti naska transfēru tirgū. Viens no lielākajiem ieguvumiem bija "Wolves" pussargs Pedru Netu. Tāpat šobrīd tiek runāts, ka komandai no "Atletico Madrid" varētu pievienoties Žuao Felikss.

Premjerlīgas titulētākā komanda "Manchester United", kas savu pēdējo titulu izcīnīja 2012./13. gada sezonā, vasarā iegādājusies tādus spēlētājus kā Džošua Zirkzē, Leniju Joro, Matisu de Lihtu un Nusairs Mezrāvi. Komanda nav starp galvenajām favorītēm uz titulu, bet savu aizvadītās sezonas rezultātu tai uzlabot nebūs pārāk grūti – "United" ieguva vien astoto vietu Anglijas augstākajā futbola līgā, aizvadot vienu no sliktākajām Premjerlīgas sezonām komandas vēsturē.

Aizvadītajā sezona komanda saskārās ar virkni savainojumu. Arī šobrīd situācija nav pateicīgākā, jo savainots ir jau pieminētais Joro, kurš nespēlēs aptuveni divus, trīs mēnešus. Tāpat savainots Rasmuss Hojlunds, Lūks Šo un citi. Hojlunds ierindā varētu atgriezties septembra vidū.

Pagājušajā sezonā Top4 ielauzās "Aston Villa", kas aiz sevis atstāja tādas vienības kā "Tottenham", "Chelsea", "Newcastle" un "Manchester United". Tās galvenais vilcējs bija un arī šajā sezonā būs Ollijs Votkinss, kurš aizvadītajā sezonā Premjerlīgā guva 19 vārtus un atdeva 13 rezultatīvas piespēles. "Aston Villa" gan šī būs izaicinājumiem pārpildīta sezona, jo tā spēlēs arī UEFA Čempionu līgā.

Arī "Tottenham" un "Newcastle" neapšaubāmi ir starp galvenajām pretendentēm uz vietu Premjerlīgas Top6. Ņūkāslai pēc teicamas 2022./23. gada sezonas, kurā tika izcīnīta ceturtā pozīcija, ir vēlme pierādīt, ka tās pagājušajā sezonā iegūtā septītā vieta nebija objektīva. Iespējams, ka nespēlēšana UEFA turnīros palīdzēs komandai cīnīties par ko vairāk Premjerlīgā. Arī "Tottenham" centīsies uzlabot aizvadītās sezonas rezultātu (5.vieta). Šī gan ir tā Premjerlīgas komanda, kura ir ļoti grūti paredzama. Komanda papildinājusi savas rindas ar rezultatīvo "Bournemouth" uzbrucēju Dominiku Solanki. "Tottenham" Anža Posteglu vadībā lieliski iesāka aizvadīto sezonu, bet tad apstājās.

Aizvadītajā sezonā no Anglijas augstākās futbola līgas izkrita "Sheffield United", "Burnley" un "Luton". Šo komandu vietas 2024./25. gada sezonā ieņems "Southampton", "Leicester City" un "Ipswich Town". 2015./16. gadā "Leicester City" negaidīti triumfēja Premjerlīgā, tad aizvadīja vēl trīs labas sezonas, bet 2023. gadā izkrita uz "Championship". Arī "Southampton" no Premjerlīgas izkrita 2023. gadā, tomēr tai bija nepieciešama tikai viena sezona, lai tajā atgrieztos. "Ipswich Town" Premjerlīgā atgriezusies pēc 22 gadu pārtraukuma. Vēl 2022./23. gada sezona komanda aizvadīja pēc spēka trešajā Anglijas līgā, bet divu gadu laikā tai izdevies atgriezties Premjerlīgā. Interesanti, ka viens no komandas īpašniekiem ir dziedātājs Eds Šīrans. Šīs vienības galvenais mērķis noteikti ir saglabāt vietu Premjerlīgā. Ipsvičas vienība aizvadītajā sezonā spēlēja ļoti skatāmu un uzbrūkošu futbolu – tai bija visvairāk gūto vārtu "Championship".

Anglijas Premjerlīga, 1. kārta

DatumsLaiksSpēle
16.08.22:00Man. United – Fulham
17.08.14:30Ipswich – Liverpool
17.08.17:00Arsenal – Wolves
17.08.17:00Everton - Brighton
17.08.17:00Newcastle - Southampton
17.08.17:00Nottingham – Bournemouth
17.08.19:30West Ham – Aston Villa
18.08.16:00Brentford – Crystal Palace
18.08.18:30Chelsea – Man. City
19.08.22:00Leicester City - Tottenham

Izmaiņas noteikumos

Premjerlīgā ieviesti arī pāris jauninājumi attiecībā un noteikumiem. Līga izveidojusi profilu platformā "X", kurā tiks ievietota reālā laika informācija par VAR lēmumiem (https://x.com/PLMatchCentre). Šajā kontā tiks sniegti faktu skaidrojumi par tiesnešu lēmumiem un VAR iesaisti. Tāpat turpmāk visiem stadionā sanākušajiem skatītājiem ekrānos tiks rādīts atkārtojums, kuru izskatīja VAR. Līdz šim tas nebija pieejams. Tiesa, šo atkārtojumu parādīs vien tad, kad lēmums jau būs pieņemts. Tāpat tiks ieviestas pusautomatizētas aizmugures stāvokļa fiksēšanas sistēmas, bet tas varētu notikt, kad sezona jau būs aptuveni pusē. Nelielas izmaiņas būs arī "spēlē ar roku". Ja bumba atsitīsies pret kādu citu ķermeņa daļu un tad pret roku, pārkāpums netiks fiksēts, pat tad, ja roka būs izstiepta prom no ķermeņa.

Kura komanda kļūs par 2024./25. gada Premjerlīgas sezonas čempioni?

  • 107

  • 90

  • 41

  • 10

  • 79

  • 9

  • 6

  • 5

  • 7


  -1 [+] [-]

, 2024-08-16 08:55, pirms mēneša
Ja attēlā redzamais Vikings būs ierindā, tad citiem zero.

     [+] [-]

, 2024-08-16 09:06, pirms mēneša
Villa Villa Villa!!!

     [+] [-]

, 2024-08-16 10:00, pirms mēneša
Vai kādam zināms, kā Go3 platformā iegādāties vienīgi Extra Sports paku par 12.99, bez nekādām papildus pakām? Vasaras sākumā tas vēl bija izdarāms, tagad šādas iespējas nav vai arī tā ir apslēpta.

     [+] [-]

, 2024-08-16 10:23, pirms mēneša
Juhāa, būs ko skatīties!😆

     [+] [-]

, 2024-08-16 10:28, pirms mēneša
Jā, Arsenal!!!!!

     [+] [-]

, 2024-08-16 10:33, pirms mēneša
Gribētos teikt jā, bet loģika saka - nē...
Slēpts komentārs: virslīga GOAT

  -3 [+] [-]

, 2024-08-16 10:39, pirms mēneša
Par lielu City!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2024-08-16 10:40, pirms mēneša
Ja City beidzot tiks atnemti punkti par FFP parkapumiem, tad viennozimigi bus jauns cempions un es liktu kartis uz Arsenal. It ka 2025 pienems lemumu saja jautajuma.
Bet tiri pec speka City joprojam favoriti, lai gan man skiet palikusi nedaudz vajaki pardodot Alvarezu uz Atletico.
Arsenals domaju bus limeni un cinisies par titulu atkal.
Liverpool - interesanti ka ies bez Klopa, man skiet tomer lejupslide gaidama.
Chelsea - miljons speletaji sapirkti pedeja laika un uz papira varetu izskatities draudigs sastavs, bet visi atceramies, cik nozelojami vini bija pag sezon. Varbut varetu tikt atpakal top4, ja beidzot izdodas atrast kimiju un treneris noskano visus pareizi.
Man Utd - neredzu nekadu pamatu baigajiem uzlabojumiem laukuma - lazarete jau pilna uz pirmajam spelem, mida nav papildinajumu, top4 jau bus liels sasniegums, bet nebrinisos, ja bus atkal drausmiga sezona, man nav ticiba, ka ETH ir istais treneris sai komandai.
Spurs - te nekas nemainisies domaju un trofeju kabinets ta ari paliks tukss un klats putekliem.
No parejam komandam West Ham labi papildinajusies un varetu pacinities par augstam vietam. Tapat Villa un Newcastle.

Kopuma vajadzetu but interesantai sezonai, ka jau specigakajai ligai pienakas daudzas komandas ir top top limeni un titulu nevienai komandai izcinit nebus viegli.

  -2 [+] [-]

, 2024-08-16 10:41, pirms mēneša
Kura komanda kļūs par 2023./24. gada Premjerlīgas sezonas čempioni?

????????????????

  -1 [+] [-]

, 2024-08-16 10:49, pirms mēneša
Come on City!

     [+] [-]

, 2024-08-16 10:57, pirms mēneša
Es nesen redzēju statistiku, ka Arsenal pagājušajā sezonā bija viena no komandām kurā bija vismazāk cietusi no savainojumiem. Gan vismazāk individuāli savainotie spēlētāji, gan kā komanda kopumā. Varbūt, jau ka fizio paveic savu darbu godam, taču tagad futbolā slodzes ir pamatīgas un kā jau katru sezonu, tieši šis faktors varētu noteikt uzvarētāju sezonas beigās.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-16 11:11, pirms mēneša
zaxx rakstīja: Jā, Arsenal!!!!!
Arsenāls ir tādi paši kā Daugavpils Virslīgā - kā vējš skrien, kā miets atduras. Un tā gadu no gada

     [+] [-]

, 2024-08-16 11:58, pirms mēneša
MazaFaka5 rakstīja: Arsenāls ir tādi paši kā Daugavpils Virslīgā - kā vējš skrien, kā miets atduras. Un tā gadu no gada
Paskatīsiemies ko tu klaun teiksi pēc šīs sezonas..

  -1 [+] [-]

, 2024-08-16 12:20, pirms mēneša
Tikai Manchester United

  -1 [+] [-]

, 2024-08-16 12:45, pirms mēneša
Galvenais jautājums, vai City spēlētājiem pietiks motivācijas? Bet, ja šī būs Pepa pēdājā sezona, tad gan jau uz last dance naratīva varēs nomitivēt.
Vēl jāpagaida kā transfēru logs noslēgsies. Tagad, kad Bobs notraumējās līdz decembrim, ticami, ka City kaut ko uzbrukumā vēl iepirks. Plus vēl varbūt Rodri dublieri un full backu.

     [+] [-]

, 2024-08-16 12:54, pirms mēneša
Es tikai pateikšu, ka MC un Pepe izdarīja kļūdu, kas ietekmēs nākošās 10 sezonas - pagājušās sezonas sākumā vajadzēja paturēt Palmeru, kurš lieliski aizvietotu novecojušo un traumēti de Bruini... varēja pat beļģi izdevîgi pārdot un MC nākošos 10 gadus būt zirgā.

     [+] [-]

, 2024-08-16 13:00, pirms mēneša
dakots rakstīja: Es tikai pateikšu, ka MC un Pepe izdarīja kļūdu, kas ietekmēs nākošās 10 sezonas - pagājušās sezonas sākumā vajadzēja paturēt Palmeru, kurš lieliski aizvietotu novecojušo un traumēti de Bruini... varēja pat beļģi izdevîgi pārdot un MC nākošos 10 gadus būt zirgā.
Kas ir Pepe un kāds viņam sakars ar City?

  -1 [+] [-]

, 2024-08-16 13:25, pirms mēneša
Kopš Scholes, Giggs, Ibrakadabra un C.Ronaldo aizgāja - neinteresē Premjerlīga.
Kad Shearer pameta futbolu nesenajā 2006. gadā, jau palika daudz neinteresantāk.

     [+] [-]

, 2024-08-16 13:32, pirms mēneša
West Ham

     [+] [-]

, 2024-08-16 13:38, pirms mēneša
Leitnants rakstīja: Kopš Scholes, Giggs, Ibrakadabra un C.Ronaldo aizgāja - neinteresē Premjerlīga.
Kad Shearer pameta futbolu nesenajā 2006. gadā, jau palika daudz neinteresantāk.
Ja man kaut kas neinteresē es netika nekomentēju to, bet vispār pat nelasu.

     [+] [-]

, 2024-08-16 14:15, pirms mēneša
Spēlēs MU, bet bilde par MC. ';

     [+] [-]

, 2024-08-16 14:19, pirms mēneša
zaxx rakstīja: Paskatīsiemies ko tu klaun teiksi pēc šīs sezonas..
To pašu ko pēc iepriekšējām sezonām! Turpinat gaidīt

     [+] [-]

, 2024-08-16 14:23, pirms mēneša
kura tv piedāvā anglijas līgu?

     [+] [-]

, 2024-08-16 16:00, pirms mēneša

     [+] [-]

, 2024-08-16 16:39, pirms mēneša
ziemeļi rakstīja: kura tv piedāvā anglijas līgu?
Latvijā oficiāli, un ne pa TV, tikai GO3 platformā. Šajā sezonā jāmaksā 25 eiro, jo nu bijusī Viaplay paka (13 eiro), ko pavasarī pārņēma Go3, izmetot Bundeslīgu, šosezon vairs nav nopērkama atsevišķi.

     [+] [-]

, 2024-08-16 20:04, pirms mēneša
Damm! Izskatās, Ka German Football Bundesliga šogad tikai Setanta sports 2/LV iekš Tet+ ??
Likās jau ka viņi būtu pa to laiku Viaplay izformèjuši un Paturējūši arī Bundesligu Go3, bet nekā! Pāris Matches gan rādija Go3 sport 2 last year.

     [+] [-]

, 2024-08-16 23:42, pirms mēneša
City pēc turzas, Erlands MVP
kā katru gadu