Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Lielbritānijas riteņbraucējam Jeitsam pirmā vieta "Vuelta a Espana" devītajā posmā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Lielbritānijas riteņbraucējam Jeitsam pirmā vieta "Vuelta a Espana" devītajā posmā
Adams Jeitss. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Lielbritānijas riteņbraucējs Adams Jeitss svētdien, pavadot teju 60 kilometrus vienatnē, uzvarēja daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" devītajā posmā.

Svētdien riteņbraucēji mēroja 178,5 kilometrus, pārvarot trīs pirmās kategorijas kāpumus.

Jeitam (UAE) padevās izrāviens 58 kilometrus līdz finišam un atlikušajā distances daļā neviens no konkurentiem vairs nespēja viņu apsteigt. Lielbritānijas riteņbraucējs finišu sasniedza pēc četrās stundām 42 minūtēm un 28 sekundēm.

Otrais, atpaliekot no Jeitsa minūti un 39 sekundes, bija ekvadorietis Ričards Karapass ("EF Education - EasyPost"), kamēr kopvērtējuma līderis austrālietis Bens O'Konors ("Decathlon AG2R La Mondiale Team") piekāpās trīs minūtes un 45 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

Kopvērtējumā pirmo vietu saglabāja O'Konors, kurš par trim minūtēm un 53 sekundēm apsteidz slovēni Primožu Rogliču ("Red Bull - BORA - hansgrohe") un vēl par četrām minūtēm un 32 sekundēm - Karapasu.

79. "Vuelta a Espana" velobraucienā riteņbraucēji 21 posmā veiks vairāk nekā 3300 kilometru.

Pērn par čempionu kļuva ASV riteņbraucējs Seps Kuss, kļūstot par otro amerikāni, kuram izdevies uzvarēt "Vuelta a Espana" kopvērtējumā.

Latvijas riteņbraucēji šogad "Vuela a Espana" nepiedalās.

Izmantotie resursi:
LETA