Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Vēsture atkārtojas: Nalbandjans Indianvelsā neizmanto iespējas pret Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vēsture atkārtojas: Nalbandjans Indianvelsā neizmanto iespējas pret Nadalu
Rafaels Nadals un Rodžers Federers šī gada "Australian Open"
Foto: AFP/Scanpix

Indianvelsas "Masters 1000" turnīra otro pusfināla pāri veidos Rafaels Nadals un Rodžers Federers. Spānis uzvarēja grūtā spēlē pret Davidu Nalbandjanu – 4:6, 7:5, 6:4. Savukārt Federers ceturto reizi šogad pieveica Huanu Martinu Del Potro – 6:3, 6:2.

Del Potro "saplīst" jau 1. geimā, cieš sagrāvi pret Federeru

Federeram vajadzēja 12 minūtes, lai uzvarētu pirmajā geimā, kurā šveicietim "kliboja" pirmā serve un nācās atspēlēt divas breikbumbas. Jāpiebilst, ka viens strīdīgs tiesneša lēmums izsita Del Potro no līdzsvara, par ko argentīnietis samaksāja ļoti dārgi.

Vēl 1. geimā Federers izsita bumbiņu autā. Paaugstinājuma tiesnesis Mohameds Lajani to nepamanīja (lai gan bumbiņa piezemējās pie viņam tuvāk esošās līnijas), bet "hawk-eye" sistēma tobrīd nedarbojās, tādējādi spēkā palika sākotnējais lēmums punktu ieskaitīt Federeram. Del Potro nākamajā geimā, vēl būdams dusmīgs uz tiesnesi, zaudēja savu servi – 2:0 Federeram.

Trīskārtējais Indianvelsas čempions pirmajā setā veiksmīgi izmantoja pretinieka izvilināšanu pie tīkla, neslikti darbojās arī uz gala līnijas. Otrajā geimā zaudēto breiku Del Potro neatguva, un Federers 1. setā uzvarēja ar 6:3. Pirmais sets noslēdzās 37 minūtēs, no kurām 12 aizņēma pirmā geima izspēle.

Del Potro otrā seta pirmajā geimā (pie savas serves) uzvarēja tikai vienā izspēlē un tajā pašā pēc pretinieka bekhenda auta. Atpakaļceļa Del Potro vairs nebija. Federera līmenis nepasliktinājās, bet Del Potro savu spēli uzlabot nespēja. Federers pēcāk tika pie vēl viena breika un otrajā setā uzvarēja ar 6:2.

Federers šogad jau ceturto reizi uzvarējis Del Potro un nevienā no mačiem (iepriekš arī Melburnā, Roterdamā un Dubaijā) nav zaudējis ne seta – 11:0. Federers kopējo bilanci pret Argentīnas pirmo numuru uzlabojis līdz 11-2.

Interesanti, ka arī dāmu tenisā šogad izveidojusies tāda pati sāncensība. Četras savstarpējās spēles jau paspējušas aizvadīt Viktorija Azarenka un Agņeška Radvanska. Arī šajās attiecībās 4-0 rangā augstāk esošas tenisistes labā.

Nadals iztur grūtu maču pret Nalbandjanu

Par Federera pretinieku pusfinālā kļuvis divkārtējais čempions Rafaels Nadals, kuram izdevās pieveikt Davidu Nalbandjanu. Pirmais pie breika iespējas 5. geimā tika Nadals. Nalbandjans labi trāpīja stūrī, pēc tam iesita komfortablu smešu un spēja nosargāt servi. Nākamā breikbumba tika argentīnietim un tā bija setbumbas vērtībā.

Pie 5:4, 30:30 (Nadala serve) Nalbandjans iespēja veiksmīgu "dropšotu", kuram Rafa klāt netika. Setbumbas izspēlē Nalbandjans uzvarēja ar neatvairāmu forehand sitienu pa līniju – 6:4. Nadals nobreikots pirmo reizi turnīra četrās spēlēs.

Nalbandjans bez stresa sāka otro setu ar vieglu serves noturēšanu, bet nākamajā geimā ieguva divas breikbumbas. Nadals abas ar lielām pūlēm atspēlēja. Uzņemšanā spānim pusiespēja radās 7. geimā, kad viņš tika līdz 15:30, taču atkal pieļāva vairākas nepiespiestās kļūdas.

Astotajā geimā Nadals savu servi noturēja no 0:30 un panāca 4:4. Trīs geimus vēlāk Nalbandjans uzdāvināja Nadalam breiku. Davidam pie 30:30 "dropšots" tīklā, pēc tam dubultkļūda, un Nadals pie 6:5 varēja servēt par uzvaru setā. Neskatoties uz zaudētu pirmo izspēli, Nadals geimu un līdz ar to arī setu uzvarēja – 7:5.

Nadals vēl vienu breiku ieguva pēdējā seta pirmajā geimā un atpakaļceļa Nalbandjanam šķietami vairs nebija. Ranga vicelīderis septītajā geimā ieguva vēl vienu breiku, taču ar pirmo piegājienu izservēt nespēja. Otrajā reizē Nadals gandrīz neizservēja. Pie 15:30 Nadalam smešs tīklā. Nevienu no divām breikbumbām Nalbandjans nespēja realizēt, un Nadals pielika punktu – 4:6, 7:5, 6:4.

Šodien nebija pirmā reize, kad Nalbandjans Indianvelsā pret Rafu neizmantoja iespējas un zaudēja. 2009. gadā viņam daudz iespaidīgāks fiasko, neizmantojot piecas mačbumbas.

Nadals savstarpējos mačos ar Federeru ir vadībā ar 18-9. Abiem pēdējā tikšanās bija šī gada "Australian Open" pusfinālā, kurā spānis uzvarēja četros setos.

Otro pusfināla pāri veidos pērnā gada čempions Novaks Džokovičs un Džons Isners. Abi pusfināli sestdien, bet fināls svētdien.

     [+] [-]

, 2012-03-16 23:43, pirms 12 gadiem
Federa pretinieks noskaidrosies Rafaela Nadala un Davida Nalbandjana duelī, kas sāksies pusnaktī pēc Rīgas

     [+] [-]

, 2012-03-16 23:56, pirms 12 gadiem
par to savu ārdīšanos kā mazam bērnam pirmajā geimā par to, ka viņam neiedeva hawkeye, jo tas bija vienkārši salūzis, bija pelnījis šo pērienu no Fedjas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-17 00:48, pirms 12 gadiem
Kas par lietu Berzina kungs, vai tad si nebija sagrave ? Vai ari pec vakardienas palabota virsraksta vairs tik skali neizsakies ?

     [+] [-]

, 2012-03-17 01:35, pirms 12 gadiem
rediss77 rakstīja: Kas par lietu Berzina kungs, vai tad si nebija sagrave ? Vai ari pec vakardienas palabota virsraksta vairs tik skali neizsakies ?
Bija sagrāve. Tāpēc, ka Del Potro jau 1. geimā pēc tiesneša kļūdas salūza (pats to atzina pēc spēles). Un vakardienas raksta virsrakstā izmaiņas bija tikai tāpēc, ka tas tika papildināts ar otro spēli.

     [+] [-]

, 2012-03-17 22:58, pirms 12 gadiem
Visi pasaules Džokoviča heiteri apvienojamies gavilēs!!!!
11. rakete Isners tikko kā izbāza pirmo