Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs zaudē Isneram, Marejs Berdiham

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs zaudē Isneram, Marejs Berdiham
Džons Isners otro reizi uzveicis Novaku Džokoviču
Foto: AFP/Scanpix

ATP ranga līderim Novakam Džokovičam šogad neizdosies izcīnīt trūkstošo "Masters 1000" titulu, jo Serbijas tenisists Sinsinati turnīra ceturtdaļfinālā ar 6:7(5), 6:3, 5:7 piekāpās ASV pirmajam numuram Džonam Isneram. Piektdien pusfinālā iekļuva arī Tomāšs Berdihs un Huans Martins Del Potro, pārspējot attiecīgi Endiju Mareju un Dmitriju Tursunovu.

Del Potro tiek galā ar nogurušo Tursunovu

Sinsinati turnīrā piektdien ļoti īpaša programma – pieci no astoņiem ceturtdaļfinālu dalībniekiem uzvarējuši pēdējos 34 "Grand Slam" turnīros. Pirmais no viņiem kortā devās Huans Martins Del Potro, kurš otro dienu pēc kārtas miegaini aizvadīja otro setu, tomēr mačā spēja uzvarēt – 6:4, 3:6, 6:1 pret Dmitrijs Tursunovs.

Pirmajā setā bija tikai viens breiks, kuru Del Potro ieguva jau trešajā geimā, kad pie pretinieka serves uzvarēja uz nulles. Otrajā setā labāks bija Tursunovs, kuram sākumā neizdevās realizēt breikbumbu, bet seta izskaņā palīdzēja Del Potro, vienkāršā situācijā iesitot tīklā. Tāpat kā ceturtdien pret Felisiano Lopesu, arī šodien argentīnietis otrajā setā spēlēja vāji un zaudēja ar 3:6.

Karjeras pirmo "Masters 1000" ceturtdaļfinālu no kvalifikācijas sasniegušajam Tursunovam trešajam setam spēka nepietika, un Del Potro zaudēja tikai vienu geimu. Visā mačā Del Potro panākums ar rezultātu 6:4, 3:6, 6:1. Ja pirmajos divos setos kopā Tursunovam bija tikai 15 nepiespiestās kļūdas, tad pēdējā setā vairāk nekā 20!

Del Potro ar pusfināla sasniegšanu atkārtojis savu labāko rezultātu Sinsinati. Pirms diviem gadiem mačā par iekļūšanu finālā Del Potro piekāpās Novakam Džokovičam. Šoreiz ar Serbijas tenisistu Huanam Martinam nebūs jāspēlē, jo Nole netika tālāk par ceturtdaļfinālu.

Džokovičam šokējošs fiasko pret Isneru

Ranga līderis zaudēja pirmo setu pret Džonu Isneru, amerikānim piekāpjoties taibreikā. Isners pie savas serves zaudēja tikai sešas izspēles, bet Džokovičam mača ievadā nācās atspēlēt divas breikbumbas, ko viņš paveica ar divām labām pirmajām servēm. Taibreikā vienīgais minibreiks pēc Džokoviča dubultkļūdas tika Isneram – 7:6(5).

2. seta pirmais geims ilga 12 minūtes, Džokovičs šajā laikā atspēlēja četras breikbumbas. Isners uzņemšanā demonstrēja sev neraksturīgi labu tenisu, taču ar to konkrētajā geimā bija par maz. Pirmo breikbumbu Novaks atspēlēja pie tīkla, nākamās divas ar servēm. Vislabākā iespēja Isneram bija pēdējās breikbumbas izspēlē, taču ilga sitienu apmaiņa no gala līnijas tika noslēgta ar sitienu autā. Neizbēgami Isners nākamajā geimā ar kļūdu sēriju zaudēja savu servi – 2:0 Džokoviča labā. Vēl vienu iespēju Isners sagaidīja septītajā geimā, taču jau atkal sitiens autā, noslēdzot garu izspēli. Džokovičam otrajā setā revanšs ar rezultātu 6:3.

Isners 3. seta otrajā geimā divreiz sodīja Džokoviča vājas otrās serves, tiekot pie breikbumbas. Vēlreiz uzbrūkot otrajai servei, sitiens autā. Septītajā geimā ar labu servi breiku novērsa Isners. Viss gāja uz to, ka seta uzvarētājs kļūs zināms taibreikā, taču pasaules pirmais numurs līdz tam netika. Džokovičs 12. geimā servi nenoturēja no 40:15 pārsvara. Džokovičs pie "vienādi" iesita tīklā, amerikānim uzdāvinoto mačbumbu pēc brīža atspēlējot ar eisu. Pēc tam sekoja Novaka dubultkļūda. Otrās mačbumbas izspēlē pirmās serves nebija, bet otrās serves izspēle beidzās ar šodien murgaini spēlējošā Džokoviča "bekhenda" sitienu tīklā – Isneram uzvara ar rezultātu 7:6(5), 3:6, 7:5.

Isners arī savu pirmo uzvaru pret Džokoviču guva "Masters 1000" turnīrā, Novaku pērn Indianvelsas pusfinālā pārspējot ar 7:6(7), 3:6, 7:6(5). Arī togad Džokovičs atradās ranga 1. vietā. Ja četras reizes Sinsinati finālā zaudējušais Džokovičs šogad būtu uzvarējis Ohaio notiekošajā turnīrā, viņa īpašumā būtu visi deviņi "Masters 1000" tituli. Isners Del Potro zaudējis visus četrus mačus.

Stabilais Berdihs uzveic Mareju

Nospēlējis divus kvalitatīvus mačus iepriekšējās kārtās, ceturtdaļfinālā vājš bija divkārtējais čempions Endijs Marejs, kurš sesto reizi desmit mačos (4-6) piekāpās Čehijas pirmajam numuram Tomāšam Berdiham – 3:6, 4:6.

Pirmā seta ievadā abiem bija breika iespējas, taču pretinieka servēšana kombinācijā ar paša kļūdām liedza gūt panākumu. Endijs astoto geimu (pie savas serves) pabeidza ar "forehand" sitienu tīklā, un Berdihs pēc tam viegli pabeidza pirmo setu. Berdihs 2. seta otrajā geimā novērsa trīs breikbumbas, bet pēc tam pats nobreikoja pretinieku, iegūstot seta un breika pārsvaru. Tomāšs spēlēja lielisku tenisu, kamēr Marejam regulāri pietrūka dažu centimetru vai kripatiņas pacietības.

Berdiha pusfināla pretinieks noskaidrosies nakts spēlē, kurā plkst. 2:00 šogad uz "hard" seguma bez zaudējumiem spēlējošais Rafaels Nadals sacentīsies ar pieckārtējo čempionu Rodžeru Federeru.

"Western & Southern Open", ATP "Masters 1000" turnīrs Sinsinati

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
John Isner – (1) Novak Djokovic7:6(5) 3:6 7:5
(6) Tomas Berdych – (2) Andy Murray6:3 6:4
(4) Rafael Nadal – (5) Roger Federerplkst. 2:00
(7) Juan Martin Del Potro – Dmitry Tursunov6:4 3:6 6:1

     [+] [-]

, 2013-08-16 23:06, pirms 11 gadiem
Tas koeficients.. toto.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-16 23:08, pirms 11 gadiem
6:7(5), 3:6, 5:7....Sinsinati jau līdz 3 setu uzvarām spēlē?

  -1 [+] [-]

, 2013-08-16 23:08, pirms 11 gadiem
"Džons Isners otro nedēļu pēc kārtas spēlēs finālā"

Vēl jau finālā nav ticis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-16 23:33, pirms 11 gadiem
Cerams, pirmie 2 numuri domās ir NY. Savādāk Rafa sprinta tempā tiks atpakaļ #1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-16 23:47, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Isnera spēli beidzot ir prieks skatīties. Man patika!
Tāpat Berdihs nesabruka pie mazākās pretestības. Marejam nebij iespēju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-17 00:18, pirms 11 gadiem
labi ka Tursunovs zaudēja, citādi Ernijam sarežģītos iespēja tikt izsētajos.

  +3 [+] [-]

, 2013-08-17 04:36, pirms 11 gadiem
Mača Federers-Nadals pirmie divi seti - neticami kvalitatīvs, lielisks teniss, īsts tenisa paraugmačs.3,setam Rodžeram ,acimredzami, nepietika spēka un dominēja Rafa.Vienalga - Mačs ar lielo burtu.
Tādu Isneru vēl nebiju redzējusi.Ja viņš tādu tenisu spēlēs arī 1/2 fin., Huanam Martinam (ja viņš turpinās laiku pa laikam "iemigt" mača laikā) , diemžēl nav variantu.Ak, kaut man nebūtu taisnība!Delpo!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-17 18:46, pirms 11 gadiem
Isners malacis! Cerams, ka drīz notiks izmaiņas ranga galvgalī.