Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Brizgalovs palīdz "Flyers" izcīnīt uzvaru pēcspēles metienos

Rolands Eliņš

Brizgalovs palīdz "Flyers" izcīnīt uzvaru pēcspēles metienos
Stīvs Bernjē cenšas pārspēt Iļju Brizgalovu
Foto:AP/Scanpix

Šonakt NHL tika aizvadītas trīs spēles, vienā no tām Filadelfijas „Flyers” izcīnījusi uzvaru pēcspēles metienos pār Ņudžersijas „Devils” (2:1). Savukārt Detroitas „Red Wings” trešajā periodā atspēlējusies no divu vārtu deficīta un papildlaikā pieveikusi (3:2) Edmontonas „Oilers” vienību.

Atlantijas okeāna divīzijas konkurenšu „Flyers” un „Devils” iepriekšējā spēlē trešdien ar rezultātu 5:2 pārāka bija otrā, un šonakt Filadelfijā centās atkārtot savu sasniegumu, taču „Flyers” vadībā izvirzījās pirmie, kad Maksims Talbots pirmā perioda 16. minūtē ar diviem partneriem aizskrēja pretuzbrukumā un guva savus trešos vārtus sezonā. Neveiksmīgi nospēlēja „Devils” aizsargs Endijs Grīns, kurš, cenšoties nosegt Talbotu, notrieca no kājām savu vārtsargu Johanu Hedbergu, bet pēc tam „Flyers” uzbrucējiem jau priekšā bija tukši vārti.

Otrā perioda sākumā „Devils” gan izlīdzināja rezultātu (1:1), taču arī šajā reizē grūti vainot vārtsargu – pēc aizsarga Salvadora metiena ripu tās lidojuma laikā pielaboja Deivids Klarksons, kamēr vārtsarga Iļjas Brizgalova redzeslokā bija tikai Klarksona un sava aizsarga muguras. Abām komandām bija vairākas ļoti labas iespējas gūt vārtus, „Devils” pat vienubrīd pusotru minūti atradās divu vīru skaitliskajā pārsvarā, taču vārtsargi darbojās pārliecinoši.

Mazāk nekā divas minūtes pirms pamatlaika beigām „Flyers” uzbrucējs Breidans Šens nopelnīja noraidījumu, taču arī šo iespēju „Devils” nespēja izmantot (kopā spēlē pieci neizmantoti vairākumi, „Flyers”- četri). Arī pagarinājumā Iļjam Brizgalovam nācās krietni pasvīst, pāris reizes atvairot jau šķietami neatvairāmus metienus, vienu no tiem, jau atrodoties uz muguras.

Līdz ar to spēles uzvarētāju nācās noskaidrot ar pēcspēles metienu palīdzību, kuros pārāki izrādījās „Flyers” hokejisti, kopā spēlē uzvarot ar 2:1. Šī bija pirmā Filadelfijas komandas uzvara bullīšos kopš 2012. gada 10. marta, proti, pēc vairāk nekā gada ilga pārtraukuma. Lai arī par mača pirmo zvaigzni tika atzīts Klods Žirū, kurš realizēja izšķirošo pēcspēles metienu, lieliski šo spēli aizvadīja Iļja Brizgalovs, atvairot 27 no 28 pretinieku metieniem.

Savukārt Kalgarī „Flames” pēc trīs spēlēs gūtiem tikai trīs vārtiem ir atguvusi vārtu garšu un pēdējās divās spēlēs veselas 11 reizes piespiedusi ripu šķērsot pretinieku vārtu līniju. Šonakt „Flames” sameta sešas ripas Nešvilas „Predators” vārtos, un puse no šiem vārtu guvumiem jeb hat-trick tika Kērtisa Glenkrosa kontā, bet pagalam neveiksmīga spēle somu vārtsargam Pekam Rinnem, kurš šonakt „Predators” rindās ielaida divus vārtus, neatvairīja nevienu metienu un jau pēc astoņām nospēlētām minūtēm tika nomainīts.

Bet Edmontonas „Oilers” trešajā periodā nespēja noturēt divu vārtu pārsvaru pār Detroitas „Red Wings”, par ko viņus papildlaikā bargi sodīja Pāvels Dacjuks, gūstot uzvaras vārtus „Red Wings” komandas sastāvā (3:2). „Oilers” bija uzvarējusi divas iepriekšējās spēlēs un atradās ceļā arī uz trešo (2:0 trešā perioda sākumā), taču Valteri Filpulas un Niklasa Kronvala gūtie vārti šo "Oilers" ceļu pārvērta papildlaikā.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultāts
Devils-Flyers1:2 PM
Predators-Flames3:6
Red Wings-Oilers3:2 P

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-16 07:41, pirms 11 gadiem
Glencross man liekas pagājušajā spēlē arī ārdījās

     [+] [-]

, 2013-03-16 08:37, pirms 11 gadiem
kresnais rakstīja: Glencross man liekas pagājušajā spēlē arī ārdījās
Kērtiss Glenkross pēd. divās spēlēs savācis 5 punktus (4+1) un koefu +5.

     [+] [-]

, 2013-03-16 09:27, pirms 11 gadiem
Kalgarī liesmiņas pedējā laikā uzvar.

     [+] [-]

, 2013-03-16 14:59, pirms 11 gadiem
Traki Rinnem. Ielaist abus metienus. Bet var saprast - astoņās minūtēs tikai divi metieni - tā jau aiz garlaicības var aizmirsties, kur atrodies.