Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Neko līdzīgu nebiju redzējis sen"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gulbis: "Neko līdzīgu nebiju redzējis sen"
Ieva Pulvere cīņā pret "Avenida". Foto: EuroLeague Women

"Ja līdzīgā spēlē pēc 20 nospēlētām minūtēm soda metienu attiecība ir 19-5, pastāv divas iespējas. Pirmā – kaut kas nav kārtībā ar mūsu spēli. Otrā – problēma slēpjas citur," pēc zaudējuma mājas spēlē pret Salamankas "Avenida" neapmierināts bija basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Eirolīgas fināliste pirmajā ceturtdaļā gandrīz neko nespēja izdarīt pozicionālā spēlē, taču tiesneses no Norvēģijas un Horvātijas fiksēja daudz pārkāpumu. Desmit minūšu laikā “Avenida” izpildīja 14 soda metienus, kamēr ne mazāk agresīvajām rīdziniecēm puslaikā tāda iespēja tika dota pavisam piecas reizes (visā spēlē 27-11).

“Apsveicu “Avenida” komandu ar uzvaru,” spēles iznākumu komentēja Gulbis. Salamankai, tāpat kā UGMK un Prāgas USK, pietiek resursu, lai izcīnītu uzvaras bez ekstra palīdzības. Paužu cieņu pret visiem spēles dalībniekiem, bet TTT klubs arī pelnījis respektu, īpaši spēlējot savā laukumā.

“Ja treneris nav pelnījis cieņu, spēlētājas tādu ir pelnījušas,” turpināja Gulbis. “Trīspadsmit minūšu laikā piecas reizes pielāgojāmies spēles manierei. Piecas reizes kļuvām pasīvāki – iznākums nemainījās, bet otra komanda tikpat agresīvi spēlēja visas 40 minūtes. Laikam kaut kas nebija pareizi...”

Treneris uzskata, ka otrā puslaika sākumā TTT vēlreiz tika izsista no līdzsvara. “Trīspadsmit minūtes bijām spēlē. Kad Ieva Pulvere gāja pa gala līniju, mūsuprāt, viņa tika neatļauti kavēta. Sekoja 0:8 izrāviens, pēc kura vairāk nespējām atgūties. Labi iesākām trešo ceturtdaļu, taču saņēmām trīs piezīmes uzbrukumā, ne reizi neuzmetot pa grozu. Tas demoralizē jebkuru spēlētāju.

Gulbis atzīst Salamankas spēku, taču pārējais rada vilšanos. “Esmu ļoti neapmierināts ar laukumā notikušo. Kā komanda neesam pelnījuši šādu attieksmi – neko līdzīgu nebiju piedzīvojis sen. Ārpus tā – “Avenida” bija pelnījusi uzvarēt, par to nav nekādu šaubu. Salamankas aizsardzība bija ļoti agresīva, aktīva un fiziska. Ja neseko noteikumu pārkāpums, tā kļūst ārkārtīgi grūti uzlaužama.”

     [+] [-]

, 2021-12-16 10:52, pirms 2 gadiem
Ko līdzīgu biju redzējis:, kamēr TTT turējās līdzās, tiesneši pārsvarā svilpa 1 virzienā. Te trenerim taisnība, bet tāpat šajā spēlē iespējas aizķerties konkrēti praktiski nebija