Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Mesi: "2:0 būtu par daudz. 2:1 pret Bosniju ir godīgs iznākums"

Rolands Eliņš

Mesi: "2:0 būtu par daudz. 2:1 pret Bosniju ir godīgs iznākums"
Lionels Mesi
Foto: LaPresse/Scanpix

Šīs nakts mačā pret Bosniju un Hercegovinu uzvaras vārtus guva Argentīnas superzvaigzne Lionels Mesi, nodrošinot tai smagu uzvaru ar 2:1. Pēc spēles Mesi sacīja, ka viņa gūtie vārti bijis milzīgs atvieglojums, jo mačs draudējis nosvērties pretinieku pusē, savukārt Bosnijas izlases treneris uzsvēra, ka šis nav bijis viņa izlases svarīgākais mačs F apakšgrupā.

" Tas ir normāli, ka turnīra sākumā ir šaubas," izteicies Lionels Mesi. "Tas bija pirmais mačs, bijām satraukti un nervozi. Svarīgākais bija uzvarēt, un mēs to izdarījām, turklāt pret lielisku komandu. Ļāvām viņiem spēlēt pirmajā puslaikā, atdevām bumbu, kas padarīja grūtus mūsu uzbrukumus, jo nācās tos sākt no dziļas aizsardzības."

"Otrie vārti bija milzīgs atvieglojums visai mūsu komandai, jo spēle palika arvien grūtāka," turpināja Mesi. "Arī man tas bija īpašs brīdis. Mani apmierina rezultāts un veids, kā spēlējām daļu no spēles. Taču taisnība, ka dažbrīd mēs izgāzāmies, daļēji arī manu kļūdu dēļ. Rezultāts 2:0 mums būtu bijis pārāk labvēlīgs, ņemot vērā, kā mēs nospēlējām. Domāju, ka 2:1 ir godīgs iznākums."

Argentīnas izlases treneris Alehandro Sabella uzsvēra, ka otrajā puslaikā izdevies daudz labāk izmantot Mesi prasmes: "Pēc puslaika izdarītās maiņas bija domātas, lai uzlabotu Mesi sniegumu. Tiklīdz laukumā parādījās Gonsalo Igvains, Mesi bija vairāk sadarbības iespēju un varējām parādīt to spēli, ar kādu Argentīna pazīstama. Domāju, ka pirmajā puslaikā mēs kontrolējām bosniešu komandu, taču ar to un bumbas pārvaldīšanu bija par maz." Mača beigās laukumu klibodams atstāja Serhio Agvero, taču Sabella noraidīja traumas iespēju: "Viņš vienkārši bija noguris. Tobrīd vairs nebija palicis daudz spēles laika, un es Agvero vēlējos nomainīt jau pie rezultāta 2:0."

Lionela Mesi zvaigznes statusu novērtēja arī Bosnijas treneris Safets Susičs, kurš atzina savu vēlmi likt aizsargiem viņu segt īpaši un nelaist pie bumbas: "Taču tas būtu bijis neiespējami. Nevēlējos piespiest kādu no saviem futbolistiem spēlēt uz brīdinājuma robežas. Devu viņam (Mesi) nelielu brīvību, taču norādīju saviem futbolistiem, lai aktīvi presingo un cenšas nepārkāpt noteikumus. Zinām, ka viņš var iesist trīs un četrus vārtus vienā mačā."

Susičs nekautrējās atzīt acīmredzamo, proti, ka šī nav bijusi svarīgākā grupu turnīra spēle: "Teicu spēlētājiem, ka varam atļauties zaudēt, bet ne ar lielu vārtu starpību. To arī izdarījām. Mūsu sāncenši par otro vietu grupā ir Irāna un Nigērija. Droši vien mums vajadzēs gūt sešus punktus, taču, ja Argentīna uzvar visos trīs mačos, var pietikt arī ar četriem."

Bosnijas izlases pussargs Zvezdans Misimovičs augstu novērtēja Argentīnas spēku, taču piebilda, ka pēc ātri ielaistajiem vārtiem Bosnija spēlējusi ļoti labi, pat labāk nekā pretiniece, tiesa, otrajā puslaikā veiktās taktikas izmaiņas nosvērušas pārsvaru Argentīnas pusē. Bet uz maiņu nākušais aizsargs Hariss Meduņanins atzina, ka Lionelu Mesi spējīgs apturēt vien Lionels Mesi: "Teju stundu viņš bija kluss, taču brīdī, kad bija vajadzīgs, Mesi piecēlās un parādīja savu klasi."

Savukārt izlases kapteinis Emirs Spahičs paziņojis, ka pēc šī turnīra plāno noslēgt savu karjeru, lai arī viņam vēl ir spēkā esošs līgums ar Leverkūzenes "Bayer"."Visu karjeru sapņoju par šo čempionātu," sacījis Spahičs. "Atdevu visus savus spēkus, lai uzspēlētu Brazīlijā. Nezinu, par ko vēl varu sapņot, līdz ar to plāni par karjeras noslēgšanu ir visai nopietni."

Izmantotie resursi:
Goal.com
ИТАР-ТАСС - Новости в России и мире
Football News and Scores - ESPN FC

  -3 [+] [-]

, 2014-06-16 09:57, pirms 10 gadiem
Argentīna zaudēs punktus grupā. Jautājums ir, pret ko?

     [+] [-]

, 2014-06-16 10:23, pirms 10 gadiem
arrived rakstīja: Argentīna zaudēs punktus grupā. Jautājums ir, pret ko?
nez nez.. pret Irānu ka zaudēs galīgi neticās. Tad vienīgi Nigērija, bet Argentīna spēlēs visticamāk līdzīgi kā pret Bosniešiem un domājams, ka ar to ar var pietikt, lai Nigēriešus uzvarētu

     [+] [-]

, 2014-06-16 10:31, pirms 10 gadiem
Protams , ka godīgs. Bosnija bija pelnījusi gūt vismaz vienus vārtus.

Kaut gan man patīk arī Nigērija , ceru , ka Bosnija izkļūs no grupas , manuprāt , ļoti simpātiska debitante.

  +3 [+] [-]

, 2014-06-16 10:31, pirms 10 gadiem
Bogey rakstīja: nez nez.. pret Irānu ka zaudēs galīgi neticās. Tad vienīgi Nigērija, bet Argentīna spēlēs visticamāk līdzīgi kā pret Bosniešiem un domājams, ka ar to ar var pietikt, lai Nigēriešus uzvarētu
Visticamāk, ka pret Nigēriju neizšķirts.
Galīgi nepārliecina Argentīnas spēle, individuāli, protams, viņi ir spēcīgi, bet kā komanda šobrīd nerāda to labāko spēli.

Dzīvosim, redzēsim.

  +2 [+] [-]

, 2014-06-16 10:48, pirms 10 gadiem
arrived rakstīja: Visticamāk, ka pret Nigēriju neizšķirts.
Galīgi nepārliecina Argentīnas spēle, individuāli, protams, viņi ir spēcīgi, bet kā komanda šobrīd nerāda to labāko spēli.

Dzīvosim, redzēsim.
Domajams gan, ka pret Nigeriju, jo uzvares Iraanu un tad pirms 1/8 finaala atpuutinaas liiderus, vienkaarshi!
Argentiinai ir liels potenciaals, ieskriesies, to mees redzeesim!

  +1 [+] [-]

, 2014-06-16 10:49, pirms 10 gadiem
arrived rakstīja: Visticamāk, ka pret Nigēriju neizšķirts.
Galīgi nepārliecina Argentīnas spēle, individuāli, protams, viņi ir spēcīgi, bet kā komanda šobrīd nerāda to labāko spēli.

Dzīvosim, redzēsim.
Pilnībā piekrītu, bet domāju, ka Argentīnas lielākais mīnuss ir tas, ka viņi sāk spēlēt tikai tad, kad ir zaudētājos.. kad būs zaudētājos, domāju, ka mēs ar redzēsim īsto Argentīnu. Vienīgais viņi var kārtējo reizi nepaspēt atspēlēties un pāragri izkrist.

     [+] [-]

, 2014-06-16 17:19, pirms 10 gadiem
It kā Argentīna nespēlēja pārāk spilgti, tomēr lielākoties turēja spēli savās rokās. Un bosnieši nav nekāda Hondurasa vai tml. Parasti čempionātā tālu tiek tie, kas spēlē tieši tik daudz, lai uzvarētu, jo turnīrs ir garš. Un Argentīnai ir Nr.10, kas var jebkuru līdzvērtīgu spēli noslēgt par labu Argentīnai, līdzīgi kā PČ 1986 un PČ 1990, vai kā Francijai bija Zidans. Varbūt beidzot Argentīnai pa ilgiem laikiem sanāks?

  -1 [+] [-]

, 2014-06-16 18:38, pirms 10 gadiem
1-1 būtu godīgāks