Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Pēc brīvdienas "Tour de France" 18. posmā Neilands un Skujiņš ieņem 43. un 86. vietu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pēc brīvdienas "Tour de France" 18. posmā Neilands un Skujiņš ieņem 43. un 86. vietu
Krists Neilands. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

LETA--AFP. Beļģijas sprinteris Jaspers Filipsens otrdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 16. posmā, tiekot pie trešā panākuma šī gada tūrē, kamēr latviešu riteņbraucēji Krists Neilands un Toms Skujiņš finišēja attiecīgi 43. un 86. pozīcijā.

Otrdien pēc sacensību pēdējās brīvdienas riteņbraucēji Francijas dienvidos mēroja 188,6 kilometrus ar vienu ceturtās kategorijas kāpumu. Šis, visticamāk, bija pēdējais posms, kurā par uzvaru varēja cīnīties sprinteri.

Finišā par uzvaru nevarēja iesaistīties pašreizējais sprinteru ieskaites līderis Eritrejas riteņbraucējs Biniams Girmajs ("Intermarche - Wanty"), kurš pāris kilometrus pirms galapunkta krita. Spurtā nepārspēts bija viņa tuvākais konkurents Filipsens ("Alpecin - Deceuninck"), pirmajā trijniekā finišējot arī vācietim Filam Bauhausam ("Bahrain - Victorious") un norvēģim Aleksanderam Kristofam ("Uno-X Mobility").

Pirmie 29 riteņbraucēji posmu noslēdza četrās stundās 11 minūtēs un 27 sekundēs, Neilands ("Israel - Premier Tech") zaudēja 40 sekundes un Skujiņš ("Lidl - Trek") atpalika 57 sekundes. Divi latviešu komandas biedri attiecīgi vācietis Paskāls Akermans un Raiens Gibonss no Dienvidāfrikas Republikas finišēja pirmajā desmitniekā, izcīnot sesto un devīto pozīciju.

Līderpozīcijā esošo slovēni Tadeju Pogačaru (UAE) un dāni Jonasu Vingegordu ("Visma/Lease a Bike") tagad šķir trīs minūtes un 34 sekundes. Skujiņš atpaliek gandrīz divas stundas un ir 41. vietā, bet Neilands zaudē vairāk nekā divarpus stundas un ir 59. pozīcijā.

Drošības un loģistikas apsvērumu dēļ, kas saistīti ar 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, Francijas tūre noslēgsies Nicā, nevis Parīzē. Velobrauciena laikā riteņbraucēji mēros 3492 kilometrus.

Skujiņš startē savā sestajā "Tour de France" velobraucienā, bet Neilands prestižajā velobraucienā piedalās ceturto reizi.

Pēdējos divus gadus pēc kārtas "Tour de France" nepārspēts ir bijis dāņu riteņbraucējs Jonass Vingegords.