Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vavrinka bezcerīgi kapitulē Dimitrovam, Monfīss apspēlē Federeru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vavrinka bezcerīgi kapitulē Dimitrovam, Monfīss apspēlē Federeru
Stens Vavrinka
Foto: AFP/Scanpix

Montekarlo "Masters 1000" turnīra 3. kārtas barjeru nespēja pārvarēt abi pagājušā gada finālisti. Čempions Stens Vavrinka cieta pamatīgu sagrāvi pret Grigoru Dimitrovu (1:6, 2:6), bet finālists Rodžers Federers abos setos nenosargāja pārsvaru un piekāpās Gaelam Monfīsam (4:6, 6:7(5)).

Vavrinkam un Federeram fiasko 3. kārtā

Stens Vavrinka sāka ļoti slikti un, lai arī uz brīdi izrādīja dzīvības pazīmes, bija ļoti tālu no vismaz apmierinoša līmeņa tenisa un saņēma pamatīgu pērienu. Pagājušā gada čempions zaudēja mača pirmos četrus geimus, tajos pieļaujot 13 nepiespiestās kļūdas un spējot iegūt tikai trīs punktus!

Šveices otrā numura sniegums mača turpinājumā īpaši neuzlabojās. Vavrinka 1. setā spēja uzvarēt tikai vienā geimā un setu pabeidza ar apbrīnojumu statistiku – 24(!) nepiespiestās kļūdas. Lai uzvarētu setā, teorētiski pietiek ar 24 punktiem.

Vavrinka nespēja savākties arī 2. setā, kurā pirmo breiku zaudēja ceturtajā geimā. Stens atspēlēja divas breikbumbas, bet pēc tam pieļāva divas "forehand" kļūdas pēc kārtas, un tas arī faktiski bija viss. Grigors Dimitrovs tūlīt atspēlēja divas breikbumbas, bet mača pēdējā geimā saņēma vēl dažas dāvanas, tiekot pie kārtējā breika un uzvarot ar graujošu 6:1, 6:2.

Vavrinkas sniegumu šodienas mačā vislabāk raksturo divi statistikas rādītāji: nepiespiestās kļūdas (41 jeb vidēji gandrīz trīs geimā) un tīri uzvarētās izspēles (tikai četras!). Dimitrovs nieka 55 minūtes ilgušajā mačā atspēlēja visas sešas breikbumbas – 1. setā visas četras bija vienā geimā. Vavrinkam nevienā no sešiem breikpunktiem reālu iespēju nebija. Dimitrovs savstarpējos mačos panāca izlīdzinājumu 2-2 un ir uzvarējis pēdējās divas cīņas. Grigors Stenu viegli sakāva arī pagājušā gada vasarā Londonā uz zālāja seguma (6:2, 6:4).

Pagājušajā gadā uzvarot Montekarlo, Vavrinka pēdējos trīs mačos apspēlēja Top 10 spēlētājus – Milošu Raoniču, Davidu Fereru un finālā Rodžeru Federeru (4:6, 7:6(5), 6:2), ar kuru izloze prognozēja tikšanos ceturtdaļfinālā. Vavrinka šogad "Masters 1000" turnīros spēlē ļoti slikti, gūstot tikai divas uzvaras. Indianvelsā viņš jau pirmajā mačā piekāpās Robinam Hāsem, bet Maiami otrajā mačā zaudēja Adrianam Mannarino.

Līdz ceturtdaļfinālam neizdevās tikt arī Šveices pirmajam numuram, jo Federers abos setos izsēja pārsvaru un ar 4:6, 6:7(5) piekāpās Gaelam Monfīsam. Federers 1. setā bija vadībā ar breiku (3:1), kuru atdeva ar dubultkļūdu, bet seta beigās vēlreiz zaudēja servi, pret agresīvi spēlējošo francūzi nespējot izturēt garās izspēles. Arī 2. setā Monfīss bija kopumā labāks, bet Federeram izdevās atspēlēt piecas breikbumbas un tikt līdz taibreikam. Tajā Rodžers ar kļūdām nespēja nosargāt 5:3 pārsvaru, zaudējot četrus punktus pēc kārtas! Federeram 38 nepiespiestās kļūdas.

Federers Monfīsam zaudēja otro reizi pēc kārtas. Gaels bija pārāks arī Deivisa kausa finālā. Francūzim būtu jau trīs uzvaras pēc kārtas, ja vien viņš pagājušā gadā "US Open" ceturtdaļfinālā piecos setos zaudētajā mačā būtu realizējis kādu no divām mačbumbām. Kopējā savstarpējo maču bilance arvien Federera labā: 8-4.

Montekarlo ir viens no diviem "Masters 1000" turnīriem, kuros Federers nav uzvarējis, otrs ir Roma. Rodžers Montekarlo četras reizes zaudējis finālā (2006-08, 2014). Bez pagājušā gada neveiksmes pret Vavrinku pārējie trīs zaudējumi finālā bijuši pret šeit astoņas reizes uzvarējušo Rafaelu Nadalu.

Nadals zaudē setu Isneram

Māla karalis dabūja pamatīgi pasvīst pret Džonu Isneru, viņam zaudējot setu, kurā nebija taibreika – 7:6(6), 4:6, 6:3. Isners 2011. gadā "French Open" pret Nadalu spēja uzvarēt pat divos setos, toreiz abus "paņemot" taibreikā. Amerikānis pirms četriem gadiem Parīzē nespēja noturēt 2-1 pārsvaru, zaudējot piecos setos. Isners zaudēja arī šoreiz un tagad viņam pret Spānijas labāko tenisistu ir 0-5 bilance.

Isneram šodien bija iespēja uzvarēt arī 1. setā, taču viņš izgāza taibreika galotni, nerealizējot divas setbumbas. Otrā bija ar paša servi, svarīgā brīdī neizdevās trāpīt pirmo servi, bet pēc tam sekojošajā otrās serves punktā Nadals sagaidīja Isnera "forehand" kļūdu. Džons tūlīt zaudēja vēl vienu garo izspēli un Rafam izdevās izvairīties no zaudēta seta.

2. setā Isners savu panāca, turklāt Nadalu pat vienreiz nobreikoja. Tas notika devītajā geimā, pirms tam servi noturot no 0:40. Isners visas trīs breikbumbas atspēlēja ļoti viegli – divreiz tas izdarīts ar "serve&volley", bet vienreiz ar neatvairāmu "forehand" sitienu. Vēl viens spēcīgs raidījums no labās puses Isneram pie rezultāta 4:4 deva breikbumbu, kuru viņš realizēja, jo Nadals pārforsēja ar sitienu. Isners pēc tam izservēja setu.

Savukārt 3. setā Isners noguruma dēļ nespēja servēt tik iespaidīgi kā iepriekšējos divos un tika nobreikots jau trešajā geimā, kad Nadals breikbumbas izspēlē ar pacietīgu tenisu izkārtoja sev diagonālo "forehand" uzbrukumu un ieguva 3:1 pārsvaru. Isneram ceļa atpakaļ mačā nebija, drīzāk viņš varēja vēlreiz zaudēt servi, taču lielāku rezultāta starpību nepieļāva.

"Monte-Carlo Rolex Masters". "ATP Masters 1000" turnīrs uz māla seguma

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – Andreas Haider-Maurer6:4 6:0
(14) Gael Monfils – (2) Roger Federer6:4 7:6(5)
(3) Rafael Nadal – (15) John Isner7:6(6) 4:6 6:3
(4) Milos Raonic – (16) Tommy Robredo6:3 3:6 6:3
(5) David Ferrer – (10) Gilles Simon6:2 6:7(3) 6:1
(6) Tomas Berdych – (12) Roberto Bautista Agut7:6(7) 6:4
(9) Grigor Dimitrov – (7) Stan Wawrinka6:1 6:2
(8) Marin Cilic – (11) Jo-Wilfried Tsonga6:3 7:6(5)

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – (8) Marin Cilic
(3) Rafael Nadal – (5) David Ferrer
(6) Tomas Berdych – (4) Milos Raonic
(9) Grigor Dimitrov – (14) Gael Monfils

  +2 [+] [-]

, 2015-04-16 13:36, pirms 9 gadiem
3. kārtā tik viens izsētais nav ticis...

     [+] [-]

, 2015-04-16 13:41, pirms 9 gadiem
Alkahols

     [+] [-]

, 2015-04-16 13:41, pirms 9 gadiem
Vai tas Vavrinka sten, ka viņš te nosuakts par Stenu? Saīsinājumā tā kā būtu Stans....

     [+] [-]

, 2015-04-16 13:54, pirms 9 gadiem
Tapirs rakstīja: Vai tas Vavrinka sten, ka viņš te nosuakts par Stenu? Saīsinājumā tā kā būtu Stans....
jā es arī nesaprotu! starp citu viņš jau kādu laiciņu ir pilnīgi oficiāli Stan

     [+] [-]

, 2015-04-16 23:58, pirms 9 gadiem
ar Stanu kkas nebija kārtībā. Viņa serves bija tikpat lēnas kā Fereram.
--------------
Isneram ir baigais progress salīdzinot ar pērno gadu.
--------------------------'
raoničs palēnām pārvēršas par serve and voley stila špīleri