Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Bruins" un Daugaviņš papildlaikā uzvar Čikāgā un izlīdzina sēriju

Rolands Eliņš

"Bruins" un Daugaviņš papildlaikā uzvar Čikāgā un izlīdzina sēriju
"Bruins" aizsargs Torijs Krugs apsveic vārtsargu Tūku Rasku ar uzvaru
Foto:AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas finālsērijā pirmo uzvaru guvusi Bostonas „Bruins”, kura papildlaikā ar 2:1 pieveikusi Čikāgas „Blackhawks”. Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš šajā mačā izpelnījās negatīvu lietderības koeficentu mīnus viens, bet par mačo varoni kļuva Daniels Paijē, kurš izkārtoja pirmo vārtu guvumu un vēlāk arī iemeta izšķirošo ripu pagarinājumā.

NHL finālsērijas otrajai spēlei gatavs izrādījās „Bruins” pirmās maiņas uzbrucējs Neitans Hortons, kurš bija guvis savainojumu pirmās spēles pamatlaikā. Līdz ar to abu komandu sastāvos nebija vērojamas nekādas izmaiņas, un laukumā devās tie paši hokejisti, kas pirmajā spēlē, Kasparu Daugaviņu ieskaitot.

Čikāgas „Blackhawks” maču uzsāka ar nenoliedzamu pārsvaru un vārda tiešā nozīmē šturmēja „Bruins” vārtus, vienubrīd to vārtu priekšā atradās pat četri „Blackhawks” spēlētāji, kas izveidoja acīmredzamu haosu aizsardzībā. Šo momentu izmantoja Patriks Šārps, mača 12. minūtē atklājot rezultātu. Šajā brīdī laukumā bija arī Daugaviņš, kurš, iespējams, nedaudz patraucēja vārtsargam.

Tiesa, neba nu Daugaviņš bija vienpersoniski atbildīgs par atrašanos iedzinējos, jo pirmajā periodā vāji spēlēja visa komanda, kamēr „Blackhawks” ar agresīvu darbību aizsardzībā ļāva „Bruins” izdarīt tikai četrus metienus pa vārtiem, bet paši veselas 19 reizes traucēja Tūku Rasku. Perioda beigās arī Džonatans Teivss, apslidojis vārtus, izdarīja bīstamu metienu, pēc kura tiesnešiem nācās samērā ilgi pētīt atkārtojumu, taču vārtu guvums netika ieskaitīts, jo ripa šķērsoja vārtu līniju tikai pēc tam, kad tiesnesis spēli jau bija apturējis.

Arī otrajā periodā, spēlējot vienādos sastāvos, bija redzama līdzīga spēles gaita, taču lieta tāda, ka vienādos sastāvos nemaz tik daudz netika spēlēts, jo komandas periodā izpelnījās četrus noraidījumus (katra pa diviem). Tas spēli nedaudz saraustīja un nāca par labu „Bruins” komandai, kura 35. minūtē rezultātu izlīdzināja. Uzbrukuma zonas aizvārtē kārtīgi nocīnījās Daniels Paijē un izkārtoja sev metienu, kuru Korijs Kroufords gan atvairīja, taču turpat blakus pieslidoja Kriss Kellijs un raidīja ripu vārtos.

Minūti pirms pamatlaika beigām „Bruins” arī bija iespēja izraut uzvaru, taču Breda Maršāna mestā ripa trāpīja pa vārtu stabiņu, kas nozīmēja, ka pirmajās 60 minūtēs uzvarētāju noskaidrot nebija izdevies (1:1) un arī otrajā spēlē būs nepieciešams papildlaiks.

Papildlaikā jau bija vērojams daudz skatāmāks hokejs, kaut vai salīdzinot ar pirmo periodu, kad „Blackhawks” saviem pretiniekiem neļāva izdarīt gandrīz neko. Pēc 14 nospēlētām minūtēm hokeja vakaram punktu pielika „Bruins” ceturtās maiņas uzbrucējs Daniels Paijē. Pēc Tailera Seigina piespēles Paijē ar izcili precīzu un spēcīgu metienu no iemetiena punkta nogādāja ripu vārtos un izlīdzināja rezultātu sērijā (1:1). Pagarinājuma otrajā minūtē iespēja pabeigt maču bija arī Jaromīram Jāgram, taču viņa mestā ripa trāpīja pa vārtu pārliktni.

Paijē, protams, tika arī atzīts par mača pirmo zvaigzni, taču lieli nopelni komandas uzvarā arī vārtsargam Tūkam Raskam, kurš atvairīja 33 no 34 pretinieku metieniem un palīdzēja „Bruins” noturēt minimālu rezultāta starpību pirmajā periodā, kad „Blackhawks” uzbrukums bija visspiedīgākais. Kaspars Daugaviņš laukumā pavadīja astoņas ar pusi minūtes, kuru laikā veica vienu spēka paņēmienu un nopelnīja negatīvu lietderības koeficentu mīnus viens. Savukārt par savu sniegumu patiešām šonakt nevar lepoties "Bruins" pirmās maiņas uzbrucēji (Hortons, Krejči, Lucičs), kuri spēlē pa visiem kopā izdarīja tikai divus metienus pa Krouforda vārtiem.

Finālsērijas nākamās divās spēlēs (naktīs uz 18. un 20. jūniju) tiks aizvadītas "Bruins" mājās Bostonā, un redzēsim, vai arī Bostonā uzvarētāju būs iespējams noteikt tikai papildlaikā ( arī sērijas pirmajā spēlē bija nepieciešams pagarinājums, turklāt ne viens vien).

”Blackhawks” – ”Bruins” 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:1)

Vārti: 11:22 Šārps (Keins, Handzušs) (1:0) 34:58 Kellijs (Paijē) (1:1) 73:48 Paijē (Seigins, Makveids) (1:2)
Metieni: 34:28
Soda minūtes: 4:6
Vārtsargi: Korijs Kroufords – Tūka Rasks
Trīs mača zvaigznes: 1. Paijē (BOS) 2. Rasks (BOS) 3. Šārps (CHI)

1 2 59 komentāri

 +11 [+] [-]

, 2013-06-16 07:07, pirms 11 gadiem
Sākumā tik tiešām Hawks bija milzīgs pārsvars, 2ajā - jau mazāks, un tad jau pakāpeniski Bostona arī sāka atvērties. Žēl, ka Kasparam neveiksmīgs mačs. Šoreiz arī pie izdevībām netika un vienus ielaida
Slēpts komentārs: zaipis

     [+] [-]

, 2013-06-16 07:28, pirms 11 gadiem
Kā tad Daugaviņš nospēlēja atvēlēto laiku ? Neredzēju spēli.

     [+] [-]

, 2013-06-16 07:34, pirms 11 gadiem
sens91 rakstīja: Kā tad Daugaviņš nospēlēja atvēlēto laiku ? Neredzēju spēli.
Man patika viens izteiciens par Daugaviņa spēli šodien. Neatceros tik, komentētājs to teica, vai tviterī kāds!
- Good play by Daugavins to get it out

 +12 [+] [-]

, 2013-06-16 07:46, pirms 11 gadiem
super,cerams,Daugaviņš pacels stenlija cup)

  +3 [+] [-]

, 2013-06-16 08:28, pirms 11 gadiem
izskatās, ka šīs abas komandas ir fināla un pretinieku cienīgas!

  +5 [+] [-]

, 2013-06-16 08:51, pirms 11 gadiem
Jāgrs labi izskatījās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-16 09:02, pirms 11 gadiem
zaipis rakstīja: Man patika viens izteiciens par Daugaviņa spēli šodien. Neatceros tik, komentētājs to teica, vai tviterī kāds!
- Good play by Daugavins to get it out
Tas tieši pirms ielaistiem vārtiem, Daugaviņš cik redzēju, pirms tam noķēra ripu kura droši būtu lidojusi vārtos.

Bet tā Bostonas fani vēlas Daugaviņu ārā no sastāva līdz sērijas beigām. Esot atkal slikti nospēlējis.

Čikāga šobrīd, uz papīra, ir favorīti. Šonakt Bostona uzvarēja, tikai dēļ Raska fantastiskās spēles. Vaig izmaiņas sastāvā.

     [+] [-]

, 2013-06-16 09:05, pirms 11 gadiem
spuldzexx rakstīja: Tas tieši pirms ielaistiem vārtiem, Daugaviņš cik atceros, pirms tam noķēra ripu kura droši būtu lidojusi vārtos.

Bet tā Bostonas fani vēlas Daugaviņu ārā no sastāva līdz sērijas beigām. Esot atkal slikti nospēlējis.

Čikāga šobrīd, uz papīra, ir favorīti. Šonakt Bostona uzvarēja, tikai dēļ Raska fantastiskās spēles. Vaig izmaiņas sastāvā.
Tikai ot Bruins šobrīd labāk bliež,pagājušo reizi hawkiem noveicās, šoreiz nē.

Ja Bostonai dažam labam vīram neskatās uz vecumu ,tad hawkiem neviens tads pat tuvuma nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-06-16 09:23, pirms 11 gadiem
spuldzexx rakstīja: Tas tieši pirms ielaistiem vārtiem, Daugaviņš cik redzēju, pirms tam noķēra ripu kura droši būtu lidojusi vārtos.

Bet tā Bostonas fani vēlas Daugaviņu ārā no sastāva līdz sērijas beigām. Esot atkal slikti nospēlējis.

Čikāga šobrīd, uz papīra, ir favorīti. Šonakt Bostona uzvarēja, tikai dēļ Raska fantastiskās spēles. Vaig izmaiņas sastāvā.
Bostona pirmajā periodā visa komanda bija nekāda. Otrajā tas pats. Trešajā spēli izlīdzināja un pagarinājumā jau Havkus noskrēja bez problēmām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-16 09:40, pirms 11 gadiem
Njaa. Kad Daugaviņa mainju izformēja, tā izvilka spēli. Izskatās, ka nākamā spēle 4.maiņa vai rezerve. žēl. Žēl tā neiemestā gola, jo būtu uz cita viļņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-16 09:53, pirms 11 gadiem
Aizmigu spēles laikā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-16 09:59, pirms 11 gadiem
Daugavas Vanagi ņems sēriju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-06-16 10:37, pirms 11 gadiem
forge rakstīja: Jāgrs labi izskatījās
Skatījos visu spēli, un pārtraukumā viens no ekspertiem ļoti kritizēja Jāgra spēli tieši otrajā periodā un rādīja konkrētus momentus, kur viņš bija ļoti lēnīgs un slinks, neatgriezās laikā savā vietā, kā arī pārāk lēni devās uz nomaiņām. Kaut gan interesanti, ka pirmās spēles laikā man atmiņā ļoti labi patika kā par Jāgru izteicās komentētāji, ka Jāgra slidojums un ātrums ir tāds pats kā pirms 20 gadiem un tas ir fenomenāli Es pats gan īsti tam negribētu piekrist, ka Jāgrs šonakt nospēlēja slikti, izdarīja labus metienus, papildlaikā kārtīgi norībināja vārtu stabiņu un radīja arī bīstamus momentus spēles garumā. Bet tiem video fragmentiem ko rādīja pārtraukumā nevar nepiekrist, vecums nenāk viens un nogurums noteikti parādās ātrāk, tādēļ arī nav ātruma dažreiz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-16 10:41, pirms 11 gadiem
Paijē ielikšana Daugaviņa vietā bija spēles atslēga. Domāju, ka treneris tagad pie tā pieturēsies, ja tas turpinās nest tik bagātīgus augļus.

     [+] [-]

, 2013-06-16 10:43, pirms 11 gadiem
Līdzjutēji visur vienādi. Kad Dinamo negāja ar spēli, arī atrada vienu vainīgo un knābāja līdz pat sezonas beigām.

     [+] [-]

, 2013-06-16 10:45, pirms 11 gadiem
Protams, kopumā man personīgi ir liels prieks, ka Bostonai izdevās izlīdzināt rezultātu sērijā, jo pretējā gadījumā 0:2 sērijā būtu jau ļoti sarežģīta situācija. Bet runājot par Daugaviņu, viņam šī spēle noteikti nebija no labākajām, to pierāda tas, ka treneris nosūtot Daugaviņu un Peverliju uz 4.maiņu, pilnībā izmainīja trešās maiņas spēli uzbrukumā uz labo pusi. Sanāca, tā, ka būtībā trešā maiņa visos trīs vārtu guvumos bija uz ledus. Bet vienīgā atšķirībā tāda, ka laikā trešajā maiņā bija Kaspars un Peverlijs, tad Bruins ielaida. Bet kad Kaspars un Peverlijs vairs netaradās trešajā maiņā,tad trešā maiņa guva abus bostonas vārtus.. Neesmu nekāds eksperts, bet uzskatu, ka Daugaviņam nākamajā spēlē ir ļoti mazas cerības atgriezties trešajā maiņā, jo šāda maiņa Paille-Kelly-Seguin šonakt deva labu rezultātu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-06-16 10:58, pirms 11 gadiem
Daugaviņš nevarēs tā lepoties,kā citi,kas guva vārtus un komandai palidzēja

  +8 [+] [-]

, 2013-06-16 11:00, pirms 11 gadiem
Pienāks arī viņa laiks
premjiers17 rakstīja: Daugaviņš nevarēs tā lepoties,kā citi,kas guva vārtus un komandai palidzēja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-16 11:40, pirms 11 gadiem
Vo,vo. Skatījos,Hawks bija tik milzīgs pārsvars un aktīvāki,bet 3per kaut kā izlīdzinājās. Bet tās ESPN reklāmajas jau zb,tik ilgas un vairākas,tā jau var aizmigt. Par Bruins.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-06-16 11:48, pirms 11 gadiem
Daugaviņš izskatījās nekāds, viņa maiņas neveidoja pat nevienu labu momentu.
1 2 59 komentāri