Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala" - no ambīcijām par četrinieku līdz cīņai par palikšanu?

Agris Suveizda

"Jūrmala" - no ambīcijām par četrinieku līdz cīņai par palikšanu?
Gošo Petkovam ir mēnesis laika, lai saprastu, kuri spēlētāji ir pelnījuši palikt "Jūrmalā" un kurās pozīcijās ir nepieciešams pastiprinājums
Foto: onisillos.com

Ambīcijas "Jūrmalā" ir dzirdamas teju katrā starpsezonā, taču šī bija pirmā reize, kad vismaz pirmais solījums patiesi tika izpildīts – kā runāja vēl iepriekšējās sezonas beigās, ziemā tiešām ieradās virkne pietiekami kvalitatīvu leģionāru no Dienvidamerikas. Ambīcijas, protams, auga, taču vismaz vārdos tās nebija astronomiskas. "Par medaļām vēl nesapņojam, bet vismaz ceturto vietu gribētos," tā pirms sezonas sākuma sacīja kluba jaunais izpilddirektors Andrejs Karacejevs. Pēc aizvadītām desmit spēlēm "Jūrmalu" no labāko četrinieka jau šķir 12 punkti, un vismaz šobrīd jūrmalniekiem būtu jāsāk domāt, kā vispār nosargāt vietu SMScredit.lv Virslīgā.

Atšķirībā no "Mettas"/LU galvenā trenera Andra Riherta vārdiem par cīņu par titulu, "Jūrmalas" mērķis iekļūt četriniekā pirms sezonas sākuma izskatījās pietiekami reāls. Protams, trūka sastāva dziļuma un kvalitātes vietējo spēlētāju rindās, taču daudzi no pieaicinātajiem ārzemniekiem Latvijas līmenim izskatījās ļoti pieklājīgi. Galvenais treneris Mihails Koņevs no leģionāru armādas lielākās cerības lika uz uzbrucēju Kevinu Gisi, uzbrūkošo pussargu Lukasu Trekariči (savulaik kopā ar Everu Banegu prestižajā Tulonas turnīrā pārstāvēja Argentīnas U20 izlasi) un centra aizsargu Nauelu Gerrero, taču tieši šī trijotne beigās izrādījās vājais posms.

Trekariči vēl pirms sezonas sākuma esot mocījies ar veselības problēmām un septiņās aizvadītajās spēlēs tā arī nespēja sevi apliecināt. Gisi Ziemas kausā un treniņos izskatījās iespaidīgi, taču viņa rēķinā Virslīgā tikai divas spēles un nevienu vārtu. Savukārt Nauels Gerrero, kuram Čehijas "Teplice" ziemā bija gatava likt galdā līgumu un piedāvāt Latvijas izlases aizsarga Renāra Rodes vietu, Virslīgā tā arī neaizvadīja nevienu maču. Ja ar Gisi un Gerrero pakalpojumiem "Jūrmalā" nerēķinās jau sen, pēdējo desmit dienu laikā komandu pametuši vēl četri leģionāri – jau pieminētais Trekariči, Daniels Romero un Huanma, bet desmitajā maijā ar diviem vārtiem pret "Liepāju" (2:3) atvadījās arī Orlando Bordons.

Leģionāru aizbraukšanas galvenais iemesls esot bijis kluba ilgstošās finansiālās un organizatoriskās problēmas. Nemaksāšanu kā galveno "Jūrmalas" pamešanas iemeslu minēja arī bijušais trenera asistents Aļiks Kārkliņš, kurš aizgāja jau pirms pusotra mēneša. Ņemot vērā naudas un sadzīviskās problēmas un spiedienu neapmierinošo rezultātu dēļ, bija tikai laika jautājums, kad nervi neizturēs Koņevam. Kluba mājaslapa par Koņeva atkāpšanos no amata ziņoja sestajā maijā jeb nākamajā dienā pēc zaudējuma līgas debitantei "Daugavpilij" (1:2). Pēc skaidrošanās kluba iekšienē Koņeva vadzis esot lūzis. Pats treneris sarunā ar Sportacentrs.com gan nevēlējās publiski komentēt aiziešanu, ne apstiprinot, ne noliedzot iespējamos konfliktus ar spēlētajiem vai vadību.

"Koņevs atnāca uz treniņu. Parunājām, un viņš pateica visiem paldies par kopā pavadīto laiku. Pasveicināja mūs un novēlēja veiksmi turpmākajās gaitās," Sportacentrs.com sacīja Ivans Gluško. "Jā, Koņeva aiziešana it kā bija pārsteigums. Viņu pazīstu jau ļoti ilgu laiku, trīs gadus bijām kopā "Gulbenē", arī iepriekšējā sezonā "Jūrmalā". Bija neliels pārsteigums, taču mums klubā ir sava vadība un tāds bija viņu risinājums. Droši vien, ka galvenais iemesls bija rezultāti, kas nav pārāk labi. Jādzīvo tālāk, un domāju, ka viss būs kārtībā."

Trešdien "Jūrmalas" spēlētājus sagaidīja vēl viens pārsteigums – bulgāru galvenais treneris Gošo Petkovs, kurš tikai iepriekšējā dienā ielidoja Latvijā un kuram pirmā redzēšanās ar spēlētājiem bija tikai pirms pašas spēles. Un liels pārsteigums arī sākumsastāvā – rezervē palika tādi spēlētāji kā Pāvels Mihadjuks, Maksims Rafaļskis, Dmitrijs Halvitovs un Daniils Ulimbaševs. No kuriem pirmo trīs – visi ar profesionālajiem līgumiem – pret "Liepāju" nebija arī pieteikumā. Aizsardzības četriniekā savā vietā bija tikai Gluško, otro maču pēc kārtas Halvitova un Mihadjuka vietā centrā spēlēja Šiļuks (malējais aizsargs) un Grigorovs (balsta pussargs), bet Andrejs Panasjuks tika pārbīdīts uz vidējo līniju, kreisajā flangā spēlējot Vladam Rimkum.

"Pats nezinu, kas tagad notiek," daudzos notikumu pavērsienus vēl tikai mēģināja aptvert Gluško, kuram pret "Ventspili" (0:6) ap roku bija kapteiņa apsējs. "Jaunajam trenerim būs nepieciešams laiks, lai iepazītu komandu un sadraudzētos ar puišiem. Mums pašlaik ir visai grūta situācija. Zaudējām daudz spēļu, ir uzkrājies nogurums, un mums ir nepieciešams kaut kur atrast jaunas un pozitīvas emocijas. Pagaidām klājas ļoti grūti, bet jāturpina strādāt."

Petkovs spēlētāja karjeras laikā bija uzbrucējs, un viņš ar 51 vārtu guvumu joprojām atrodas septītajā vietā Sofijas "Lokomotiv" visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā. Šo pašu komandu viņš savulaik vadīja no 1999. līdz 2000. gadam, bet pēc tam pārcēlās uz Kipru, kur strādājis dažādos klubos un arī dažādās līgās. Iepriekšējā vasarā Petkovs pārņēma "Frenaros 2000", kas izkrita uz pēc spēka ceturto līgu un tajā sezonu pabeidza devītajā vietā. "Man svarīgākais nav tas, kur strādāju iepriekš, bet gan tas, ka tagad strādāju te. [Pret "Ventspili"] pirmo reizi ieraudzīju komandu, nebija neviena treniņa. Jāstrādā, un komandai pats galvenais būs transfēru periods, kad varēs pievienoties citi spēlētāji un izveidot labāku komandu, nekā tā ir tagad. Ja neveiksim pareizos transfērus, komandai būs problēmas," teica UEFA "Pro" licences īpašnieks Petkovs, kurš noslēdzis līgumu līdz sezonas beigām.

Petkovs pareizi uzsvēra, ka šīs sezonas atslēga slēpsies vasaras transfēru periodā, taču arī līdz tam "Jūrmalai" vēl ir tāls ceļš ejams. Ņemot vērā saspringto grafiku, līdz 20. jūnijam, kad Latvijā sāksies vasaras reģistrāciju periods, "Jūrmalu" gaida vēl sešas spēles – pret abām "Daugavām", "Mettu"/LU, "Liepāju", "Spartaku" un "Jelgavu". Pēc tam līdz pirmajai kaut nelielajai pauzītei desmit dienās Virslīgā paredzētas vēl trīs spēles. Tādējādi priekšpēdējā vietā esošajai "Jūrmalai" pašreizējā sastāvā, iespējams, jāaizvada vēl gandrīz viens pilns aplis, kas, ļoti iespējams, var nozīmēt atpalikšanu no pārējiem un nostabilizēšanos bīstamajā zonā. Starp citu, "Jūrmalai" vēl joprojām ir teorētiskas izredzes vasarā piedalīties Eirokausos – ja kausu izcīnīs "Skonto" un ja UEFA izlems nepielaist jaundibināto "Liepāju" Eiropas līgai.

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Ventspils10100026:430
2.Skonto1080222:824
3.Liepāja1171323:1722
4.Jelgava1052318:1517
5.Daugava (D)951315:1316
6.Daugavpils1031610:1710
7.Spartaks923411:119
8.Daugava (R)102178:207
9.Jūrmala1012711:245
10.Metta/LU111199:254

  -1 [+] [-]

, 2014-05-16 16:43, pirms 10 gadiem
Nesaprotu, kā varēja domāt, ka viņi tiks četriniekā tā arī joprojām, četrinieks paredzēts Skonto, Liepājai, Ventspilij un visticamāk Daugavpils Daugavai.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-16 17:19, pirms 10 gadiem
Grūti saprast, kāpēc jāaicina Kipras 4. līgas līmeņa treneris, ja Latvijā var atrast vismaz kādus pāris desmitus ne sliktākus? Vienīgais skaidrojums: apsolīta paklausība patiesajiem labuma guvējiem.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-16 17:35, pirms 10 gadiem
Krizhanek rakstīja: Nesaprotu, kā varēja domāt, ka viņi tiks četriniekā tā arī joprojām, četrinieks paredzēts Skonto, Liepājai, Ventspilij un visticamāk Daugavpils Daugavai.
Jā bet ceturtie šobrīd ir jelgavas futbolisti nevis daugavpils daugava

     [+] [-]

, 2014-05-16 17:47, pirms 10 gadiem
olga rakstīja: Grūti saprast, kāpēc jāaicina Kipras 4. līgas līmeņa treneris, ja Latvijā var atrast vismaz kādus pāris desmitus ne sliktākus? Vienīgais skaidrojums: apsolīta paklausība patiesajiem labuma guvējiem.
Visticamak ka tadel ka muusu treneri neprot stradat ar legionariem! Neticami es zinu bet ja ieskatitos dziljak nosauc kaut vienu musu treneri kas ir izaudzinajis vai ir dabujis maksimalu atdevi no kada Virsligas limenim kvalitativa legionara? Vienu treneri atskaitot del viena prasta iemesla! Jurgis Puncinsks! Kapec? Jo ja paskatisimies uz FKV Legionariem vinji visi ir jau pieradushi pie latvijas jo te ir jau vairakus gadus! Insa un Mujechi otrkart nav komandas vilceeji.

Es atvainojos bet jurmala bij jabut tabulas augshgala ar tadu komandu, un nav tur toto Konevs vienkarshi nemaceja stradat ar legionariem ne lietuva ne latvijaa.

A Petkovs nak no Kiprieshu futbola un ir diezgan brinishkigs variants prieksh jurmalas. Bulgars saprot Krievu valodu. Komandas ipashnieki ir kiprieshi/griekji kipras zemakas ligas ir parpilditas ar legionariem un beidzot vinjam or Pro licenze.

Luudzu ja man kads nepiekrit iedodiet man kaut vienu piemeru kur LV treneris ir izaudzinajis vai dabujis maksimalu atdevi no legionara.

  -2 [+] [-]

, 2014-05-16 18:04, pirms 10 gadiem
the return of the punkts,trenerim leģionāri nav jāaudzina, otrkārt pie mums brauc spēlēt 3. šķiras leģionāri, kuriem jāpierāda, ka viņi prot vispār futbolu spēlēt. Nevajag nolikt Latvijas trenerus. Kas attiecas uz Pučinski tad viņš saņēma gatavu komandu, kurai tik jānosauc sastāvs. Kaut es neesmu treneris, bet iedod man vienu sezonu Madrides Real un garantēju medaļas.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-16 18:17, pirms 10 gadiem
strops rakstīja: Kas attiecas uz Pučinski tad viņš saņēma gatavu komandu, kurai tik jānosauc sastāvs. Kaut es neesmu treneris, bet iedod man vienu sezonu Madrides Real un garantēju medaļas.
Pilnīgas muļķības!
Tīri piemēram - Moizes un ex-čempioni United.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-16 19:02, pirms 10 gadiem
the return of the punkts rakstīja: Visticamak ka tadel ka muusu treneri neprot stradat ar legionariem! Neticami es zinu bet ja ieskatitos dziljak nosauc kaut vienu musu treneri kas ir izaudzinajis vai ir dabujis maksimalu atdevi no kada Virsligas limenim kvalitativa legionara? Vienu treneri atskaitot del viena prasta iemesla! Jurgis Puncinsks! Kapec? Jo ja paskatisimies uz FKV Legionariem vinji visi ir jau pieradushi pie latvijas jo te ir jau vairakus gadus! Insa un Mujechi otrkart nav komandas vilceeji.

Es atvainojos bet jurmala bij jabut tabulas augshgala ar tadu komandu, un nav tur toto Konevs vienkarshi nemaceja stradat ar legionariem ne lietuva ne latvijaa.

A Petkovs nak no Kiprieshu futbola un ir diezgan brinishkigs variants prieksh jurmalas. Bulgars saprot Krievu valodu. Komandas ipashnieki ir kiprieshi/griekji kipras zemakas ligas ir parpilditas ar legionariem un beidzot vinjam or Pro licenze.

Luudzu ja man kads nepiekrit iedodiet man kaut vienu piemeru kur LV treneris ir izaudzinajis vai dabujis maksimalu atdevi no legionara.
nu skaidrs, Konjevs nejeega taads, nemaaceeja pareizi uztrennet speeleetajus un kontakteeties ar legjionaariem, neekada sakara ar toto , vispaar nekaada. Piedod, bet ja tu (spriezhot peec komentaariem, labi paarzini LV futbola virtuvi) uzskati, ka Juurmala speele tiiri un vieniigais iemesls shaadiem rezultaatiem ir Konjeva vaajais trenera sniegums, tad piedod, bet jeegas kaut ko runaat taalak vienkaarshi nav. Un par to bulgaaru veel gaidu atbilid no bulgaaru pazinjaam, bet nu njemot veera, ka vinsh ir bulgaars ( fixeru paradiize), ieprieksh straadaajis zemaas liigaas, nebuushu paarsteigts ja noalgots kaa marionete.

     [+] [-]

, 2014-05-16 19:09, pirms 10 gadiem
Vestvood rakstīja: .
Nesaku ka pavisam tiira bet ne jau katru speeli pirmkart un otrkart Konevs pats atzinas ka ar legionariem nerunaa jo vinji vinju mesaprot un vinsh vinjus ari.

Es nevainoju muusu treberus un piekritu ka mums brauka 2/3 shkiras legionari, bet ja vinji spelet tad nav ko vinjus nkemt tikai ekZotikas peec

  +1 [+] [-]

, 2014-05-16 19:23, pirms 10 gadiem
Juurmalas performance shaja sezonaa :

Pirmaa speele pret Jelgavu, pats neredzeeju, bet spriezhot peec taa ko draugi teica un kaa tur viss ir noticis - 0 punkti bija uzdevums.
Pret DR bija sakariiga un godiiga speele, kur mieriigi vareeja panjemt visus 3 punktus, bet nesanaaca.
Pret DD bija baumas, ka vajag total over 2.5, bet beidzaas 2:0, jo DD beidza uzbrukt peec noraidiijuma un pashi juurmalnieki bija ljoti tuvu, lai vienus iesistu.
Pret Liepaaju kausaa tiirs zaudeejums.
Pret Mettu tiira uzvara, kura gan sanaca baigi nervoza
Pret Ventspili tiirs zaagjis, varbuut kko biidija par overu
Pret Spartaku labaakaa sezonas speele un pelniits punkts.
Pret Skonto veelviena laba speele, bet 0:1 zadueejums
Un tad cirks peedejaas trijaas speeles, kur pret Liepaaju un BFC bija jaazaudee, bet pret Ventspili jaasavaac vismaz 4 goli.

Par pirmssezonu vispaar laikam nav jeegas runaat, Ziemas kauss pret Jelgavu, zaudeejums pret Loko Plovdiv un tad veel zaagji HJK un Dnipro( par peedeejiem diviem neesmu 100% paarliecinaats).

Tas taa, nedaudz padziljinaataak. Peec buutiibas Jurrmalai bija speeles, kuraas vinji bija pelniijushi vairaak punktus nekaa sanaaca, bet pie shaada speelju grafika arii 5 punkti 10 speeles nemaz nav tik tragjiski.

     [+] [-]

, 2014-05-16 19:43, pirms 10 gadiem
pareizi rakstija pAR treneri bulgari vins ir marionetka vinjam dot speletaju shemu kam vajag spelet un vins nosauk sastavu un kad vajag taisit mainas vai nevajag kad laist golu savos vartos un ataisit brivu zonu,trenini visparib nekadi pasi skrienat pasi spelejat kvadratu jus tacu proffesionali

  -2 [+] [-]

, 2014-05-16 20:44, pirms 10 gadiem
Zelta sietiņ, Tu gribi teikt, ka Pučinskis nesaņēma gatavu komandu?! Nav godīgi man piedāvāt MU, jo es piedāvājos ar Madrides "Real". Tā kā lai pārliecinātos, aizbrauc uz Madridi un nokārto manu kontraktu.

     [+] [-]

, 2014-05-16 23:55, pirms 10 gadiem
Vai tad Starkovs vairs nav Latvijas treneris? Viņa vadībā savulaik Skonto sastāvā daudzi leģionāri progresēja.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-17 09:30, pirms 10 gadiem
Dāvis Apfelbaums 2 rakstīja: Jā bet ceturtie šobrīd ir jelgavas futbolisti nevis daugavpils daugava
Nebūs Jelgava četriniekā, pārāk nestabili viņi ir.