Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Uzdrošinies sapņot: Dragičs un Oblaks kļūst par "Women`s EuroBasket 2023" vēstniekiem

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Uzdrošinies sapņot: Dragičs un Oblaks kļūst par "Women`s EuroBasket 2023" vēstniekiem
Gorans Dragičs, "Women`s EuroBasket 2023" vēstnieks. Foto: FIBA

"Women`s EuroBasket 2023" rīkotāja Slovēnija ceturtdien, 15. decembrī, atklāja turnīra saukli "Dare to Dream", kā arī nosauca oficiālos čempionāta vēstniekus – vietējās basketbola un futbola superzvaigznes.

Eiropas 39. meistarsacīkstes basketbolā sievietēm notiks 2023. gada 15.-25. jūnijā Slovēnijā un Izraēlā. Finālturnīram, neskaitot rīkotājas, kvalificējušās Latvija, Itālija un Spānija, savukārt pārējās 11 dalībnieces kļūs zināmas 5.-13. februārī paredzētajā sabraukumā.

Sešus mēnešus pirms starta iemetiena atklāts turnīra oficiālais sauklis “Dare to dream” – uzdrošinies sapņot. Par Eiropas čempionāta vēstniekiem nosaukti – Slovēnijas vīriešu valstsvienības kapteinis, “EuroBasket 2017” čempions Gorans Dragičs un Slovēnijas futbola valstsvienības kapteinis Jans Oblaks.

“Šis ir īpašs turnīrs. Esmu priecīgs, ka mūsu valsts uzņems šīs apbrīnojamās sportistes, kuras turpina pierādīt, ka ir labākās pasaulē,” teica Dragičs, kurš 2017. gada septembrī “Sinan Erdem” arēnā Stambulā virs galvas pacēla Eiropas čempiona kausu.

Jans Oblaks, “Atletico Madrid” vārtsargs un Slovēnijas aizsardzes Tejas Oblakas brālis, pievienojās kolēģim. “Nevaru sagaidīt Eiropas labāko basketbolistu pulcēšanos Ļubļanā nākamā gada jūnijā. Ticu, ka visas spēles kļūs par īstu izrādi.”

Finālturnīrs ceturto reizi notiks divās valstīs vienlaicīgi. “Women`s EuroBasket 2015” risinājās Ungārijā un Rumānijā, “Women`s EuroBasket 2019” notika Serbijā un Latvijā, bet “Women`s EuroBasket 2021” – Spānijā un Francijā.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/womense...