Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ogrei divu spēļu summā plus 26 un vieta pusfinālā

Krišs Upenieks

Ogrei divu spēļu summā plus 26 un vieta pusfinālā
''Ogre/Miandum''
Foto: Ritvars Raits

Šovakar par SynotTip handbola Virslīgas trešo pusfinālisti kļuva "Ogre/Miandum", kas savā laukumā ar 42:23 pārspēja Vaiņodi, divu spēļu summā būdama pārāka ar 75:49.

Jāatgādina, ka divas regulārā čempionāta komandas Dobeles "Tenax" un "Celtnieks Rīga" automātiski iekļuva pusfinālā, kamēr komandas, kas ieņēma pozīcijas no trešās līdz sestajai, izslēgšanas spēles sāka no ceturtdaļfināla, kur uzvarētājas tiek noteiktas divu spēļu summā.

"Ogre/Miandum" un Vaiņodes pirmajā ceturtdaļfināla spēlē pirms nepilnas nedēļas Vaiņodē ogrēnieši tika pie gana pārliecinošas uzvaras ar 33:26, ieliekot gana stabilus pamatus ceļam uz pusfinālu. Turklāt šovakar "Ogre/Miandum" sastāvā ierindā bija viens no tās līderiem Artis Kurmēns, kurš šosezon savainojuma (regulārā čempionāta gaitā) un darba dēļ (pirmajā ceturtdaļfināla spēlē) pret Vaiņodi vēl nebija spēlējis.

Arvis Laganovskis, Artis Kurmēns un Artis Rozenbergs pirmo triju minūšu laikā panāca 3:0 Ogrei, bet turpinājumā mājinieki palielināja savu pārsvaru arī līdz 6:1 un 9:3. Oskara Pāvila un citu vaiņodnieku aktivitātes ļāva viesiem pēc puslaika vidus pietuvoties divu vārtu attālumā (12:10), taču drīz pēc tam sekoja vēl viena "Ogre/Miandum" ofensīva, kas neilgi pirms puslaika beigām ļāva panākt +9 (21:12). Pārtraukumā ogrēnieši devās ar septiņu vārtu pārsvaru – 21:14.

Otrajā puslaikā "Ogre/Miandum" pārākums bija vē izteiktāks – ātri tika sasniegts un pārsniegts desmit vārtu pārsvars, bet līdz spēles beigām tas pieauga līdz 19 vārtiem. Graujoša laukuma saimnieku uzvara ar 42:23, bet divu spēļu summā ogrēniešiem +26.

Pusfinālā līdz divām uzvarām "Ogre/Miandum" sacentīsies ar pašreizējo čempioni "Celtnieks Rīga", savukārt otrā pusfināla pārī "Tenax" mērosies ar ceturtdaļfināla pāra "Latgols" – ASK/LSPA uzvarētāju (pēc pirmās spēles +7 Latgolam, otrā spēle svētdien Ludzā).

SynotTip handbola Virslīga. Ceturtdaļfināls
Ogre/Miandum – Vaiņode 42:23 (21:14)

Ogre/Miandum: Kurmēns 9, Art. Laganovskis 8, Strazdiņš 7/1, Lepers 5, Arv. Laganovskis 4, Pozņaks 4/1, Dravnieks 3, Rozenbergs 2.
Vaiņode: O. Pāvils 9/2, R. Plūme 3, Strēlis 3, Taujēns 3, Mickus 2, Vaitkus 1, A. Pāvils 1, K. Plūme 1.
Divu spēļu summā: 75:49

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Ogrei divu spēļu...