Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Del Potro izmanto Mareja kļūdas un nodrošina pusfinālu pret Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Del Potro izmanto Mareja kļūdas un nodrošina pusfinālu pret Džokoviču
Huans Martins Del Potro
Foto: AFP/Scanpix

Indianvelsas ATP "Masters 1000" turnīrā noskaidrojies otrais pusfināla pāris. Tajā ranga līderis Novaks Džokovičs sacentīsies ar Argentīnas labāko tenisistu Huanu Martinu Del Potro. Serbs divos setos sagrāva Žo-Vilfrīdu Tsongu, bet Del Potro trīs partijās apspēlēja Endiju Mareju.

Novakam Džokovičam kādreiz pret Žo-Vilfrīdu Tsongu bija grūta spēles, pat piedzīvoti pieci zaudējumi. Tas laiks acīmredzot ir pagājis. Piektdien ranga līderis guva astoto uzvaru pēc kārtas pret Francijas pirmo numuru, pretinieku 54 minūtēs pazemojot ar 6:3, 6:1. Tā ir Novaka pārliecinošākā uzvara pret Tsongu notikušajās 15 spēlēs.

Tsonga aizvadīja ļoti nekvalitatīvu spēli, atzīmējoties ar 22 nepiespiestajām kļūdām. Francūzis nevarēja paļauties ne vien uz "forehand" sitienu un spēli pie tīkla, bet arī uz servi – šodien tikai divi eisi. Tikmēr Džokovičs aizvadīja spīdošu maču – astoņi esi un tikai sešas nepiespiestās kļūdas (otrajā setā nevienas). Otrajā setā Novaks pie savas serves nezaudēja nevienu izspēli, bet visā mačā kopumā tikai piecas!

Ranga līderim 22. uzvara pēc kārtas un Idianvelsas pusfināls sasniegts piekto reizi. Serbijas tenisista kontā 14. uzvara pēc kārtas pret ranga pirmā desmitnieka tenisistiem. Pēdējo zaudējumu pret elites pārstāvjiem Džokovičs piedzīvoja "US Open" finālā, kurā zaudēja Endijam Marejam. Šķita, ka tieši ar skotu Džokovičam nāksies spēlēt pusfinālā, taču Endijs pamanījās pēc uzvarēta pirmā seta zaudēt Huanam Martinam Del Potro.

Marejam un Del Potro tā bija pirmā savstarpējā spēle kopš 2009. gada novembra, kad sezonas finālturnīra ievadā Marejs Argentīnas pirmo numuru uzveica trīs partijās. Skotam iespaidīgs 5-1 pārsvars savstarpējos mačos, vienīgo zaudējumu piedzīvojot 2009. gadā uz Madrides māla.

Marejs pirmajā geimā savu servi noturēja no 15:40, bet pirmajā setā vairāk breikbumbu nebija. Taibreiks bija diezgan aizraujošs un tāds, kas vairāk raksturīgs sieviešu tenisam. Proti, no 12 punktiem deviņi tika uzvarēti pie pretinieka serves. Marejs no 5:2 pārsvara ar divām kļūdām (abas pie savas serves) ļāva Del Potro pietuvoties viena punkta attālumā. Pēc tam Marejs nokausēja Del Potro 43(!) sitienu izspēlē un drīz vien setu pabeidza ar uzvaru – 7:6(5).

Britu pirmais numurs setā uzvarēja, neskatoties uz 24 nepiespiestajām kļūdām. Del Potro bija "tikai" 15. Mareja uzvaru sekmēja agresīvāks teniss, kas palīdzēja izcelties ar 16 tīri uzvarētām izspēlēm, kamēr bīstamajam Huanam Martinam bija tikai piecas.

Arī otrā seta pirmajā servēšanas reizē Marejam bija problēmas. Šoreiz no paša izraktās bedres neizdevās izrāpties – geims pabeigts ar dubultkļūdu, geimu zaudējot uz nulles. Del Potro otrās partijas ievadā 2:0 starta atrāviens. Del Potro drīzāk varēja iegūt otro breiku nekā Marejs atspēlēties.

Ar seta sākumā saņemtajām dāvanām Del Potro pietika, lai panāktu izlīdzinājumu pa setiem – 6:3. Otru setu abi sportisti aizvadīja "tīrāk" nekā iepriekšējo, proti, tīri uzvarēto izspēļu bija vairāk nekā nepiespiesto kļūdu. Marejam šajos rādītājos 10 un 9, bet Del Potro – 7 un 4.

Endijam pirmajos divos setos nebija nevienas breikbumbas. Pirmo viņš beidzot sagaidīja trešā seta otrajā geimā, kad Del Potro iesita tīklā. Iespēju iegūt breiku nebija, jo Del Potro uzbrukums to nepieļāva. Turpinājumā vairākas Mareja ierasti uzticamā "bekhenda" kļūdas noveda pie zaudēta breika, un Del Potro, pēc tam deviņās minūtēs noturot savu servi, tuvojās uzvarai – 3:1.

Del Potro izskatījās saguris, taču Marejs to neprata izmantot. Endijs piektajā geimā ar kārtējo kļūdu sēriju uzdāvināja Del Potro vēl vienu breiku un tik lielu deficītu nespēja atspēlēt. Del Potro tikai otrā uzvara pret Mareju un vieta pusfinālā pret Džokoviču – 6:7(5), 6:3, 6:1. Marejs punktu mačam simboliski pielika ar astoto dubultkļūdu. Visā spēlē skotam 49(!) nepiespiestās kļūdas.

Pusfināli notiks šodien, pie tam Latvijas skatītājiem labā laikā – plkst. 21:00 Nadals sacentīsies ar Berdihu, bet pēc tam Džokoviča un Del Potro spēle.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-16 09:36, pirms 11 gadiem
skatījos spēli un rodas jautājums par šo teikumu "Del Potro izskatījās saguris, taču Marejs to neprata izmantot.", kur pie velna viņš izskatījās saguris? nevajag izdomāt notikumus

     [+] [-]

, 2013-03-16 10:01, pirms 11 gadiem
Marejs bija svaigs kā gurķītis, bet pret bezspēkā esošo Del potro nespēja izmantot... tā no raksta sapratu!

     [+] [-]

, 2013-03-16 11:32, pirms 11 gadiem
Džokovičs tiks pie tiitula.