Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Klops: "Neesmu pārsteigts par "Tottenham" progresu - viņi spēlē līdzīgi mums"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Klops: "Neesmu pārsteigts par "Tottenham" progresu - viņi spēlē līdzīgi mums"
Jirgens Klops. Foto: PA Pictures/Scanpix

Trešdien Anglijas Premjerlīgā gaidāma turnīra tabulas vadošo komandu cīņa - otrajā vietā esošā čempione “Liverpool” uzņems Žuzē Morinju trenēto “Tottenham Hotspur”. Pirms dueļa Jirgens Klops norādīja, ka portugāļu speciālistam izdevies Londonas komandu pārvērst par labu rezultātu mašīnu.

“Morinju pārvērtis “Spurs” par rezultātu mašīnu. Parādot labu sniegumu, viņi izcīna punktus. Ja sniegums nav labākais, viņš kopā aizstāvas un tāpat izcīna uzvaru. Viņu sezona bijusi iespaidīga,” preses konferencē teica Jirgens Klops. Gan “Liverpool”, gan “Tottenham” 12 mačos izdevies sakrāt 25 punktus, taču Londonas komanda ieņem pirmo vietu, pateicoties labākai vārtu bilancei.

“Mani nepārsteidz tas, ka pēc atlaišanas no “Manchester United” Morinju norakstīja. Tādā pasaulē mēs dzīvojam. Vakar esi ļoti veiksmīgs, bet šodien, ja neuzvari, cilvēki ir gatavi tevi norakstīt,” teica Klops. “Nedomāju, ka viņu pašu tas viss pārsteidza. Taču viņš parādīja, ka prot atgriezties apritē, ja to vispār var nosaukt par atgriešanos. Tas, ko viņš ir paveicis pie “Tottenham” stūres, ir diezgan iespaidīgi. Viņi šosezon spēlējuši ļoti labi,” pauda speciālists, kurš ar “Liverpool” triumfējis gan Premjerlīgā, gan Čempionu līgā.

Abi tituli ir arī Morinju, kurš no “United” tika atlaists 2018. gada 17. decembrī - mazāk nekā 24 stundas pēc 1:3 zaudējuma viesos pret “Liverpool”. “Tottenham” vadīšanu Morinju pārņēma pirms 13 mēnešiem, aizstājot argentīnieti Maurīsio Početino. Līderu cīņa rīt sāksies pulksten 22:00 pēc Latvijas laika.

“Neesmu pārsteigts par “Tottenham” straujo progresu. Saredzu daudzas līdzības ar mūsu komandu - kā viņi sāk uzbrukumus, kā izvietojas un kā spēlē futbolu. Tā ir laba komanda, kas spēlē kārtīgu futbolu. Viņiem Harijs Keins izpilda līdzīgu funkciju kā mums Robertu Firminu - viņš nāk dziļāk laukumā. Divi malējie uzbrucēji, uzbrūkoši centra pussargi. Viņi spēlē futbolu. Nevari būt līgas vadībā, spēlējot tikai pretuzbrukumos,” vērtēja Klops. Viņš norādīja, ka tikai ar Keina un Hinmina Sona izslēgšanu no spēles uzvarai būs par maz, jo “Tottenham” rindās netrūkst talantīgu meistaru.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/liverpo...