Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Federers Hallē izcīna pirmo titulu šogad, Marejs uzvar Londonā

Federers Hallē izcīna pirmo titulu šogad, Marejs uzvar Londonā
Endijs Marejs
Foto: AFP/Scanpix

Ar Šveices tenisista Rodžera Federera triumfu noslēgušās "ATP Tour 250" sacensības Hallē (Vācija). Federers pret krievu Mihailu Južniju atspēlējās no seta deficīta un svinēja uzvaru ar 6:7(5), 6:3, 6:4. Šveicietis tādējādi kļuva par seškārtējo Halles čempionu. Tikmēr Londonas "Aegon Championships" sacensībās pēc muguras savainojuma izārstēšanas uzvarēja Endijs Marejs.

Federeram 77. tituls karjerā

Vakar Halles pusfinālos Rodžers Federers (ATP 3.) uzveica pagājušā gada čempionu, mājinieku Tomiju Hāsu (pērn šie abi tenisisti tikās finālā, kurā labāks izrādijās vācietis). Šodien, lai arī Hāss uzvarēja pirmo setu, nākamajos divos "Fedex" bija pārliecinoši labāks - 3:6, 6:3, 6:4. Par otru finālistu kļuva neizliktais Mihails Južnijs (ATP 29.), kurš negaidīti viegli tika galā ar francūzi Rišāru Gaskē - 6:3, 6:2.

Šodien fināls sākās ar Federera uzbrukumiem pie krieva serves, kas jau pirmajā geimā mača favorītam deva kopsummā četras breikbumbas (pirmās trīs pie 0:40). Južnijam visas izdevās atspēlēt, liekot lietā servi. Sets pagāja līdzīgā cīņā, abiem tenisistiem labi servējot. Gan Federeram (11. geimā), gan Južnijam (12. geimā) bija iespēja setu pavērst par labu sev, taču abi neizmantoja pa vienai breikbumbai un viss nonāca līdz taibreikam. Tajā pirmo minibreiku pie 3:3 guva krievs, kurš sagaidīja Rodžera kļūdu no kreisās. Šveicietis gan ātri atguvās, realizējot ļoti grūtu sitienu pa līniju. Pie 5:5 Južnijs teicami uzbruka ar "bekhenda" sitienu, atkal nonākot vadībā un izraujot uzvaru setā - 7:6(5).

Spēles turpinājumā Federers uzlaboja savu sniegumu, gan otrajā, gan trešajā setā zaudējot kopā vien astoņus punktus pie savas serves. Južnijs abos setos aizvadīja pa vienam sliktam geimam pie savas serves, ar ko pietika, lai zaudētu spēli. Otrā seta astotajā geimā Južnijs pieļāva trīs nepiespiestās kļūdas un servi zaudēja uz nulles. Līdzīgi notika arī trešā seta septītajā geimā, kurā krievs atkal pieļāva trīs kļūdas, pašam servējot. Mača gala rezultāts - 6:7(5), 6:3, 6:4.

"Es biju apmierināts ar savu spēli pēdējo desmit mēnešu laikā, taču neizcīnīju šajā posmā nevienu titulu, jo citi vienkārši bija labāki. Šonedēļ mana spēle beidzot nostrādāja," pēc fināla sacīja Federers.

31 gadus vecais Rodžers Federers ticis pie pirmā ATP titula šogad (pēdējais bija 2012. gada augustā Sinsinati). Kopā Hallē viņš jau viņš jau sesto reizi kļuva par čempionu, bet karjerā tas Rodžeram ir 77. tituls. Titulu skaita ziņā Federers noķēris Džonu Makinroju un tagad dala trešo vietu. Pirmajā vietā ar 109 kausiem ir amerikānis Džimijs Konorss.

Par uzvaru Hallē šveicietim pienākas 250 reitinga punkti un 123 400 eiro. Južnijam nāksies samierināties ar 150 ranga punktiem un 65 000 eiro.

Marejam "hat-trick" Londonā

Pasaules otrā rakete skots Endijs Marejs izcīnījis trešo "Aegon Championships" titulu. Jāatzīmē, ka šis Endijam ir atgriešanās turnīrs pēc "French Open" izlaišanas (muguras savainojuma dēļ). Lai arī šodien spēle lietus dēļ aizkavējās par vairākām stundām, tas netraucēja Marejam trīs setos ar 5:7, 7:5, 6:3 apspēlēt pagājušā gada čempionu Marinu Čiliču (ATP 12.) no Horvātijas. Pirmajā setā mājinieks izlaida 3:0 pārsvaru, zaudējot to ar 5:7. Ja pirmajā partijā Ciličam bija astoņas breikbumbas (divas izmantoja), tad mača turpinājumā pie iespējām horvāts vairāk netika.

Otrajā setā Marejs neizmantoja trīs breikbumbas pie 3:2, taču lauza pretinieka servi pie 6:5, kad sagaidīja Čiliča nepiespiesto kļūdu. Izšķirošajā setā Marejs ātri tika priekšā ar 3:1, bet turpinājumā nerealizēja vairākas breika iespējas. Tas gan viņam neliedza uzvarēt - 5:7, 7:5, 6:3.

Skots Londonas "Queen" turnīrā triumfē trešo reizi (iepriekš uzvarēts 2009. un 2011. gadā). Karjerā tas viņam ir 27. tituls, bet trešais šogad. Par uzvaru Marejs saņems 250 ATP reitinga punktus un 86 300 eiro, savukārt Čiličs iegūs 150 ranga punktus un 49 140 eiro.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-16 20:56, pirms 11 gadiem
Viegli negāja Fedex, bet čempions paliek čempions atrada papildus ātrumu un beidzot izcīnija savu pirmo titulu šosezon.Šis tituls arī ir ļoti liels ''confidence boost'' sākoties Vimbledonai.
Goat!

     [+] [-]

, 2013-06-17 17:02, pirms 11 gadiem
Ļoti patika Mareja un Čiliča fināls.1.setu un apm. pusi no2.Čiličs spēlēja ļoti labi, pēc Mareja kritiena (celi droši vien sasita ) jau likās , ka paņems arī 2.setu un līdz ar to arī maču un turnīru.Taču Marejs kārtīgi "pielika", kurpretim Čiličs aizvien vairāk kļūdījās.Ar to jau ranga pirmais četrinieks atšķiras, ka spēj saņemties un "izvilkt" mačus, kuri jau šķiet drīz tiks zaudēti.Pelnīts tituls.